Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejdi M

Rocznica związku z perspektywy faceta-wyjątkowe święto czy dzień jak co dzień?

Polecane posty

Gość lejdi M
Smierdzi wam materializmem ok. Pewnie wiec nie uwierzycie ze ucieszyłabym się stokroć bardziej z prezentacji zrobionej przez niego z naszych zdjec czy cos tego typu niz z jakiego drogiego prezentu. A tak jesze wiecej o tym materilizmie to uwazam ze kazdy ma cos w sobie z materialisty, podobnie zreszta jak z egoisty. Powiem nawet więcej, że kobiety powinny kierowac sie i sercem i rozumem przy wyborze partnera "na poważnie". Jedna z moich ciotek wziela sobie lenia smierdzacego w ktorym tak strasznie byla zakochana i teraz musi robic na niego i z namietnego uczucia nieiwiele zostało. Serce należy starać pogodzić z rozumem, choć nie jest to łatwe i dla niektórych zalatuje materializmem.

Gość dziewczę z kafe
Ja tam myślę, że faceci na ogół mniejszą wagę przywiązują do świąt, rocznic itp...przykład Twojej ciotki i jej lenia śmierdzącego jest totalnie nie w kontekście rocznicy.

Gość lejdi M
Może i mam głupie podejście, ale zawsze robie problemy tam gdzie ich nie ma. Po prostu ubzdurałam sobie ze chcialabym miec cos "namacalnego" z tego dnia i juz ;p a kto wie może Go kiedyś porwą do tego Bangladeszu ;) i co wtedy? ;p

Gość głowonoga
Nie wiem, z czym masz taki wielki problem. Tak koniecznie musisz miec jakieś namacalne pamiątki? jak byście tego dnia nie obchodzili - ważne jest, ze o nim pamietacie i że obydwoje chcecie cos zrobic miłego dla drugiej osoby. Rozumiałabym, gdybys była zla, bo ty kupiłas tę koszulę i ramkę, a on przyszedł do domu, włączył tv i to był jego plan na ten dzień. Ale on pamietał, zarezerwował stolik, kupił kwiatki - czego ty do cholery chcesz? Jakby tak chciec po twojemu myslec, to on chyba więcej wydał. U nas jest tak, ze na rocznicę ja cos swojemu męzowi kupuję, on raczej nic, za to zabiera mnie na kolację. Do głowy by mi nie przyszło, że jestem stroną poskodowaną.

nie chodzi o to ze jestes materialistka tylko, ze te prezenty czy nawet ta okazja jest wymuszona - jeden dzien w roku oczekujesz od niego namacalnego dowodu milosci a co z pozostalymi 364 dniami? milosc i szacunek powinno sie okazywac sobie nawzajem przez okragly rok - a im mniej wmieszanych w to pieniedzy tym lepiej.

Gość głowonoga
a jakbyś mu kupiła koszule i ramke, a on by ci kupił spódnicę i figurkę Matki Boskiej, to bys była zadowolona? Czy wtedy bys marudziła, że nawet cie na kolację nie zabrał ?

Gość lejdi M
Nie ja zaczełam wątek o materilizmie.

Gość dziewczę z kafe
No właśnie, szukasz problemów tam gdzie ich nie ma zamiast skupić się na najważniejszym. Jasne, każda kobieta marzy o tym, żeby jej partner odgadywał jej zachcianki i spełniał je i jeszcze więcej ;) ale co tu się łudzić, NIE MA ideałów, sama pewnie też nie jesteś dla swojego faceta w 100% idealna..zamiast się rozdrabniać na kwiatki i prezenciki rocznicowe lepiej zwrócić uwagę na ważniejsze kwestie, czy możesz na niego liczyć, czy Cię szanuje itp...

Gość głowonoga
a już ten twój komentarz, ze była głupia sytuacja i czy sobie cos kupujecie - totalna żenada; nie było ci wstyd tak sie zapytać? Ja bym ci odpowiedziała, ze faktycznie glupia sytuacja wynikła, bo ja cie zaprosiłam na kolację, a ty sie potem nie zrewanzowałaś jakimś zaproszeniem do pubu na drinka czy coś.

ja cie nie posadzam o materializm, ale sama pomysl z czego ty tak wlasciwie robisz problem.. dla kolesia to i tak duzo ze cie na kolacje zabral - wiekszosc nie pamieta, nie obchodzi, albo powie "milej rocznicy kochanie". dlatego ja nie obchodze - zeby moj facet nie cuzl sie zmuszony, ze cos musi tego dnia organizowac albo kupowac.

Gość głowonoga
Dziewczę z kafe - ale co on w ogóle zrobił źle? Bo tak piszesz, jakby to jego zchowanie było nie do końca w porzadku. A on NIC nie zrobił źle. Kwiatki i kolacja to mało? Co jeszcze miał zrobić?

Gość kwiaty i kolacja sa o wiele
stosowniejszym prezentem na rocznicę niż koszula...

Gość dziewczę z kafe
Chodziło mi o to, że facet z perspektywy dziewczyny coś zrobił źle..że nie zachował się jak jej ideał, bo nie kupił jej wymarzonego prezentu czy tam nie zrobił słitasnej kompozycji ze zdjęć..i na tej podstawie dziewczyna zaczyna wymyślać sobie problemy, bo facet nie do końca spełnia jej oczekiwania.

