Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TheMateusz

Czy moja dziewczyna może być w ciąży?

Polecane posty

Witam was serdecznie. Otóż w niedziele wróciłem z wakacji z moją ukochaną kobietą, jednak mam bardzo, bardzo wielkie zmartwienie... Podczas środowej nocy uprawialiśmy petting, w czasie którego kilkakrotnie dotknąłem swojego penisa który był wilgotny na czubku od płynu ejakulacyjnego, a następnie wszedłem jednym z palcy tej dłoni w moją dziewczynę. Wcześniej jednak wytarłem dłoń w pościel, a ona jeszcze obficie śliniła moje palce przez chwilę. Wiem że ślina jest kwaśna a w takim środowisku ciężko jest żyć plemnikom. Pamiętam też że wcześniej tego samego dnia miałem orgazm więc samo nasienie również powinno wydawać się słabsze. Dochodzi również kwestia lubrykantu którego używaliśmy. Był to "Durex Play". Nie wiem czy jest on w stanie zmienić cokolwiek, ale może jednak ktoś z was będzie coś wiedział na ten temat. Bardzo proszę was o opinię na ten temat. Mamy zaledwie po 18 i 19 lat. Mnóstwo przed nami. Mamy setki planów. Ciąża je pokrzyżuje i odwróci o 360 stopni cały nasz świat. Bardzo proszę o rozsądne wypowiedzi. Mam nadzieję że pomożecie. Czekam.

po pierwsze: nie jest w ciąży na bank, a po drugie skoro Wasze życie zmieniłoby się o 360 stopni to byłoby bez zmian ;) idź spać :)i nie myśl tyle, bo od tego tylko głowa boli:)

To nic zmyślonego... :/ Boję się jak cholera. Ona jest spokojna co troszkę dodaje mi otuchy... Mamy okropnie zasadniczych rodziców na domiar złego. Pomożecie?

Dzięki bardzo za to jedno zdanie. :) I mam nadzieję że właśnie o tyle się wszystko zakręci przez ten strach, ale wróci do normy.

będzie dobrze :) Kolego wierz mi w ciążę nie jest tak łatwo zajść. Jak byłam w Twoim wieku to też tak przeżywałam :) a teraz z mężem staramy się i staramy a dziecka jak nie było tak nie ma.

Jeszcze raz serdeczne dziękuję. A wam życzę powodzenia. ;) Może akurat dziś... ;) Dzięki jeszcze raz! :)

Gość test i RU486
szybko po test ciążowy do apteki i jeśli wyjdzie pozytywny to RU486 jeśli nie minęło 72h od tej zabawy. RU wywołuje natychmiast miesiączkę i usuwa wraz z krwią ew. zapłodnioną komórkę jajową, ale jeszcze nie zagnieżdżoną w macicy. Gdyby minęło 72h, to musiałaby być pigułka poronna, a tą mógłby wypisać tylko lekarz ginekolog. Na przyszłość myśl tą drugą główką, ok?

Gość zaneee
condom firmy durex kosztuje na allegro 1zl :) w czasie petingu tez mozna go uzywac i czuc sie przyjemnie, komfortowo...i nie trzeba zmieniac zycia o iles tam stopni :) pozdrawiam

Gość test i RU486
cyt. Ciąża je pokrzyżuje i odwróci o 360 stopni cały nasz świat. Bardzo proszę o rozsądne wypowiedzi. Mam nadzieję że pomożecie. Czekam. ====================================================== Chłopie, gdyście zwariowali i pozbywali się ew. ciąży skrobanką lub pigułką poronną i później kobieta byłaby bezpłodna, to byłby dopiero szał!!! W dobie obecnej ciąża nie jest żadną przeszkodą w ukończeniu szkoły średniej i później studiów, gorzej jest z bezdzietnością w małżeństwie, gdyż takie bezdzietne małżeństwo, to martwe małżeństwo. Gdyby test wyszedł pozytywny i gdyby mninęło 72h, to niech urodzi dziecko.

