Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winowajka

jak zrobic wino ryzowe?????????????????

Polecane posty

Gość winowajka

jak sie robi wino z ryżu??Owocowe juz robilam nie raz ale chcialam sprobowac czegos innego, podajcie sprawdzony przepis. Mam butle 15l

Gość winowajka
up help

mój mąż jest specjalistą od robienia wina z ryżu ...jest pycha i ma moc :D wiem że potrzebuje zawsze 10 kg cukru....5 kg ryżu ....i drożdże daje zwykłe nie winne wodę gotuje z cukrem dodaje ryż...drożdże i czeka ileś tam czasu później zlewa i zostawia do wyklarowania jak wino jest prawie wyklarowane dolewa troszkę spirytusu :D tylko nie wiem jak duża jest ta nasza butla hehe

Gość winowajka
ale ja zawsze robilam wino bez drozdzy ani spirytusu...nie wiem czy tu est konieczne dodawanie tego??wolalabym raczej bardziej naturalne

Gość winowajka
a no fakt;)

Gość sebixxxx
Odkąd się zająłem destylacją to zakupy robię przez serwis http://edestylatory.com. Mają klasowy sprzęt, ale za nieduże pieniądze. Poza tym fajnie robią całą dostawę, nie ma problemów żeby pogadać odnośnie destylacji z obsługą. Sklep prowadzony przez zawodowców, którzy wiedzą jakie warunki powinien spełniać taki gazowy czy elektryczny destylator, żeby faktycznie pomagał przy produkcji a nie ją utrudniał.