Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariola3029453

OPIEKUNKA DO DZIECKA

Polecane posty

Gość mariola3029453

Witam wszystkie mamy :) , ponieważ prawdopodobnie będe miała się zając na dłuższy okres 4-letnik chłopczykiem bo jego mama wyjeżdza do Belgi i chciałabym wam się doradzić ile powinnam zaproponować pieniedzy na godzine bądz miesiecznie jest to 24/h tylko jeszcze nie wiem jaki okres czy miesiąc,dwa.. Jesteście pewnie bardziej doświadczone co do pieniedzy za opiekie ,dodam również że nie jestem opiekunką doświadczona chodz miałam doczynienia z dzieciakami a ostatnio nawet z 3ką i dałam rade :)

Gość mariola3029453
bardzo prosze o rade

Gość to chyba żart że
jakaś kobieta zostawi swoje 4 letnie dziecko na 2 miesiące z obcą babą, która w dodatku nawet nie jest opiekunką do dzieci. Chyba się źle zrozumiałaś z ta kobietą bo nie wierzę!

Moja babcia zarabia 1200 zł więc jak masz się zajmować dzieckiem 24/h to myśle że te 2000 zł minimum możesz oczekiwać. :) babcia ma tą dziewczynkę od 7-17.

Gość mariola3029453
po pierwsze nie jestem babą - wypraszam sobie i mieszkam blok za nią i znamy się z widzenia nie jestem opiekunką noi co z tego ? to znaczy że nie moge zacząc sie opiekować chyba od czegoś się zaczyna prawda ? Pozatym świetnie poradzilam sobie z 3trką dzieci które do tej pory płaczą żę nie ma mnie z nimi wiec chyba jednak taka zła nie jestem :)

Gość mariola3029453
mam zamieszkać u niej,do tego jest moja babcia która wychowała 2 swoich dzieci , mnie i moja siostre zawsze może mi pomóc jeśli będzie coś nie tak zawsze podejsc do niej na obiadki sama zaoerowała że bedzie mi pomagać :)

Gość to chyba żart że
Ale tu nie chodzi o Ciebie i o to czy jesteś zła czy dobra. Zostawiłabyś swoje dziecko z zupełnie obcym człowiekiem na miesiąc lub dwa? A co z opieką? kto jest w tym czasie prawnym opiekunem dziecka? Orientowałaś się jak to wygląda? Co innego opieka w dzień kiedy rodzice są w pracy, a co innego 24 na dobę przez 2 miesiące.To chyba nawet nie legalne jest!

Gość bele de jour
"znacie sie z widzenia":o albo zmyslasz albo matka dziecka jest kretynka

Gość to chyba żart że
wydaje mi sie, ze zmyślasz. Widać, po wypowiedziach, ze jesteś jeszcze małolatą i nie masz nawet swojego dziecka skoro się zasłaniasz babcią. Wybacz, ale nie uwierzę, ze są aż tak nieodpowiedzialne matki, a jeśli są to powinnaś ten fakt na policję zgłosić a nie zastanawiać się ile kasy wziąć.

Po pierwsze to nienormalne,ze matka zostawia swoje 4letnie dziecko na miesiac,dwa . Po drugie Ja w życiu nie zaopiekowałabym się OBCYM dzieckiem i to taki długi czas !! Po trzecie to i ta matka jest nieodpowiedzialna i Ty nie wiesz na co się zdajesz . 2 miesiące z dzieckiem dzień w dzień to nie jest tak fajnie . Myślę,że możesz rządać nawet 2000-2500 zł . jeszcze zależy czy to duże miasto czy wieś .

Gość mariola3029453
nie wiem ile czy dwa czy miesiac czy dwa tygodnie , no z pewnością bym nie zostawiła ale dlaczego na mnie naskakujecie ? Przecież to nie jest nic złego w tym że ja chce nim zająć , być może z jej strony że chce zostawić ale to juz nie moja broszka szuka,jestem chętna to co ? Pytanie było całkiem inne

Gość bele de jour
a zastanow sie co zrobisz jak dziecku cos sie stanie? Zdajesz sobie sprawe, ze gdy np dziecko wyladuje w szpitalu (nie wiem wyrostek, jakies zlamanie, skaleczenie-nie mozesz wykluczyc takich wypadkow) to na 99% do akcji wkroczy opieka spoleczna bo nie bedzie prawnego opiekuna? No co zrobisz??

Gość to chyba żart że
A co jak nie wróci i zostaniesz z dzieckiem? Jest sporo takich przypadków? Wciśniesz małego babci?

To już teraz nie wiesz czy miesiąc czy dwa tygodnie ? Dobrze,że już sie szkoła zaczyna,dzieciaki do szkoły pójdą i może będą miały zajęcie . :O

Gość to chyba żart że
Patrycja sama napisałaś ze babcia się zajmuje dzieciaczkiem w dzień, a to zdecydowanie co innego. Też bym powierzyła malucha czyjejś doświadczonej babci na te kilka godz dziennie, ale nie na 2 miesiące jakiejś małolacie którą ledwo co znam.

