Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna nieszczesliwa i skryta.

jestem po studiach i nie moge znalezc pracy.. wstyd jak pojde na sprzataczke???

Polecane posty

Gość Marciolina
w galeriach handlowych nie wymagają studiów, chyba że na kierownika startujesz, i język obcy piszesz że umiesz , no bo jak maturę zdałaś to coś tam wydukasz zawsze;)

Gość Pomarańcza89
I dlatego ja zaczynam od przyszłego roku drugi, tym razem niehumanistyczny kierunek. Po humanie nie ma NIC. Ja sobie to uświadomiłam stosunkowo niedawno. A tak z innej beczki... nie wiecie może jak to jest z tym drugim kierunkiem od przyszłego roku?? Podobno ma być płatny??

Gość Agatka z krainy OZ
Ale wy ludzie śmieszni jesteście. Mój brat ma magistra z ekonomii, zna dwa języki + jeszcze jakiś fakultet robił, a jest CIECIEM na jednym z warszawskich osiedl. Powód jest prosty. Zarabia oficjalnie 2 tysiące za 3 godziny pracy DZIENNIE + dostaje dodatkowe zlecenia od mieszkańców bloku. A są to zlecenia tego pokroju, że babcia go prosi o wkręcenie paru dziurek w ścianę, albo jakaś pierdoła prosi o zamontowanie kranu. I za taką błahostkę dają mu po sto złotych... Suma sumarum w miesiącu wyrabia przynajmniej 4 tysiące złotych (bywa i więcej) za parę godzin pracy, gdzie nikt nad nim nie stoi i jeszcze sobie lata po świeżym powietrzu :-D 🖐️

Gość piczkaxxxxxxxxx
to musisz byc z jakiegos wielkiego miasta bo na tylu ludzi co sie rejestruje w up to by ani kasy ani miejsc nie bylo u mnie jak sie sama nie postarasz to gowno ci moga dac a nie staz , u mnie pryznajmniej

Gość Pomarańcza89
I jeszcze czy to jest tak, że jesli kończę I stopień licenjat i na tym kończę moja przygodę z tym kierunkiem, a zaczynam drugi od pierwszego roku to czy też muszę płacic za ten drugi skoro bede go studiowała jako jednek, tzn. nie pierwszy, ale jeden. Czy to jest tak, że płaci się tylko za dwa kierunki studiowane równoczesnie??

Dziecko czy Ty masz w ogóle jakieś pojęcie o kierunkach jakie istnieją w Polsce na różnych uczelniach? Dla Twojej informacji. Kierunek nazywa sie edukacja elementarna i język angielski i jest wykładany na jednym z najlepszych uniwersytetów w naszym kraju. Jakim? Posłuż się google, chyba, że Twój mózg go nie ogarnia. Żeby uczyć dzieci trzeba mieć podejście. Nie każdy sie do tego nadaje. Na pewno nie ten, kto nazywa je bachorami. Jak Ty traktujesz dziecko, tak ono potraktuje Ciebie. Ja jestem nauczycielem z powołania. To moja pasja. Uwielbiam dzieci, traktuje je z szacunkiem i nigdy nie zamieniłabym pracy na jakąś inną.

Gość fsafsafsa
Pomarańcza89 hej to zaczynasz ten 2 kier na 2 czy 3 roku?

Gość fsafsafsa
jak studiujesz nadal 2 kiery jednoczesnie nie placisz to za darmo jest

Gość mehehe
Mam to samo. Szukam, szukam i nic... No, teraz być może na staż pójdę z UP. Może powinnaś zrobić to samo. Zapytaj jutro w jakieś szkole, czy nie potrzebują na świetlicę, albo do biblioteki...a może w jakimś przedszkolu na pomoc?

Gość fsafsafsa
SLUCHAJCIE A JAK PO 3 ROKU ARCHELOGII ZACZNE STUDIOWAC ARCHITEKTURE NIE BEDZIE TO ZA POZNO? SKONCZE STUIA W WIEKU LAT 27 A INNI 24..

Gość nowy P
zmień zasięg poszukiwań bądź otwarta na pracę w obcym mieście może na początek kokosów nie zgarniesz, ale zdobędziesz doświadczenie Sama mam zawód, który wymaga elastyczności, bo też gdybym szukała tylko u siebie to pewnie nadal bym siedziała w domu

Gość mehehe
---> fsafsa, ja myślę, że nie będzie za późno. Mam wielu znajomych, którzy studia kończą w tym wieku, a nawet później. Sama teraz skończyłam jedne (24l.) i zaczynam drugie... Nie ma wyjścia... Tylko teraz idę na zaoczne (i do pracy oczywiście, choć na IV i V roku pracowałam cały czas, a studia były dzienne, i mimo doświadczenia Dupa, bo pracy jak nie było tak nie ma :P). A Ty nie masz st. licencjackich? Zaraz je skończysz...! ;)

Gość Pomarańcza89
Za miesiąc zaczynam 3 rok na moim obecnym kierunku, w maju poprawiam maturę z biologii i chemii, w czerwcu robię licencjat i kończę ten kierunek (lub będe studiowac go dalej jeśli ta ustawa o drugim płatnym nei wiejdzie w zycie) i składam na inny kierunke, dokładnie inzynierie produkcji. Więc chodzi mi o to czy jesli bede miała licencjat z socjologii i z nią skończę i zacznę nowy kierunek to czy bedę musiała za niego płacić nawet jesli jednoczesnie będę studiowała tylko jeden, czyli ww. inzynierię produkcji...

