Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniesia z krakowa

proszę o pomoc pań,które staraja sie o dziecko

Polecane posty

Gość agniesia z krakowa

witam.Jestem w 13 dniu cyklu.O dzidziusia staramy sie z mezem 3 cykl ,narazie 2 cykle nie udane.Mam takie pytanie .Czy jeżeli zacznę dzisiaj lub jutro rano pomiar temperatury, czy mam szanse jeszcze wiedziec z wyniku kiedy jest owulCJA.Z kalendarzyka wynika ,ze teraz sa bardzo plodne dni, natomiast owulacja wypada na 2 wrzesnia.Proszę o pomoc Panie,ktore sie troszke znaja:)

Gość anooo
Nie rozumiem po co masz mierzyć, a nie lepiej kochać się dziś i 2 września? Zresztą mierzy się temperaturę cały rok...

Też jestem w 13dc:)Tempkę się mierzy codziennie rano,przed wstaniema z łóżka,zawsze o tej samej porze.Mozna ją mierzyć od 1dc,ale to troche niekomfortowe,więc można,jak sie @skończy!Ja zwykle mierzę od4-5dc!Wtedy po ok 6cyklach będziesz mogła coś już wiedzieć kiedy masz owulację itp.

Gość anooo
tzn. mierzy się cały cykl...skoro masz już płodne to do dzieła ;)

ale i tak nie da to odpowiedzi, kiedy masz owulację, bo skok może być dzień przed lub 3 dni po. Pomiar temp. pozwala określić czas płodny. A jedynym sposobem wyznaczenia owulacji jest monitoring cyklu

Gość agniesia z krakowa
wiem,ze mam dni plodne.Ale w zeszlym mc tez mialam owulacje wyliczona za pomocą kalendarzyka i nawet bolaly mnie jajniki kochalismy sie caly dzien wtedy i oczywiscie podczas dni wczesniejszych i pozniejszych tez, a jak widac nic z tego.Stąd moje pytanie.A testy owulacyjne?

Gość agniesia z krakowa
czuje, ze zaczynam sie nakrecac coraz bardziej na dziecko.Obiecalismy sobie z mezem ze damy sobie rok czasu, bez mierzenia i liczenia dni plodnych a ja juz po 1 mc licze.

spokojnie, współżyjąc w dni płodne masz maksymalnie 30% szans na ciążę

Testy owulacyjne nie dają Ci 100%pewności,że masz owulację,one tylko pokazują,kiedy ona ewentualnie może nastąpić!Jest też taki mikroskop owulacyjny DONNA,który działa podobnie jak testy,tylko to daję się próbkę śliny lub śluzu!