Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Coralick

Groch suszony

Polecane posty

a nie wiedzialam ze polowek sie nie moczy!! a na opakowaniu pisze, zeby moczyc!! Co za ludzie!! Dzieki wielkie... a jakies przepisy na grochowa ktos ma??

Gość Adam, 27 lat
coralick, operoolisz mi kabana za 200 ojro?

ja tak często nie gotuje grochówki bo u mnie w domu tylko tak w zasadzie mąż lubi ale jak już to robię tak warzywa kroję w kostkę wszystkie i gotuje je na kawałku boczku wędzonego z przyprawami :majeranek....ziele angielskie....liść laurowy...pieprz czarny....jak boczek jest taki prawie miękki dodaje ziemniaki w kostkę i sypię ten groch w połówkach jak się da za szybko to się całkowicie rozgotuje ....na koniec dodaje odrobinę czosnku ale rozgniatam go przez preskę i kiełbasy w kostkę lekko podsmażonej ...no i doprawiam do smaku oczywiście a jak robię na tym grochu w całości to moczę go dzień przed wieczorem i dodaje na samym początku gotowania może nie jestem mistrzynią w gotowaniu grochówki ale mężowi smakuje :D

A ja ci powiem ze zrobilam pierwszy raz w szybkowarze i .... bingo!!! gotowal sie bez namaczania tylko 15 min, dodalam podsmazony boczek z czebulka i czosnekiem, starta marchewke i pietruszke... pychaaaaaa.... kocham szybkowar!!! Dzieki Pani wodnik :D