Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mixi

Co potrzebne do wyprawki?

Polecane posty

Gość mixi

Dziewczyny co potrzebuje wziąźć do wyprawki dla maleństwa a co do siebie do szpitala?

Gość mixi
Dzięki. A co dla maleństwa? Bo nie chciałbym zabrać zbyt dużo rzeczy, które okażą się nie potrzebne.

Gość ja tylko na allegro
pobyt w szpitalu: -szlafrok -2 x koszula nocna z wycięciami na piersi do karmienia -stanik do karmienia piersią -1 op. wkładki laktacyjne -6 szt. majtki "siatkowe" jednorazowe -podkłady do WC (jednorazowe) najlepiej Bella, które niby są pieluszkami dla dzieci wg obrazka na opakowaniu, ale w aptece każdy wie, że służą po porodzie -kapcie -klapki pod prysznic -2 szt. ciepłe skarpetki szampon)-kosmetyki (mydło, -szczotka i pasta do zębów -szczotka do włosów -papier toaletowy -ręcznik do kąpieli, ręcznik do rąk -woda mineralna, sok jabłkowy -sztućce, talerzyk i kubek -pampersy + chusteczki nawilżane dla dzieci (u nas nie dają w szpitalu) - Jednorazową maszynke do golenia - Lewatywa ( do kupienia w aptece ) - I aparat fotograficzny

Gość ja tylko na allegro
Co do szpitala? dla mamy: *dokumenty(dowód, ksiazeczka ciąży, legitymacja ubezpieczeniowa) *kosmetyczka(szczoteczka do zebow,pasta, szampon, mydło, szczotka itd..) *recznik duzy i maly *klapki pod prysznic *klapki/pantofle *szlafrok *koszula(ze dwie), pizama(czasem moze sie przydac) *skarpetki (3 pary) *biustonosz do karmienia *wkładki laktacyjne *podpaski wielkie(2-3 paczki) *majtki jednorazowe(1 paczka, w razie czego maż moze dokupic ) *dodatki-telefon, gazety, sztucce, kubek, woda do picia DLA DZIECKA: *pieluszki *krem do pupy *chusteczki *smoczek *ubranko na wyjscie

Gość zadzwon do szpitala
nie wiem dla czego mój post się nie dodał bo wypisałam ci wszystko, no ale cóż. Vivat kafeteria.

Gość ja tylko na allegro
DO SZPITALA Dokumenty * dowód osobisty * aktualna książeczka ubezpieczeniowa i RUM * karta przebiegu ciąży * skierowanie do szpitala (nie jest wymagane, ale dobrze mieć). Wyniki badań * grupa krwi i czynnik Rh * przy ujemnym Rh (Rh-) - badanie na obecność przeciwciał anty Rh * zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej * odczyn WR - badanie w kierunku kiły (robione dwukrotne: na początku i pod koniec ciąży) * wynik USG zrobionego po 36. tygodniu ciąży * ostatnia morfologia i badanie moczu. NA CZAS PORODU * ubranie dla mamy (1 lub 2 długie koszulki bawełniane typu T-shirt, szlafrok, ew. rozpinany sweter lub bluza, ciepłe skarpetki, kapcie, majtki) * wygodne ubranie dla taty (czasem wymagany jest zestaw jednorazowy: fartuch, maska, ochraniacze na buty - wówczas sprzedawane są w szpitalu, kapcie) * jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek * jednorazowa lewatywa, jednorazowa maszynka do golenia, jeśli wykonywane są zabiegi przygotowawcze * jednorazowe chusteczki * przybory toaletowe * mały ręcznik * szczotka do włosów, opaska, spinki lub gumka * pielucha lub bawełniana chusteczka (do przecierania twarzy, do okładów) * gąbka kosmetyczna do zwilżania twarzy i ust * woda kosmetyczna w aerozolu do odświeżania twarzy * termos z kostkami lodu (do okładów), wypełniony do 1/3 objętości * termofor z gorącą wodą (do okładów), owinięty w poszewkę * piłka "jeżyk" lub dwie piłki tenisowe włożone do skarpetki (do masażu okolicy lędźwiowej) * lanolinowa pomadka do ust (wysuszonych podczas długotrwałego oddychania) * walkman i kaseta z ulubioną, relaksującą muzyką * coś do jedzenia i picia (szczególnie dla męża) * kilka jednorazowych kubków * notatnik i długopis * karta telefoniczna lub żetony * dla zwolenników: aparat fotograficzny PO PORODZIE Rzeczy dla mamy: * koszula lub piżama wygodna do karmienia * rozpinany sweter * skarpetki * 6 par majtek (w sprzedaży jednorazowe) * przybory toaletowe * 2 ręczniki * 20 pieluch jednorazowych w kształcie podpasek * ręczniki papierowe * dziecięce kółko do pływania (do siadania w okresie gojenia się krocza) * specjalna poduszeczka do karmienia (pod główkę dziecka) * 2 staniki do karmienia * wkładki laktacyjne * ręczny odciągacz do pokarmu * karta telefoniczna, żetony (trzeba spytać na oddziale o typ automatu) lub telefon komórkowy * drobne pieniądze

Gość ja tylko na allegro
skopiowane z czerwca 2006

1) Po co kolejny post skoro było już kilka takich -> wystarczy wpisać w "szukaj" 2) Zadzwoń do szpitala co zapewnia, żeby nie brać ze sobą niepotrzebnie pół szafy...

Gość dfgdfg
J_A_N_A od tego jest forum, zeby zapytac. jak sie cos nie podoba to po co wchodzic ?;/

Znam zasady forum i tym badrziej nie rozumiem po co je zaśmiecać i robić zamieszanie tysiącem podobnych lub tych samych tematów. Można się podpiąc do istniejącego juz tematu w razie jakichś wątpliwości.