Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuna22nauna

prawo- czy warto?

Polecane posty

Gość nuna22nauna

jakie są perspektywy po prawie... w moje rodzinie mamy 2 adwokatów,sędzie i matka w wydz. cywilnym ale zastanawiam się jakie są jeszcze możliwości prócz sądu

Gość nuna22nauna
wie ktoś?

Gość o takkk!!!
a oni nie wiedza jakie maja inne możliwości? pytaj ich oni sa chyba bardziej w temacie chyba że wszyscy z przypadku....

Gość nuna22nauna
ale moje rodzice twierdza że sąd, bo znajomości, ciągnie mie prawo ale chce wiedzieć co można jeszcze po nich

Gość wewedf
Moja siostra skonczyla prawo i pracuje w zusie ;p

Gość nuna22nauna
a czy można pracować w jakichś organizacjach... firmach miedzynarodowych

Gość nuna22nauna
może na 2 roku iść jeszcze na jakis drugi zaoczny kirunek, co państwo sądzicie, i jaki

Gość alina27l
jak masz tylu prawnikow w rodzinie to po co na forum pytasz? chyba juz o prawie i perspektywach wiesz wszystko. no ale: 1. albo masz kase i znajomosci i idziesz na aplikacje - czyli zostajesz : - adwokatem - wlasna kancelaria - radca - wlasna kancelaria, obsluga firm, lub praca w firmie, administracji itp - notariusz - otwierasz kancelarii - w sumie najbardziej oplacalne, szczegolnie polecane dla kobiety - sedzia, prokurator - czekasz az zwolni sie jakies miejsce w sadzie - a w rezultacie i tak kokosow nie zarabiasz a roboty troche jest 2. albo nie masz kasy i znajomosci i nie robisz aplikacji : - szukasz pracy we wszelkich firmach w dziale prawnym - szukasz pracy w kancelariach prawnych itp - otiwerasz kancelarie po 5 latach mozesz przystapic do egzaminu na adwokata - jak ci sie nie uda idziesz pracowac tam gdzie prace znajdziesz i zarabiasz 1000 na reke

Gość alina27l
a jeszcze przeciez komornikiem mozesz zostac ;) polecam szczegolnie ;)

Gość nuna22nauna
pytam bo zastanawiam się co można prócz sądu... rodzice mówią że sąd i sąd ... ale ciekawi mnie jakie są inne perspektywy

Gość Jeżeli masz znajomości w
świecie prawniczym to nie drażnij innych ludzi ,którzy ich nie mają i nie jest im tak łatwo się przebić. Na aplikację to się każdy może dostać, tylko jeżeli się znajomości nie ma to po jej skończeniu będzie się mieć perspektywy jak absolwent marketingu . Założyłaś ten topik,żeby się kokieteryjnie ponabijać z tych,którzy nie mają znajomości w świecie prawniczym.

Gość alina27l
w sadzie bedziesz miala łatwy start po prostu.... a ty sie wogole widzisz w tym zawodzie?

Gość alina27l
"na aplikacje kazdy moze sie dostac" hehehehe nie wiesz co mowisz ;)

Jeżeli rodzice mają znajomości to na aplikacji z pocałowanem w dupę wezmą cię do kanclearii, w której inni mogliby jedynie kawę poparzyć.

Gość nuna22nauna
tak tak widze siebie w tym zawodzie, tylko tak z ciekawości pytam jakie są jeszcze inne możliwości... bo moi rodzice widzą tylko sędzia, adwokat itp.

Pewnie,że na aplikacje może się obecnie każdy dostać,trzeba zdać państwowy,coraz banalniejszy co roku,tylko co po aplikacji. Wiem co mówię bo kilka lat temu dostałem się na notarialną,a obecnie konczę sądową,jestem przed egzaminem sędziowskim.

Gość nuna22nauna
nie nie, moja matka pracuje jako kierownik w wydziale cywilnym, ojciec chrzestny jest sędzia a 2 kuzynki adwokatami

Gość Nikt ci nie każe
Ja byłem trójkowym studentem, jak ktoś obecnie nie jest w stanie zdać testu wstępnego na aplikacje,to znaczy, że jest kompletnym głąbem,który nie powinien dostać dyplomu.

Gość alina27l
to zwarcam honor :)