Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona mama Klary

dziecko nie chce pić mleka

Polecane posty

mam ogromny problem moja córcia ma 5 miesięcy i nie chce pić mleka pije rano po przebudzeniu w południe deserek a później nic. kiedy próbuje jej dać strasznie placze Byłam u lekarza ale on powiedział że wszystko jest ok mała nie jest chora nic jej nie dolega. Zastanawiam się czy takie małe dziecko może mieć mleko-wstręt. Może ktoś kiedyś mial podobny przypadek i powie mi co mam robić

Gość kokojambo
Może mleko jej nie smakuje. Niekiedy dziecko poprostu odrzuca dane mleko:o Zmień mleko na inne i może przyjdzie jej apetyt.

Gość mamaRafałka
mój ma 8 m-cy i mam tez z nim ten dam problem odkąd zaczął prawie wszystko jesc, za nic nie chce mleka lekarz powiedział,ze jak niechce to nie zmuszac

Gość mamaRafałka
na kolacje zjadł miche bigosu :)

Gość mamaRafałka
idz precz podszywie

Gość kokojambo
Może też być tak, że dziecko zacznie próbować innych pokarmów i mleko już mu nie smakuje. Nie zmusisz dziecka. Poprostu wprowadzaj pokarmy inne niż mleko;) A jak pije chociaż na noc to dobrze.

Ale to jest za malutkie dziecko aby przestać mu dawać mleko daje jek kaszke połączoną pół na pól z mlekiem juz wszystkiego próbowałam przy każdej próbie dawania płacze jak by wielka krzywda jej się działa.

Gość karoooooolina
ja tez nie chcialam podobno pic mleka jak bylam taka malenka,mam juz nie wiedziala co ma robic,dawala herbatki roznego pokroju i kaszki na wodzie:) wyroslam na zdrowa dziewczyne,a w wieku 1 roku jadla golonke :D:D:D

To co ma jesć raz dziennie 150 ml mleka i 3 łyżki deserku???

To co ma jesć raz dziennie 150 ml mleka i 3 łyżki deserku???

Naprawde prosze orade bo nie wiem co robic

przeciez mozesz jej dawac deserki, zupki, ryz, kasze manne, czy inne kasze, nie musi jesc tylko mleka :/ kto powiedział ze niemowlak jesc ma tylko mleko ? moje dziecko jadało w wieku 5mcu rano mleko pol na pol z kaszka potem deserek z kleikiem, potem zupke z kleikiem lub manna a potem kaszke na gesto z soczkiem czy cos i wieczorem mleko z kaszka, do tego popijal sobie z piersi mleko ale ze aj niewiele go mailam to to raczej nie jak posilek tylko picie :D

po mału dostaje deserki to co jest zalecane dla 5 miesięcznego dziecka ale pediatra mi powiedział że u takiego małego dziecka mleko to jest podstawa

Gość mamaRafałka
mój Rafałek też lubi pierogi. kiedyś nawet poprosił o dokładkę :)

albo naleśniki z mięsem... i zasmażka na to wszystko :D

mleko mlekiem ale sa rozne dzieci :) na pewno zdrowsze i lepsze jest jedzenie tzw dorosle niz samo mleko sztuczne :/ a 5mies dziecko bedace na sztucznym to juz powinno nawet wg schematu jesc duzo tych nowosci :)

kaszki nie chce kleiki tym bardziej to co toleruje to deserki ale ile ona tego może jeść zważywszy na to że zje deserek cały słoiczek(od czasu do czasu) po pół godz jest głodna i co ja mam tak latać. przecież takie dziecko musi jeeść posiłki regularnie

Gość mamaRafałka
no, mój Rafałek to już prawie dorosły facet dlatego bardzo lubi świeżonkę robioną w autobusie przy DK1

Gość xxxxxxyyy
Moje dziecko tez majac 6 mies. stanowczo odrzucilo mleko i butelke. Pediatra powiedzial zeby nie zmuszac. Podawalam jej tak rano kaszka na mleku, potem wiadomo jakies zupy, owoce itp. oraz nabial w postaci jogurtu greckiego z muesli i owocami, twarozki - najlepsza ricotta nieco pozniej mascarpone ok 9 mies., bialy ser ale trzeba uwazac, bo potrafi byc bardzo kwasny (nawet ten tlusty), zolty ser do zupy, mozarelle, czasem zupe mlekiem zabielalam a ok 10 mies . zaczela pic zwykle krowie mleko - lubi tylko takie prosto z lodowki lub babycinno ze Starbucksa w identycznym kubku jak kawa mamy:)

jasne! najczęściej cebulową, gdyż wtedy dostaje niezłych wiatrów. co prawda całe mieszkanie zasmrodzone, ale wietrzymy dość często

Gość xxxxxxyyy
kiedys się tak wkurzyło, że jak rzuciło butelką z mlekiem to z telewizora nie było co zbierać. dopiero interwencja patrolu straży miejskiej powstrzymała go od czynów uznawanych za karalne

a moze ona nie chce tych gotowych syfkow? sprobuj jej ugotowac zwykla manne, zrobic kuskus czy ryz i zobaczysz :) daj jej pomemlac skorke chleba albo chrupki kukurydzianki :) moze juz jakies miesko delikatne? trzeba poprobowac :D moj synek w okolicy 7mca zasmakowal w kurczaku :) tak samo w serkach homogenizowanych i twarozkach wiejskich :) no i przede wszystkim banany nie ze sloika tylko normalne banany :) jablko gotowane z ryzem itd..

Gość xxxxxxyyy
Mamo Klary zmusic dziecka do picia mleka nie zmusisz, a wytlumaczyc takiemu malemu tez nie wytlumaczysz. Zamiast sie denerwowac i rozpaczac, uznaj ze masz dziecko indywidualiste , wyjdz poza schematy zywieniowe i zamiast podawac malo sycace deserki, pokombinuj z "doroslym" nabialem - wapn dziecko otrzymywac musi, co do tego nie ma watpliwosci ale jego postac moze byc rozna i niekoniecznie musi to byc mleko modyfikowane.

Gość zrozpaczona mama KIary
jutro zabiorę ją do Sheratona - niech sobie poczyta menu i może coś wybierze

Gość xxxxxxyyy
No moja tez wybredna - sztucznego modyfikowanca nie chciala, po jakis czasie nawet kaszek na tym mleku nie chciala tkanac za to na dzien np. potrafi zjesc pol litra jogurtu greckiego (oczywiscie nie na raz )

Gość xaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
A dlaczego nie karmisz już piersią ? Mój synek 9 m-cy żadnego mleka nie ruszy, dalej karmię go piersią. Wprowadź do diety dziecka Nestle Sinlac, żeby nie miała niedoborów wapnia.

Gość morswinka
mój też dostał mlekowstrętu, zarówno na moje jak i modyfikowane. Alergolog pokarmowy przepisała leki na refluks i po niecałym tygodniu mały zaczął pić mleko. ale tak było u mnie. mój ma skazę białkową, więc pozostaje nam tylko modyfikowane.