Gość mariola3029453
czy ja mówiłam ze 2 miesiaca nie wiem sama bo siostra ją zna i zadzowniła do mnie. Mam 23 lata i nie jestem jakaś małolatą to że się babcia zasłaniam czym się zasłaniam przepraszam bardzo ? Tym że babcia powiedziała że zawsze będziemy mogli przyjść do niej na obiadek itp. ,szkoda słow. Zdaje się ponieważ bardzo lubie dzieci,a niestety swojego nie moge mieć . Miasto ok 50 000 tys. wiec nie jest takie małe. Patrycja 2810-ludzie boja sie zaufac i tyle :)

Gość jak to nie mówilaś
"jeszcze nie wiem jaki okres czy miesiąc,dwa" zacytowałam twoje slowa z pierwszego wpisu. Mieszasz się strasznie.

Gość mariola3029453
bo skoro wyjezdza za granice a dowiedziała sie godzine temu o tym to skad mam wiedzieć skoro sie wyjezdza to raczej nie na tydzien wiec mówie że nie wiem czy dwa tyg. miesiac dwa !

Gość jak to nie mówilaś
Jasne godz temu się dowiedziała i ty już sie zastanawiasz ile kasy weźmiesz za opiekę. Zna cię z widzenia, ale jak tylko się dowiedziała to 3 minuty później wpadła do ciebie zaproponować Ci żebyś się zajęła jej dzieckiem, ale zapomniała ci powiedzieć na ile ci je zostawia, na tydzień, miesiac, a moze ze 3 lata. Trochę niespójna ta twoja historia.

Gość mariola3029453
ja sie dowiedziałam zjadłam A przepraszam bardzo że nie można sie pomylić ale to cała KAFETERIA zero wsparcia,zrozumienia i oczekiwanej odopowiedzi tylko pojazd :) nie wiem dlaczego na mnie :)

Gość tadam tadam
pomijajac kwestie finansowe,i spojnosc tej historii, ja BAŁABYM SIĘ WZIĄĆ NA SIEBIE ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA MAŁE DZIECKO NA TAK DŁUGI CZAS!!!!!!!!dziewczynko ty chyba nie myślisz,taki maluch może sobie zrobić coś złego,lub zachorować,wyląduje w szpitalu i co wtedy??a jak ci nie daj Boże wpadnie pod samochód??!!jesteś gotowa na odsiadkę?!!!!!!masakra ta dzisiejsza młodzież,zero pomyślunku,tylko kasa się liczy:o:o

nie wnikam i nie będę oceniać czy historia autorki jest prawdziwa. wiem jednak że takie historie się zdarzają. sama swego czasu dostałam podobną propozycję i to nawet nie od osoby, którą znam z widzenia tylko na portalu niania pl. ja odmówiłam- z wielu powodów. nie podjęłabym się tak odpowiedzialnego zadania. poza zwykłym matkowaniem dochodzi tu problem opieki zdrowotnej i tym podobnych rzeczy. Poza tym tęsknota dziecka za matką pewnie będzie ogromna i niełatwa do ogarnięcia(chociaż skoro matka bez mrugnięcia okiem podrzuca obcemu dziecko na kilka tygodni, to moze dziecko już przywykło:o). ale nie o to autorka pyta. ktoś pisał o wynagrodzeniu 2000-2500 .moim zdaniem to są śmieszne pieniądze w takiej sytuacji. praca 24h, 7 dni w tygodniu,ogromna odpowiedzialność...nie wiem ile bym za to sobie zażyczyła-ale na pewno nie mało...

Gość tadam tadam
nikt jej tyle nie zaplaci,nie badzcie smieszni hehe,to po co ta matka wyjezdza?zeby zarobic na pensje dla niani? :P

Gość mariola3029453
nie mam pojecia sama ,narazie czekam na telefon bo jest obecnie na zakupach

Gość tadam tadam
czemu akurat tobir zaproponowala opieke?ile ona ma lat?nie ma meza,rodziny?

Co do wysokiej zapłaty-matka może nie wyjeżdża tylko ze względu na kasę. ludzie robią sobie czasem dzieci ot tak- dla kaprysu, a później czuja się przez dziecko uwiązani. wtedy nie żałują kasy tylko dzieciaka podrzucają na prawo i lewo.prawie 5 lat byłam opiekunką i dużo widziałam. są ludzie, którzy wyzyskują młode dziewczyny, są też tacy, którzy płacą solidnie-byle tylko dziecka się pozbyć i wmówić sobie:"dużo płacę-dziecko ma to co najlepsze". Autorko- zastanów się czy warto się podejmować takie odpowiedzialnego zadania. I nie daj się zrobić w jajo przyjmując za całodobową opieke jakies marne grosze.

"Po pierwsze to nienormalne,ze matka zostawia swoje 4letnie dziecko na miesiac,dwa." denerwuje mnie nieziemsko takie uogólnianie. skąd wiecie dlaczego kobieta musi dziecko zostawic? moze jedzie kurde na operację i leczenie do Stanów albo na cięzkie roboty za granicę, bo nie ma za co życ?... ale najlepiej to zarzucić że to neinormalne, ze matka wredna itd. nie każdy ma jedwabne zycie...

dodam jeszcze tylko, ze 2,5tyś stawka godzinowa wynosić będzie 3,5zł.nigdy za taką kwotę nie zgodziłam się opiekować dzieckiem. moim zdaniem minimum to 6zł