Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpowiedni dobór koloru włosów

odpowiedni dobór koloru włosów

Polecane posty

Witam. Hm, mam pewien problem. Zwracam się do osoby, która zna się co nieco na odpowiednim doborze koloru włosów do danej urody. Jestem kompletnie zdezorientowana, jest ktoś kto by mi pomógł? Jeśli tak, a odpiszcie szczerze to mogłabym wysłać zdjęcie którejś z was. Byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc. :)

Pewnie jej wybrała, ale zmiany są wskazane czasami:) Ja sama przy pomocy jeden z koleżanek z kafe zmieniłam i nie żałuję, więc teraz może ja komuś pomogę?:) <stopka></stopka>

wybrała, ale zaczęłam eksperymentować rok temu i do tej pory mam ten kolor, rozjaśniam na bardzo jasny blond i musiałam przekonać się na własnej skórze jak jest to męczące i chyba sama się przekonałam, że nie wyglądam zbyt korzystnie. interesuje mnie przeciemnianie włosów do jakiejś czekolady lub czerni. to radykalna zmiana, ale dodam, że mam jasną cerę, niebieskie oczy i ciemną niemal czarną oprawę oczu, z natury mam bardzo wyblakły mysi kolor włosów, niezidentyfikowany, ale im starsza tym ciemniały mi z roku na rok włosy. więc podaj mi swój e-mail :) napiszę do ciebie. czy tutaj zalinkować?

Gość Paulina.S.
ja mam jasna skóre (ale tez nie trupio bladą), ciemnobrązowe oczy, ale naprawde bardzo ciemnobrązowe :P moje naturalne włosy to taki hmmm...kasztan...z rudymi refleksami....ale nie jakoś bardzo rudymi :P (w dzieciństwie włosy na słońcu pojaśniały mi kiedys aż do blondu). Nie wiem wogóle jakim typem urody jestem, czy to lata, zima, wiosna, jesień. Nie wiem naprawde, niby wiosna albo jesień, ale w kolorach ziemi nie jest mi do twarzy, ale może to dlatego że farbuje włosy na czekoladowo, może powinnam na jakiś inny kolor farbowac kłaczki. Prosze o rady :D Jaki kolor włosów mi polecacie?

skoro sama nie jesteś w stanie określić jaki masz typ urody, skąd my mamy to wiedzieć nie widząc Cię choćby na zdjęciu? Daj fotę coś pomyślimy:)

Gość Paulina.S.
aaa i jeszcze opalam sie dośc łatwo i szybko na brązowo, nawet bym powiedziała że czasem taki złocisty jest ten odcień :P (ale raczej nie wystawiam sie na słońce, bo nie przepadam za smażeniem sie)

Gość Paulina.S.
hmmm...ja nie umiem określić swojego typu, poniewaz kompletnie sie na tym nie znam :P Zdjęcia nie wkleje, chociaż to pewnie ulatwiło by zadanie nie wątpie hehe :D

Nie musisz wklejać, podałam swojego maila, nie jestem typem osoby która zdjęcia rozsyła, nie wiem czy moje słowo Ci wystarczy ale sama się radziłam jednej z dziewczyn bywającej tu wysyłając jej zdjęcie. Więc jeśli chcesz postaram się doradzić, ale tak z opisu to wydaje mi się, że bursztyn wyglądałby fajnie:) To ciepły kolor, nie ziemisty więc ożywiłby Cię:)

Gość Paulina.S.
W sumie ładny kolorek :) A jak myslisz jakim moge być typem urody z tego co pisze? :P Dla ułatwienia dodam że ładnie mi w błekitnym :P Chociaż może tak mi sie tylko wydaje hehe :D

Z tymi porami roku to też ciężko mi określić, ale mimo, ze piszesz, ze ładnie Ci w błękitnym myślę, że Twoje kolory to raczej te ciepłe. Dlatego zaproponowałam ten bursztyn.

najnidzist? doszedł e-mail ? :)

a teraz? :)

a i dodam że włosy mam b.długie dalej niż za plecy ale mocno wycieniowane i grzywka długa na bok :)

długo jeszcze? :) sorry, że pospieszam, ale może nie doszedł twój e-mail?

długo jeszcze? :) sorry, że pospieszam, ale może nie doszedł twój e-mail?

