Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona mama Klary

dziecko nie chce pić mleka

Polecane posty

Gość Sankai
Może faktycznie mu smak przeszkadza? Moja przyjaciólka miała problem taki z dzieckiem swoim, choć miał 18 miesiecy. Pediatra powiedział jej, że są polepszacze smakowe do mleka (supermilker), które zmieniają jego smak i na niektóre dzieciaki działa. Faktycznie, po dodaniu tego do mleka smak jest inny i mały pił więcej :) MOże tego spróbować?

Gość mama wiktorii
moje dziecko m skaze bialkową...je mleko ale antyalergiczne... nie chce pic mleko od kad zaczęłam dawać jej jabłko...czy to przez to? czy to normalne...

Gość mama wiktorii
pomocy...moja córka ma dopiero 4msce....a nie chce pic mleka..tylko płacze...

Gość Calisty
Witam. Mam problem z moim 4mieisecznym synkiem. Od pół miesiąca nie chce pić samego mleka. Wypluwa. Mleka nie zmieniałem od urodzenia pije nan. Do tamtej pory zajadal się . Rozszerzam mu dietę. Słoiczek lubi łyżeczka zjada. Mleko jak już to wypija ale tylko z kaszka jablkowa bądź bananaowa. Kupki robi normalnie. Miesiąc temu na szczepieniu ważył 6kg o 64cm długi teraz 6.800g i 67cm długi. Pod koniec marca ma kolejne szczepienie. Na chorego nie wygląda. Prosze o pomoc. Boję się że rozepcham mu brzuszek podając mu mleko z dodatkiem kaszki.

Gość gość
Za szybko rozszerzylas mu diete, zastapilas mm sloiczkiem i synek wybiera jedzenie. Czasami tak sie dzieje, gdy za szybko wprowadza sie pokarmy stale, lub w zbyt duzych ilosciach.

Gość Calisty
Pediatra powiedziała, że dopóki tyję i robi normalne kupy mogę mu podawać mleko z kaszką w ciągu dnia 2 słoiczki jeden z obiadem drugi z owocem skoro lubi. Powiedziała, że niektóre dzieci tak mają. Mleka nie chciał już pić przed wprowadzeniem pokarmu stałego. Pozdrawiam