Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blinka505

Wstydzę się iść do ginekologa,a ...

Polecane posty

Gość blinka505

a mam problem, bo podejżewam już jakiś czas przepuklinę pachwinową. Mam 17 lat i byłaby to moja pierwsza wizyta. Jestem gruba i nie czuję się dobrze sama ze sobą,a jak miałabym się rozebrać przed kimś innym. Wiem, że to tylko lekarz,ale to jednak jest krejące. Mam taki guzek przy łonie. Czytałam na ten temat i wszystko wskazuje właśnie na tą przepuklinę. DOdam, że w mojej rodzinie były już przypadki przepuklin,ale też był rak. Teraz boli mnie (na dole) brzuch, po stronie gdzie właśnie mam ten guzek.

Gość blinka505
...

Gość kanTPupy
no i co ty chcesz tutaj blogoslawienstwa idz do gina i juz

Gość blinka505
nikt nie odpisze czegoś sensowniejszego, potrzebuję tego.

Gość adamek z w-w1
idz do lekarza pierwszego kontaktu z przepuklina nie musisz isc do gina , moze to byc tez zapalenie wezłow chłonnych , wiec nie zwlekaj

Gość blinka505
Ale to okolice inymne

Gość ja miałam przepukline
pachwinową w wieku 13 lat. Bolało mnie np po wf-ie, czy jak chodziłan na aerobic. Zwiększony wysiłek i dlatego boli. Powiem Ci tak, nie masz powodu do obaw przed lekarzem, pomyśl o tym że kiedy zajdziesz w ciąże to właśnie wtedy mięśnie się coraz bardziej napinają i przepuklina jest wtedy niebezpieczna. Nie zastanawiaj się, bo zabieg jest KONIECZNY, a przecież tak naprawdę to polega na tym że zszywają pękniętą błonę i tyle wszystkiego :) Sama sobie niestety nie pomożesz i lekarstwa tez na to nie ma. Zabieg musi być.

Gość nie ten lekarz
z przepukliną nie chodzi się do ginekologa,idź najpierw do ogólnego( a on jeśli uzna to za stosowne) skieruje cię do odpowiedniego lekarza.