Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniuska

walka z trądzikiem- polecam

Polecane posty

Gość maniuska

Od zawsze miałam ładną cerę. jakoś tak rok temu troche mi się ona popsuła. Myślałam że minie ale się pogarszało. Ostatecznie moim problemem była taka jakby kaszka pod skórą. Białe krostki w strefie T. nic się z nimi nie dawało zrobić gdyż były głęboko. A do tego wyskakiwały mi pod skórą takie grudki. Rzadko kiedy dało się je wycisnąć. Raz było lepiej raz gorzej, ale bez podkładu wyjść nie dało rady. Czasami jak mnie wysypało wyglądałam okropnie. W końcu postanowiłam wybrać się do dermatologa żeby w końcu coś z tym zrobić. Lekarz powiedział że to trądzik. Nie był on taki typowy na policzkach i wszedzie z którymi niektórzy naprawdę się męczą, ale czułam się strasznie nie komfortowo. Kiedy było gorzej wstydziłam się związać włosy żeby nie było widać czoła. No i owy dermatolog przepisał mi do przecierania twarzy taki płyn robiony w aptece, po tym mam się smarować Klindacinem T i raz dziennie brać Tetralysal (antybiotyk) taki mocniejszy a potem przepisał mi na zapas słabszy. Ja jeszcze sobie kupiłam tabletki biotyk ochronne bo wiadomo antybiotyki dla naszej flory bakteryjnej sprzyjający nie jest. Dopiero leci drugi dzień kiedy to biorę i może wydać to się śmieszne , ale widzę poprawę. Nie wiem , może to nie przez te tabletki , ale może akurat mam "lepszy okres" chociaż nie sądze bo wtedy moja cera wygląda inaczej. Może to na mnie tak dobrze działa bo problemów aż takich ogromnych nie miałam. Czasami czytam i widzę jak się męczycie z tym dziadostwem. Napisałam tu o sobie bo może to komuś pomóc i strasznie chciałam zachęcić żebyście chodzili do dermatologa. Nie leczyli się na własną rękę! Oni wam pomogą a pieniądze wywaliście w błoto. Takie specyfiki jak np. Iwostin kosztują majątek a efektów zbyt rewelacyjnych nie ma. mój lekarz powiedział mi że to pieniądze wyrzucone w błoto bo one nie działają na to co jest przyczyną moich zmian skórnych więc moze też być tak w waszym przypadku !

Maniuska, pożyjemy, zobaczymy jak cudownymi lekami są antybiotyki, hm. Dlaczego zakładasz nowy wątek, skoro już ich jest kilka? Byłam kilka razy u dermatologów, ale jakoś nie pokochałam.

Gość maniuska
wiem czytałam że nie wszyscy są zadowoleni ale może ze względu na to że moje problemy nie są olbrzymie mi pomoże.znajomego inna pani dermatolog wyleczyła pół roczną kuracją. Kosztowały go te leki 2000zł ale do tej pory ma spokoj. Wiem że niektórzy lekarze sprawiaja wrażenie jakby w ogóle się nie znali na tym co robią ale trzeba próbować i być dobrej myśli :) W styczniu mam stódniówkę i najbardziej mi zależy żeby na niej moja cera wyglądała ładnie. Co będzie dalej - narazie nie myślę ;)