Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grez@@@@

jak to jej powiedziec

Polecane posty

Gość grez@@@@

Witam. Jestem Grześ, mam 30 lat. Mam już dwójkę dzieci z tego jedno z pierwszego małżeństwa, a drugie jest z tego małżeństwa. Jak mam powiedzieć swojej żonie, by założyła sobie spirale? Nie chcę już więcej dzieci.! dzięki za odpowiedzi.

Gość zawiąż się na supeł
kretynie

Gość fjdjcnkdsjfkjcn
myslisz ze spirala gwarantuje, ze nie bedziecie miec dzieci?? Moja sasiadka po 8 miesiacach w spirali wlasnie oznajmiła ze jest w 3 miesiacu!

Porozmawiaj z nia o antykoncepcji, bo akurat nie wiadomo czy ona chciałaby spirale czy może tabletki. Mysle ze powinienies zacząc od tego ze nie chciałbys mieć wiecej dzieci ( bynajamniej narazie) i zapytaj jakie srodki antykoncepcyjne ona by preferowała.

Gość grez@@@@
według Mnie tabletki i inne środki nie dają gwarancji. a jedna na 100 kobiet zachodzi w ciąże po założeniu spirali. ;/

Gość pytająca mamusia
Normalnie jej to powiedz, usiądźcie sobie wieczorem jak już dziecko będzie spało i zacznij temat, zapytaj co ona o tym myśli. A swoja drogą dlaczego ona ma zakładac spiralę, a Ty nie możesz sobie podwiązać? Zakładanie spirali bardzo boli, a jeśli Ty wychodzisz do niej na przeciw z taką propozycja to uważam, że powinieneś też zastanowić się czy Ty nie powinieneś przejść zabiegu. Nie rozumiem dlaczego tylko na kobiecie ma spoczywać dyskomfort takiego zabiegu, mężczyzna też czasem może coś z siebie dać w tym kierunku.

tabletki dobrze zażywane dają większą gwarancję nie zajścia w ciążę niż spirala!!! tylko trzeba je odpowiednio zażywać, nie spóźniać się, nie łączyć z "zakazanymi substancjami", np antybiotykami. najlepiej to porozmawiać z żoną na ten temat, normalnie tak jak o innych sprawach rozmawiacie.

pytająca mamusia - mnie tam akurat zakładanie aż tak nie bolało, raczej chwilowy dyskomfort,ale fakt faktem to kobieta powinna o tym zdecydować, bo to w końcu jej ciało i ona się musi zgodzić na zabieg.

Nie przesadzajcie. inwazyjnosc wazektomi, a zalozenia spirali sie chyba nieco rozni? Pogadaj z nia normalnie. Przeciez to Twoja partnerka. Powiedz co czujesz i juz.

Gość durrrrrne prowo
30-letni facet pisze o sobie "jestem Grześ" :D :D :D

Gość parvoviroza
Jak nie chcesz więcej dzieci, to sobie jajka podwiąż, to w końcu ty nie chcesz tych dzieci, nie ona

Gość grez@@@@
bede ruchał analnie mojego sąsiada z takiego związku dzieci chyba nie będzie a żona niech wybiera albo spirala albo ją zostawiam dla sąsiada