Gość Pomarańcza89
fsafsafsa - co Ty, ile osób tak robi, ja tez chcę, bo wiem, że mój obecny kierunek to nie jest to. Ale problem w tym, ze od 2011 roku drugi kierunek studiów ma być płatny, ale nie wiem czy chodzi tu o studiowanie dwóch jednoczesnie, czy w ogóle chodzi o drugi kierunek jaki rozpoczynam.

Gość nowy P
mam wrażenie, że w naszym kraju liczy się ilość, nie jakość. Studia skończyłam, nawet 2 kierunki-zaocznie, ale to wszystko to wielka bzdura, przygotowanie do pracy żadne. Dokładnie zero. Pracować zaczęłam w wieku 19 lat, dzięki temu teraz mam 26 i około 8 tys. wypłaty. Za granicą jest inaczej, ludzie uczą się dziennie, mają inaczej zajęcia ułożone, większość oparta na praktyce. Pracują w normalnym trybie i stać ich na wszystko o czym przeciętny Polak może pomarzyc

Gość Salmaa
smutna nieszczesliwa i skryta....jestem w identyczniej sytuacji jak Ty ! :( 😭i nie wiem już co mam robić i gdzie się udać... jeśli jeszcze tu jesteś napisz z jakiego pochodzisz miasta? Ja mieszkam w Warszawie i wydawać by się mogło że gdzie jak gdzie ale tutaj powinno się znaleźć pracę bez problemu-nic bartdziej mylnego...:(

pedagogika licencjat. specjalizacja praca socjalna.. ;/ teraz od wrzesnia ide na mgr... nie studiuje na zadnej ekonomii i zadnego scislego kierunku bo jestem slaba ;/ w sredniej same dwuje ;s i poszlam na ten kierunek bo po prostu radze sobie na nim,, :( w up jestem zarejestrowana ale nadnych ofert nie maja,, a jak maja to na szwaczke np ;/ i takie do ktorych sie nie nadaje po prostu...

Gość nowy P
z tego co wiem większość UP nie ma kasy na staże, a pracodawcę lepiej znaleźć sobie osobiście, bo na oferty można czekać do końca życia :)

wiec moze sama gdzies bede chodzic po firmach i pytac czy nie potrzebuja stazysty, co ? moze ktos sie zgodzi... i wtedy zglosze to do up???

Gość fsafsafsa
do mehehe --> tak w tym roku mam lic a za rok chce isc na architekture i po 1 roku architektury czyli rozpoczac 4 rok archeologii

Gość nowy P
znajdujesz pracodawcę i to pracodawca zgłasza się do UP (wypełnia wniosek)- ty już jesteś zarejestrowana warto też zapytać w UP czy dadzą staż (finanse, których tam ciągle mało) Niedoświadczonego nikt nie przyjmie na etat - nieproduktywny pracownik Musisz wiedzieć jeszcze czy jeśli się uczysz przysługuje ci prawo do stażu finansowanego z UP

nowy P ok, dzieki za informacje. Jutro tak zrobie, bede chodzic i szukac sama bo inaczej sie nie doczekam :( chociaz zeby ten staz dostac.. bo zadnego doswiadczenia nie mam.. ;/

Gość eks studentka
jestem po studjach chumanistycznych nie ma pracy dla mnie

Gość nowy P
słuchaj, studiujesz dziennie? jakim cudem w UP zarejestrowali cię w UP jako osobę bezrobotną? Nie jestem do końca pewna, ale jeśli studiujesz to nie jesteś trwale bezrobotna

Gość eks studentka
już 4 rok szukam i nigdzie mnie niechcą

Gość sprzątaczka janina
nie mam tytułu ale mam 2400 na rękę za 6 godz pracy razem z dojazdami (kilka obiektow) ,pozdrawiam licencjatów i mgr na bezrobociu

ja zaocznie. ide spac, dobranoc. dziekuje za rady. jutro zajrze jeszcze na ten temat, mozxe ktos cos doradzi.

Gość nowy P
na zaocznych staż chyba dadzą, ale upewnij się czy przepisy się nie zmieniły szukaj pracodawcy i powodzenia :P

Jak mam 55 lat , srednie ogólne i nawet na sprzataczke mnie nie chcą. Jak mam sie zaprezentowac by mnie najeli? Dzwignąc meble? Wyjąc spod kurtki odkurzacz i odkurzyc na miejscu . No co mam zrobic by pobic te inne baby? Przeciez też nie najatrakcyjniej sie prezentujące? Co mam isc z miotłą, szufelke i posprzatac pokazowo. Ryczec tylko mozna.....