Dzięki za odpowiedź :) Ten pierwszy kolor jest zdecydowanie najlepszy. oczywiscie z tymi lorealami to wiem wiem, bo wiem sama po sobie, że nawet rozjasniacze mniej niszczą włosy niz z joanny oczywiscie poszłabym do profesjonalnego fryzjera ktory wlasnie uzywa loreala, bo pieniedzy mi w zadnym wypadku nie szkoda :) a teraz mam pytanie, nie widzisz mnie w bardzo bardzo głębokim kasztanie bądź bardzo głębokiej czekoladzie? :) bo wiesz jestem nieco sceptyczna co do refleksów wpadających w czerwień bądź w rudy. po prostu nienawidzę tych odcieni. :) a i jaki mam typ urody? chyba raczej zimny, nie sądzisz?

Wiesz co, powiem Ci, ze ten obecny kolor nadaje tego zimnego typu Tobie, a czy jest tak do końca? Niby jasna karnacja - ja też mam jasną a mój kolor już znasz:) Teoretycznie mój pasuje do ciepłego typu urody a czuję się w nim świetnie i każdy mi mówi, ze to był strzał w 10! Ciemna oprawa oczu w połączeniu z brązem będzie fajnie wyglądać, z resztą powiedziałabym, że brązy są takie neutralne i każdemu w nich dobrze, a zasugerowałam te intensywne miedziane bądź czerwone refleksy by nadać charakteru. Czekolada-kasztan-niby podobne, ale ja na Twoim miejscu skłaniałabym się ku kasztanowi, czekolada wychodzi niewiele jaśniejsza niż czerń, wiec moim zdaniem jak najbardziej kasztan, nawet bez refleksów.

A wiesz może jakie warunki trzeba spełniać by być zimną urodą? jasna karnacja to na pewno, niebieskie oczy też, ciemna oprawa też, i podobno typy 'śnieżek' rumienią się dość często na różowo, i ja również nie potrzebuję używać różu nawet. :) a normalna czerń odpada? ale wiesz, niektórzy mi mówią, że jak zmienię sobie ten jasny blond to będę noce płakać i nie będzie mi dobrze, że ciemny kolor będzie mnie postarzał i będę chciała jak najszybciej wrócić do jasnego.

Gość talanatala
wlasnia mi ktos z tym pomoze? mam blond wlosy aale potrzebuje zmiane i chce zafarbooac sobie wllosy na ciemne,

Z tą ciemną oprawą oczu to zależy bo: Zima - chłodny typ kolorystyczny Zima. Typ urody pełen kontrastów. Zawsze wygląda elegancko i wyraziście. Zima ma urodę Królewny Śnieżki - bardzo jasną porcelanową skórę, z trudem opala. Zima o południowym, cygańskim typie urody ma skórę w kolorze oliwkowym. Skóra: porcelanowa, sprawia wrażenie transparentnej i czystej lub ma oliwkowy odcień. Kolor włosów: ciemnobrązowe z granatowym połyskiem lub kruczoczarne. Oczy: ciemna oprawa i intensywny kolor. Nie wiem, ja Cię w kruczoczarnym nie widzę. Brąz jak najbardziej a czarny nie bo to prawda mocno postarza...ale z brązem spokojnie bym ryzykowała:)

Gość talanatala
hm:(

Aj i teraz się sama zamieszałam z pośpiechu wyczytałam, ze Twoim zdaniem jesteś ciepłym typem:D Ale to godzina późna...owszem Twoja uroda jest raczej "chłodna, tak jak przed chwilką Ci napisałam:) Ale zupełnie zimna nie do końca, zmienisz kolor to się sama przekonasz:) Aczkolwiek w czerni ja Cię nie widzę:)