Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskawencjaaaa$

STAŻ

Polecane posty

Gość truskawencjaaaa$

Wie ktos moze po jakim czasie zostaje przyznane wynagrodzenie za staz? mam na mysli czy po miesiacu czy jak bo na roznych forach roznie psiza doda ze to staz 3 miesieczny z urzedu pracy z gory dzieki z aodp;]

Gość truskawencjaaaa$
czyli jak dajmy na to zaczynam 1szego wrzesnia to do 10tego pazdziernika powinny przyjsc pieniazki na konto tak?

raz w miesiącu. Załóżmy idziesz od 1 września. To z urzędem pracy musisz się rozliczyć do 10 października z listy obecności i ewentualnych zwrotów dojazdu.

Gość tak dokładnie

Gość truskawencjaaaa$
a taka liste obecnosci na czym zapisywac na zwyklej kartce czy musi byc to pisemko z urzedu? bo nic takiego nie dostalam oprocz kartki na ktorej mam miec daty czego sie nauczylm przez okres tych 3 miesiecy

oczywiście dostajesz oryginał listy obecnosci. Resztę normalne kserujesz później.

Gość truskawencjaaaa$
dostalam tylko karte sprawozdaniowa i babka mi powiedziala jedynie zeby doniesc numer konta i ze dostane tyle i tyle nic wiecej nie dala

zapytaj się pracodawcy czy ma listę obecności dla stażystów. Jeżeli tak to on bedzie miał ksero. O ile przed Tobą byli tam inni stażyści.

Gość truskawencjaaaa$
no wlansie z tego co wiem nie bylo przede mna stazystow ale mysle ze babka w urzedzie powinna byla chyba mnie powiadomic tej liscie kto ja ma itp bo troche teraz sie zmieszalam zaczynam za 2 dni a sie okazuje ze nie wsyztsko mam

Gość truskawencjaaaa$
a najdziwniejsze jest to z eniby moge sie ubiegac o zwrot kosztow dojazdu bo staz jest w innym miescie a jak pytalam okazuje sie ze nie maja pieniedzy jednym slowem poniewaz jeszcze z kims tam nie sa rozliczeni i mam przyjsc spytac po przepracowanym miesiacu...

No jasne, mogła być taka sytuacja. Ale zawsze może spytać pracodawcy. Jeżeli urząd kieruje do miejsca gdzie notorycznie przyjmowani są stażyści to tam 'bossu' ma tąże listę. Ale zawsze może się podejść i spytać do UP. "Kto pyta, nie błądzi" ;)

bo zwrotu kosztów nie dostaniesz przed stażem. Teraz wydajesz ze wojej kieszeni. Stąd własnie te zwroty kosztów djazdów 10 każdego miesiąca. Podejdź do UP i spytaj kobiety gdzie jest lista obecności skoro masz potem biegać za swoim.

Gość izulekskk
ja bylam na stazu i bylo to tak ze jak stazysci przychodzili do pracy to na portierni sie podpisywali, no i pozniej kierowniczka co miesiac ostatniego dnia miesiaca wysylala jakiegos stazyste z lista do urzedu pracy. ale to zalezy czy to jakas wieksza instytucja czy jakas mniejsza. ja np odbywalam staz w szpitalu, co do kasy to pracodawca w tym przypadku pup w ciagu 15 dni musi ci wyplacic kase za prace. ja zaczelam prace 4 stycznia a wynagrodzenie zawsze dostawalismy 9 dnia kazdego miesiaca, no moze raz albo 2 wyplacili nam 10.

w każdym bądź razie nie martw się nic. Kasa będzie na koncie lub do odebrania osobiście w PUP ;)

Gość truskawencjaaaa$
to jest sklep z telefonami wiec raczej nic wielkiego jutro chyba tam zadzwonie i wszystkiego wypytam bo calkiem sie zdziwie jesli pracodawca nie daj Bog nie bedzie nic wiedzial uwazam ze kobieta w urzedzie powinna mnie poinformowac calkowicie gdyz widziala ze to moj pierwszy staz wiec moge nie wiedziec wszystkiego

a przelew dla stażysty jest w okolicach 10 kazdego miesiąca. Sam dawno temu dostawałem 12 każdego miesiąca, akurat miałem szczęscie, że się sprawdziłem i dostałem umowe w pup i moją działką były własnie staże ;)

zadzwoń, zadzwoń. Ale nie bój się. To właśnie ten od tych telefonów chciał stażystę. Poprosił o stażystę. Więc ma.

Gość truskawencjaaaa$
no tak bedzie trzeba troche jest strach bo czytam i czytam na tych forach rozne dziwne rzeczy o papierkach i kurcze ze to pierwszy staz to czlowiek nie wie czy wszystko ma a chciala bym byc przygotowana konto jakis czas temu zalozylam na potrzeby stazu wszystko donioslam wiec tylko pozostaje mi zadzwonic i spytac o te liste i mowicie ze na podstawie tej listy po miesiacu bede mogla sie ubiegac juz normalnie o zwrot kosztów przejazdu?

Gość nowy P
realnie wygląda to tak, że twój niby pracodawca (bo prawdziwy to UP) daje ci listę- specjalny druk do podpisania, a później wysyła go do UP lub ty doręczasz niby-pracodawca jeśli zatrudnia inne osoby na pewno dysponuje tym drukiem, bo każdy musi się podpisać

Gość nowy P
zwrot kosztów dojazdów to inna bajka. Wypełniłaś odpowiedni druk o zwrot kosztów?

Gość truskawencjaaaa$
nie wypelnialam bo mialam isc sie pierw spytac czy moge sie o neigo ubiegac babka nie mowila mi o zadnym podpisywanu niczego dotyczace zwrotu kosztow tylko z emam sie spytac no i po miesiacu mam przyjsc do nich i mowla pani ze wtedy to zalatwi

nie bój się. Staż jest fajny;) tak. Nie wiem jak u Ciebie, ale dopytaj się czy listę obecności masz donieść do 1 każdego miesiąca? tu u mnie jest tak, że stażysci biegną do mnie 1 każdego miesiąca z listami obecności. Do 10 każdego miesiąca biegną z kserem listy obecności z ostatniego miesiąca, biletem miesicznym tudzież fakturami za paliwo.

Gość truskawencjaaaa$
no ja sie po pewnym czasie bede nudzila w salonie z telefonami hehe:P bo nie przwiduje duego ruchu;p

Gość truskawencjaaaa$
ja bym sie cieszyla jak by sie ciagle cos dzialo nie lubie monotoni najbardziej mnie ciekawi czy mnie zatrudni po stazu

Gość nowy P
nie słuchaj ich bo oni nic nie załatwią najczęściej, tylko się wyprą tego co było wcześniej wejdź na stronę www swojego UP i tam są druki do pobrania, musisz go dostarczyć do UP, bo nagle wszyscy zapomną o dofinansowaniu dojazdów