Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16 tyg ciezarowka

plec wasze doswiadczenia

Polecane posty

Gość 16 tyg ciezarowka

czesc dziewczyny za kilka dni mam usg i dowiemy sie jakiej plci mamy maluszka. jak bylo u was mialyscie jakies przeczucia co do plci?ja nic a nic;) a czy to jak wygladalyscie sprawdzilo sie co do plci np takie rzeczy jak checi na slodkie dziewczynka itd;) opisze wam jak u mnie to wyglada hehe slodkie nie przepadam czasami cos mi wpadnie w rece, kwasne to samo, za ostrym bardzo jestem, twarz i cialo w krostkach, nie moge na siebie w lustrze patrzec bo wydaje mi sie ze brzydka jestem, wlosy i paznokcie super mocne, za to owloscienie nogi-pachy itp jak mis polarny;)co do brzucha hm prawie wogole niewidoczny lekko powiekszony ale z dolu bardziej:) piszcie zapraszam

ja od poczatku czulam ze to syn i jest syn, ale wszytskie zabobony ciazowe sa z tylka wziete.

Gość 16 tyg ciezarowka
niektore czuja a ja nic zero przeczucia...wiem wiem dlatego temat troszke na wesolo;)

u mnie było przeczucie dziewczynki. Mąż od początku mówił: "będzie dziewczyna" i ma być :) a smaki mam kwaśne i ostre, wyglądam podobno ładnie, cera idealna

Gość kokojambo
Ja z mężem chcieliśmy córkę i urodziła się córka ;) Chcemy mieć jeszcze drugie i też córkę;)

od samego początku wiedziałam ze ma być syn i mam synka a co do przesądów hm... pikantne , słone niechęć do miecha,

Gość 16 tyg ciezarowka
wlasnie.. to mieso tez nie przepadam teraz;) do soboty niedaleko zobaczymy co tak sie pokaze;)

he he moj synus był uparciuchem i na usg tylko plecy, pupe pokazywał :D potem w 30 tyg ledwo sie pokazał :D a w całej okazałości pokazał sie w 37 tyg ale pokazał swoj okaz na całym monitorze :D

myśmy myśleli że będzie chłopczyk a będzie dziewczynka , potwierdzona trzykrotnie :-) od słodyczy miałam odrzut od początku ciąży, za to kwaśne to lubiłam cera mi wypiękniała, zero wyprysków, przestała się tłuścić włosy mi się zagęściły więc urody według przesądów mi nie zabrała ;-) brzuszek lekko jajowaty a nie okrągły jaki rzekomo powinien być przy dziewczynce także moja córeczka jest zaprzeczeniem wszystkich zabobonów odnośnie płci i wyglądu, zachcianek w ciąży :-D

Gość 16 tyg ciezarowka
no wlasnie niektorym sie co nieco sprawdza a niektorym nie...

mięso też mogło dla mnie nie istnieć ale za to nabiał to do tej pory wsuwam, wszelkie serki, jogurty, mleko :-)

ja czulam, ze chlopiec...a bedzie dziewczynka ;) takze chyba te przeczucia nie maja wiele wspolnego z rzeczywistoscia, czasem fartem sie trafi ;)

"Catie - mięso też mogło dla mnie nie istnieć ale za to nabiał to do tej pory wsuwam, wszelkie serki, jogurty, mleko" mam to samo. nabiał i owoce. miesa rzadko, mimo iz normalnie jestem maksymalnie miesozerna :) ciekawe co bedziemy mieli :P

o owoce też, mąż się śmieje jak nalot na sklep robię, że puste półki po owocach zostawiam z godzinę temu zjadłam osiem nektarynek i doprawiłam waniliowym serkiem homogenizowanym :-P

Gość 16 tyg ciezarowka
a ja owoce.. hm moga nie istniec ale czasami cos tam kupie za to warzywa, pomidory ktorych nie lubilam moge jesc codziennie jak i inne "zielsko";) jajka tez nie lubilam teraz owszem.

no to już niedługo się dowiecie :-) chyba że dziecko wstydliwe i zakryje strategiczne miejsce ;-)

Gość 16 tyg ciezarowka
Catie zobaczymy, ja bede miala 3 razy usg na okreslenie plci-3 roznych lekarzy nie pytajcie dlaczego bo to dluga historia;)

nasze jest bezpruderyjne, na ostatnim pokazywalo wszystko co moglo, tylko jeszcze nie mialo co po prostu :P

16 tyg ciezarowka mnie zielsko nie kręciło ;-) ale miałam taki okres w ciąży że przez około trzy tygodnie dzień w dzień na śniadanie jadłam tosty z serem żółtym i pomidorami jak mi raz pomidorów brakło to wkurzona do sklepu szłam i mamrotałam pod nosem ze złości :-D

Gość 16 tyg ciezarowka
haha no ja tak samo, zwlaszcza jak salata sie skonczyla to porazka zla chodzlam teraz juz troche lepiej;)

"ale miałam taki okres w ciąży że przez około trzy tygodnie dzień w dzień na śniadanie jadłam tosty z serem żółtym i pomidorami" mialam DOKŁADNIE to samo :D

16 tyg ciezarowka u mnie potwierdzone trzykrotnie przez różnych lekarzy ale nie z mojego wyboru. jestem w uk i tu usg robią ,,usg-lodzy'' nie lekarze, więc za każdym razem inna osoba mi robiła ;-) taajasne kto ci nicka podwędził? :-D

Catie to ja na dziewczynę podobnie mam :) z warzyw to tylko pomidor i kukurydza gotowana- jem codziennie, mięcho beee, owoce w każdej postaci, ale króluje arbuz i nektarynki, mleko mogę pić/jeść non stop przetwory, na śniadanie codziennie kanapka lub tost z serem żółtym

Gość 16 tyg ciezarowka
ja tez w uk;) i tylko jedno usg bedzie tutaj robione na plec:)

taajasne wygląda "dziewczynkowo" ;) u mnie w 13tc rozkraczała się i nic nie było widać, więc lekarka zasugerowała, że siusiaka na tym etapie moglibyśmy już dostrzec :) w 17tc nadal nic nie widać, więc 80% dziewczyna w 21tc dojrzała wargi :)

16 tyg ciezarowka u mnie też jedno miało być w 20tc ale przy okazji okazało się że moje łożysko jest nisko i wyznaczyli mi kolejne na 32tc i potem 36tc mam nadzieję że się nie pomylili bo większość ubranek różowa :-D minia85 dojrzała wargi :-D :-D ale się pośmiałam :-D