Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slawietta

Mojego 5 latka nie przyjeli do przedszkola ...

Polecane posty

Gość slawietta

jestem troche zrezygnowana , bo nastawilam sie pozytywnie a tu jednak klapa .CZy w nastepnym roku bedzie musial isc juz obowiazkowo jako 6 latek czy nie ? kiedy w koncu zaczyna sie ta obowiazkowa edukacja ?

Gość slawietta
zapytam raz jeszcze czy w nastepnym roku bedzie musial juz isc obowiazkowo czy nie ?

Gość fgbhbhfbj
tak, 6-cio latek ma obowiązkowo przedszkole

Gość slawietta
tak wlasnie myslalam dziekuje za potwierdzenie :)

ja na twoim miejscu zadzwoniła bym do kuratorium i się dowiedziała może gdzieś są jeszcze wolne miejsca .

Gość slawietta
tak mi na tym zalezalo , ale podanie zlozylam za pozno dyrektor mnie zwodzil , kazal pytac co tydzien i ja jak ta glupia chodzilam i pytalam , raz powiedzial ze chyba bedzie przyjety wiec ( naiwna myslalam ze wiec bedzie a tu sie okazlo ) ze jednak nie ma go na liscie tak chcialam zeby sie wprawil troche , byl z dziecmi a tu nic z tego ....bu.. a jak myslicie czy w trakie moze jeszcze ktos zrezygnowac i czy wtedy bylaby szansa na czyjes miejsce . bo tak powiedzial dyrektor , ale nie wiem czy znowu mnie nie zwodzi ... nie znam tu otoczenia szkolnego bo mieszkamy w nowym miejscu ...

Gość matka 5-latka
właśnie dzisiaj sie dowiedziałm ,ze nie ma miejsc w przedszkolu!!!!!!!! Dziecko zgłoszone w grudniu!!!!!!!!!! Musze się zwolnić z pracy! następna chora ustawa!!!!!!!!!!!,mała dziura, o 15 szykuje się afera pod gminą, obiecali ,że przyjmą wszystkie dzieci, dziś powiadomili , że tworzą jedną grupe!!!!!!!! CHORE , POJEBane, jestem wściekła na maksa

w zeszłym roku jak Synek był w grupi 3 latków to w ciągu pierszych kilku miesięcy zrezygnowało u nas 6 rodziców, dziś widziałam 1 mamę co robiła kolejne podejście z Synkiem teraz juz do grupy 4-latków. na to ze ktoś zrezygnuje w grupie 5-latków ja bym kompletnie nie liczyła

Gość nauczycielkaP
nie rozumiem problemu - jak to matka bedzie musiala zrezygnowac z pracy bo 5-latka nie przyjeli do rpzedszkola Przeciez 5-latek moze isc do szkoly do zerowki !! Tam na niego czekaja z otwartymi rekami jak znam realia (bo za kazdym dzieckiem do skzoly idzie kasa) a co do pytania autorki posta - Twoje dziecko moze isc za rok do 1 klasy jako 6-latek ale nie muui Rocznik 2003 to ostatni rocznik dizeci, kiedy to rodzice maja wybor (potem juz wszystkie 5latki do zerwoki w szkole lub rpzedskozlu a 6-cio do 1 klasy) Masz 3 mozliwosci wyboru - puscisz dizecko do 1 kalsy lub do zerowki w skzole lub do zerowki w przedskzolu :) A teraz rowniez moglas zapisac dziecko do szkolnej zerowki ... ja nie wiem gdzie wy mieszkacie - przeciez szkoly do 5-latkow wysylaly informacje o zerowkach !!!

Gość nauczycielkaP
oczywiscie mialam na mysli rocznik 2005 :P

Gość matka 5-latka
tak !!!!!!! dowiedziałam się dziś!!!!!!!!!!,że druga grupa nie została utworzona. Na lodzie zostało jakieś 15 matek z dziećmi.