Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabelka www.com

roczek

Polecane posty

Gość izabelka www.com

Jak można zorganizować fajny roczek dla dziewczynki??moja córeczka pierwsze urodzinki obchodzi 23pażdziernika ale się już zastanawiam jak to można zorganizować, chciała bym zaprosić tylko rodzeństwo, z tego względu że rodzina męża jest dość duża(siostra ma 6dzieci, a brat 4, dróga siostra 2, a ja siostra tylko 2) tak że dorosłych będzie 6osób a samych dzieci 12 plus moja mała.

Gość izabelka www.com
hej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jest tu ktoś??????????????????????

Gość izabelka www.com
ile wódki kupić???

Gość oczko300
ja tez bede robic niedlugo roczek i tez nie mam pojecia jak to zorganizowac bo mam male mieszkanie a gosci troche jest, a o co dokladniej chcesz apytac ?

jak mnie zapraszają na takie roczki zawsze odmawiam bo to naciąganie ludzi - kupią niby tort - paprańca z cukierni i ściągają z ludzi kasę i prezenty

Wiesz ja jak organizuję takie kinder party, to dla dzieci robimy w ich pokoju balony trąbki czapeczki itp. dzieci pomagają stroić swój pokoik, natomiast dla dorosłych robimy w drugim pomieszczeniu wiadomo na tort dzieci przychodzą do nas. Leci muzyka u dzieciaczków odpowiednia do ich wieku mają przekąski picie, a my wszystko nadzorujemy aby komuś się krzywda nie stała. Wolę takie rozwiązanie gdyż między dorosłymi boję się ze taki maluch złapię gorącą kawę itp.

A co do autorki chcesz zaprosić i rodzeństwo męża i swoje bez dzieci tak? wiesz trochę to głupie w końcu te dzieciaki to tez bliska rodzina chyba że jesteś takim skąpcem,że ci szkoda dla nich na jedzenie to co innego. Wiem że banda dzieciaków jest uciążliwa no ale nic nie poradzisz na to że rodzina męża jest taka płodna;) trochę tak głupio no ale twoja sprawa. Urodziny jak urodziny tylko alkoholu nie za dużo.

Wiesz to trochę przegienie u rocznego dziecka to nie powinno być :wódy" jak piszesz. Jak chcesz ją mieć to zrób sobie swoje urodziny.

Gość może Fiona
powinnas zaprosic te dzieci. jakby to były twoje urodziny lub meza to ok ze sam rodzenstwo ale jak waszej corki to inne dzieci tez zapros

Gość izabelka www.com
ten wpis o wódkę to był podszyw, nikt pić nie będzie bo kierowcami są, a po mojej stronie poprostu nie ma dzieci, tylko siostra ma dwójkę dzieci i tyle.,

Możesz zrobić od godziny 16 podać tort, kawę ciasta, później ok 17 przygotować kilka rodzai mięs (ok 3) (kotlet schabowy,z kurczaka,rolada,dewolaj,jakieś inne pieczone mięso) do tego kluski z sosem bądź frytki i jakieś 2 sałatki. ok 20 podać ponownie podgrzane te mięsa jeśli coś zostało do tego chleb,sery,szynka,ogórki, papryka, itp.itd może jakiś szaszłyk... Napoje,soki, może jakieś wino? Roczki zazwyczaj nie trwają dłużej niż do 21-22:)

a po co w ogóle robic cos takiego jak roczek? jak usyłszałam jak moja koleżanka robi roczek dla swojego synka, jak specjalnie kupiła sobie na te okazje kreacje , jak zaprosiła poł rodziny i chcrzestnych, jak sie glowiła jakie sałatki zrobi to sie w myslach popukałam po głowie

mysle ze na roczek powinno sie rezerwowac sale jak na wesele i zapraszać co najmniej 50 osób a gosie powinni dac prezent co najmniej za 100zł

w zaproszeniu znajomych nie ma nic złego , ale tak na prawde dziecko nie ma nic z tego typu imprezy jest za małe na to nie bedzie tego pamietac. zauwazylam ze huczne roczki najbardziej lubia urzadzac dziewczyny ze wsi dla których zycie toczy sie od wesela do chrzcin do roczku i znów do wesela

A skąd wiesz że nie ma:) Zawsze mogą mu pozostać pamiątkowe zdjęcia czy ciekawe upominki:) ja jestem za wyprawieniem dziecku pierwszych urodzin:)

Gość fewfwef
Ja idę na roczek do synka koleżanki, ze swoją córeczką. Mam nadzieję że dzieciaki się pobawią, łażąc na czworakach i zwiedzając kąty a ja popatrzę i nie będę musiała zalegnąć za stołem, przy jedzeniu. Jeśli tak będzie, będę szczęśliwa (i moja córeczka też).

Gość fewfwef
To że dziecko nie ma nic z takiej imprezy, to kompletna bzdura. Dla dziecka jest to odmiana, nowa sytuacja. Naraz pojawia się wiele osób, znanych i nie znanych. Są zabawki, często nowe, którymi można bawić się samemu lub obserwując inne dzieci. Na co dzień, zwłaszcza współcześnie, gdy żyjemy w małym gronie osób, jest to coś bardzo ważnego dla dziecka, bo namiastka dawnych obyczajów w pierwotnych społecznościach. A właśnie niemowlęciu potrzebne są nowe bodźce i doświadczenia.

chcę zaprosic tylko rodzeństwo, babcię i dziadka bo 2dziadek i babcia juz nie żyją. chcę malą uroczystość, nie patrzę na żadne prezenty czy pieniądze chcę tylko dla małej żeby się pobawiła z innymi dziećmi bo w domu cały czas same jesteśmy mąż pracuje, żadnego alkoholu może tylko wino a nie żeby się opić.dziękuję za rady jak macie coś jeszcze to piszcie będę bardzo wdzięczna

Gość kameralne
spotkanie przy kawie-troche najblizszej rodzinki lub znajomych z dziecmi. prezenty to upominki do 40 zł to chyba góra a uciechy dla dzieci wiele. ja zrobiłam małeprzyjęcie dla kilku kolezanek -sasiadek z dziecmi, z którymi bawi sie na codzien, a nie mieszkam na wsi. pracuje, studiuje i zajmuje sie dzieckiem jak umię. my gadałysmy o pierdołkach przy kawie a dzieci bawiły sie razem.

ja robię tylko jeden prezent od rodziców i chrzestnych kupujemy małej rasowego pieska, żeby się wychowywała przy zwierzaku, oczywiście nie będzie go maltretować bo na to nie pozwolimy,