Na test jest za wcześnie bo hormon ciążowy wydziela się dopiero po 6 dniach od zagnieżdżenia się komórki jajowej w macicy. Robi się go w pierwszy dzień spodziewanego okresu. Po drugie na RU486 jest za późno, ponieważ wszystko miało miejsce tydzień temu. Test na wszelki wypadek zrobimy, a nad resztą będziemy myśleć bardzo intensywnie jeśli coś będzie nie tak. Jednak powinno być dobrze. Jestem dobrej myśli. Czas pokaże... Czas morderca...

Gość kilka akapitów
"Pigułka dnia następnego" np. RU 486(francuski) - metoda awaryjna w przypadku podejrzenia, że zastosowana antykoncepcja nie odniosła skutku. Stosowana w przypadku gwałtu. Polega na natychmiastowym wywołaniu miesiączki. Rozwiązanie jednorazowe i wyjątkowe!!! Nowość na dzień maj 2000r: POSTINOR(węgierski)- hamuje owulację albo utrudnia połączenie plemnika z komórką jajową, albo przesuwanie się komórki przez jajowód, albo jej zagnieżdżenie w macicy. Stosowana nie później niż 72 godziny po stosunku. Jest to metoda doraźna. Można ją stosować najwyżej 2 razy w miesiącu. Nie jest to tabletka poronna! gdyż do zagnieżdżenia się komórki jajowej w macicy (ciąży) dochodzi ok. 5-tego dnia (>100 godz.)od zapłodnienia. Przepisywana jest na receptę. Objawowo - termiczna - wzrost temperatury ciała i rozwodnienie śluzu pochwy w czasie owulacji lub odwrotnie: zagęszczenie i zmętnienie w okresie niepłodnym (utrudniając ruch plemnikom). Zabieg chirurgiczny zwany "skrobanką" - operacyjne usunięcie ciąży. Grozi bezpłodnością u pierwiastek. Wysoce niehumanitarny, kosztowny, nieetyczny, możliwy do wykonania tylko w gabinecie ginekologicznym lub na oddziale ginekologicznym w szpitalu.

Mimo wszystko bardzo wam dziękuję za wszystkie rady. I czekam na inne wasze opinie... Męczy mnie to prze okropnie... :( Nie daje sobie rady. Tym bardziej że przed całym zajściem moją dziewczynę zaczęły drażnić sutki kiedy ją dotykałem co jest u niej normalne kiedy zbliża jej się okres. Teraz sutki przestały dokuczać i wszystko jest w normie... Już nie wiem co mam myśleć...

Gość vsdvvxcvxcvcxv
jak o 360 stopni to nie ma się czym martwić wracacie do punktu wyjścia więc nic się nie wydarzyło ale gorzej jak o 180

Gość irnonina202
Tylko zazdorścić takiego faceta, który jest odpowiedzialny i tak czule opowiada o swojej dziewczynie. Myślę, że nie zawsze zachodzi się w ciążę, poza tym plemniki bardzo szybko obumierają, a skoro wytarłeś palec w pościel i jeszcze ślina Twojej dziewczyny. Spokojnie. Poza tym nie wiem czy liczyliście czy nie,ale możecie jeszcze policzyć czy to były dni płodne, co zawsze jakieś większe szanse daje na brak ciąży. Powodzenia!

Gość rybkaaa44
Tym bardziej że przed całym zajściem moją dziewczynę zaczęły drażnić sutki kiedy ją dotykałem co jest u niej normalne kiedy zbliża jej się okres. ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? No widzisz, gdybyś cokolwiek znał z antykoncepcji naturalnej zwanej "kalendarzykiem małżeńskim", to byś wiedział, że 11 dni przed spodziewaną miesiączką jest drugim okresem niepłodności. Zatem głowa do góry, ciąży nie ma na 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ponieważ życie to nie tylko seks, polecam Ci " vademecum zdrowia-jak żyć żeby żyć " co znajdziesz w necie.🌼