Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lenusia

problemy ze spaniem 2 latka-HEEELP:(

Polecane posty

moj 21m ma bardzo dziwny tryb spania Rano spi do 8. (jakbym go nie wybudziła to spałby do 10) w południe idzie spac o 13 i budze go o 15 (jesli bym go nie wybudzila to spałby tak i 5 godzin) PROBLEM ZACZYNA SIE WIECZÓR mimo ze rano wstał o 8, potem spal 13-15, to wieczór nie chce isc spac wczesniej niz 23! WYKANCZA MNIE TO, BO NIE MAM ANI JEDNEGO WIECZORA DLA SIEBIE, caly czas tylo dziecko, w dzien jak spi to gotuje, sprzatam i nic wiecej bo kiedys to trzeba zrobic co robic? dlaczego on ma taki dzienny tryb spania, a nie wieczorny?

mam tez prawie 2 latka :) Budz go o 6 rano i badz konsekwentna, potem kladz o 11-12, niech spi max godzine lub poltorej i potem modl sie zeby byl zmeczony o 21... Pierwszy tydzien czy dwa beda wykanczajace dla Was obojga, bo on bedzie rano zmeczony, potem nie bedzie chcial isc spac o 11:30-12, ale sa szanse ze sie przestawi. Jedna rada - badz konsekwentna, jak to zaczniesz to sie trzymaj.

az tak wczesnie? ja i tak go wybudzam o 8 i jest tak marudny do tej 13 ze szok! dzis mialam go juz serdecznie dosc i wlasnie pije melise na uspokojenie bo sie wykoncze normalnie maly terrorysta mi rosnie:(

z usypianiem tez jest cyrk...bo on jest strasznie ruchliwym dzieckiem i bardzo ciężko go wyciszyć. Czytam mu bajki przy lampce nocnej ale jego to wogole nie wycisza. Potem go wkładam do łóżeczka i zaczyna sie cyrk dzisiaj wrzeszczał 40min zanim zasnął:(

nic ide spac bo padam na pysk... mam nadzieje ze coś poradzicie, ja sie w takim trybie wykończę

Dzisiaj nie mam czasu az tak dlugo o tym gadac, ale wznow temat jutro poznym wieczorem to pogadamy Ja tez mam problem z tym i wlasnie czytam ksiazke o usypianiu. Wspolnie cos wymyslimy

Mam podobny problem.Mój syn 2lata i 9 miesięcy i też późno chodzi spać.Rano spi długo i spać idzie późno ale ja już próbowałam mu zmienić godziny spania a on czy śpi po południu czy nie spi po południu to i tak zasypia dopiero po 22 więc go znowu kładę(usypiam-z tym też problem bo sam nie zaśnie)popołudniami bo chociaz mam chwilke dla siebie.MASAKRA!!!!!!!!!!!!

Gość Ola _b
Witam! A może pozwól raz pospac synkowi do 10 i tego dnia nie kładź go spac w dzień. może wieczorem szybciej zaśnie?? warto spróbowac.

no kiedys tak sie stalo ze pospał dlugo rano , potem nie spal caly dzien i wieczor padl o 20. Jednak pod wieczór byl juz przmeczony a w nocy płakał kilka razy tez chyba z tego przemęczenia. Widocznie za duzo godzin juz nie spal ale sama nie wiem, jak tak dalej bedzie to chyba tak bede robic to jest bardzo meczące, bo nie mam ani chwili dla siebie:(( z mężem tez mi sie nie układa bo oboje jesteśmy zmęczeni. On przychodzi z pracy i nie ma chwili spokoju aż do 23! tak dłużej nie może byc, dziecko nie moze kierować naszym życiem bo to jest paranoja

Moim zdaniem Twój synek śpi w dzień za dużo i dlatego nie może zasnąć wieczorem. Moja córka w wieku 2 lat zaczeła spać w dzień sporadycznie, mimo że wstawała 6-7. Jak tu ktoś wyżej napisał, niech śpi rano dłużej i nie kładź go w dzień. Wieczorem będzie wcześniej zmęczony. Musi też organizm przystosować się do nowego trybu życia. Moja jak była śpiąca, bo w dzień nie zasnęła to szła spać nawet przed 19 i wstawała normalnie. Tak czy inaczej życzę powodzenia. :)