Gość lejdi M
ehh no wiem..mysle zbyt idelistycznie.. dobra mysle ze kupie mu cos symbolicznego tak zeby nie czuł zakłopotania gdy on dla mnie nic nie bedzie miał i chyba bedzie dobrze (chyba ze macie lepszy pomysł), oprócz tego nie bede sie nastwiac na prezent tylko na kolacje .Po prostu przejmuje sie bardzo tym dniem bo chce zeby było wyjatkowo, a to że czasami mam zbyt bujna wyobraźnie i za dużo się filmów człowiek naoglądał to drugie. A tu trzeba sobie uświadomić ze mamy do czynienia po prostu z FACETEM.. ;)

Gość głowonoga
a ty sie nie beziesz czuła niekomfortowo, jak on ci da prezent i kolację, a ty tylko prezent?

Gość lejdi M
no raczej mi to nie grozi, bo raczej nie spodziewam się prezentu :P moze już wsytrczy tej zgryzliwosci? a tak P.S. to nawet gdyby taka sytuacja sie zdarzyła to bywa ze faceci tak po prostu zapraszaja w zupelnie zwyczajny dzien kobiety na kolacje i jakos kobiety nie czuja sie wtedy niekomfortowo chyba, a gdy mamy do czynienia z rocznica to czemu milabym sie czuc nikomfortowo ze kupil mi prezent i zabral jeszcze na kolacje?

Gość głowonoga
Kobiety tez czasami bez okazji kupują facetowi koszule i nie oczekują nie wiadomo w zamian. Tak piszesz, jakbys mu kupiła co najmniej porsche, a on nie zrobił nic. Ani to jego nie było "niczym", ani ten twój prezent nie był taki, żebys miała miec wielki żal o to, ze sie nie zrewanzował (tym bardziej, żę sie zrewanzował - kolacją).

Poprostu Twoj facet nie wie ze Ty prosta dziewczyna jestes.. wolisz kolekcjonowac durnostojki niz wspolne chwile. Popros go by wtym roku zamiast kolacji kupil Ci bluzke lub torebke. wersja bardziej romantyczna: Zaproponuj nagranie dla siebie nawzajem wyznan milosnych na plytki.

Gość lejdi M
Ty chyba naprawde nie rozumiesz.. ja nie wymagam zeby sie rewnzowal, dla mnie mogla by byc to zwykla pierdulka, ale trudno nie bedzie i juz. I bez przesady ale gdzie ja sie niby sram ta koszula ze mu niewiadomo co kupiłam, po prostu przedstwialm jak sprawa wygladała. zreszta dobra nie chce mi sie juz nad tym rozwodzic, mniej wiecej juz wiem jak to rozwiazać. dzieki Wszytkim za wypowiedzi, niektóre troche mnie na ziemie sprowadziły ;) za czesto bujam w oblokach ;)

Gość odpowiadam na pytanie
ja czegoś nie rozumiem - chłopak kupił ci kwiatki i zabrał na kolację. więc prezent był jak najbardziej. chyba nie doceniasz, a niesłusznie.

Gość wuzetka lub kremowka
jak dla mnie lekko przesadzasz i dramatyzujesz. dla Twojego faceta prezentem byly kwiaty i kolacja, co jest standardem dla wiekszosci facetow bo oni nie potrzebuja az tak bardzo bibelotow i rzeczy trwalych typu ramki, koszule, pierdolki. jasne, milo im dostac koszule ale taka kolacje i kwiaty postrzegaja jako prezent tej samej 'rangi' co koszula - w tym wypadku prezent rocznicowy. dam Ci przyklad z mojego zycia. walentynki dwa lata temu. moj facet kupil mi piekna kartke walentynkowa, kwiaty i misia z miniaturka perfum ck. ja stanelam na glowie robiac 3 daniowy obiad z jego ulubionymi potrawami, potem winko, masaz i mily wieczor razem. jesli chcesz rozdrobnic sie na finanse to pewnie rozkladaly sie po rowno bo moj facet lubi dobre jedzenie. takze ja bym sie nie rozdrabniala czy dostane prezent czy nie bo nie to jest wazne a pamiec i bycie razem w tym dniu.

Gość E-kwiaty.pl
Bukiet naprawde piękny,pamiętajmy że każda kobieta ucieszy się z czegoś takiego,w końcu to rocznica ważnego wydarzenia i nie wolno nam o niej zapominać. Teraz w naszej kwiaciarni fajne rabaty i nowe bukiety z okazji świąt. Sprawdźcie sami www.e-kwiaty.pl

Gość śmieszne
powinnas się cieszyć, że chociaż pamiętał . bo niektórzy mają gdzieś rocznice i prezenty

Gość domi nika
dziewczyno, czy Ty musisz tak wszytsko rozkładac na czynniki pierwsze? Czy w Waszym związku jest cos takiego jak spontaniczność, niespodzianki? Mam wrażenie, że Ty juz wszytsko masz wymyslone - jak powinien wyglądać Wasz każdy dzień, a ten biedny chłopina nie potrafi dorównac Twojemu wyobrażeniu. Szkoda mi go, bo co by nie zrobił i tak pewnie finalnie okaze sie, że nie zrobił tego co Ci sie marzy. Jestem w związku od wielu lat - nie zawsze na rocznice spędzamy razem - tak sie zdarza że nie zawsze jestesmy w tym samym miejscu, ale najwazniejsza jest pamięć o tym dniu a nie kolejny zbieracz kurzu na półce,