Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czerwonej abłko

Ciąża? - pomóżcie

Polecane posty

Gość Czerwonej abłko

Witam. Mam 19 lat. Chciałabym zapytać co sądzicie o stosunku przerywanym? Czy istnieje szansa zajścia w ciąże? Czytałam na ten temat wiele artykułów i nie wiem już co jest prawdą a co mitem. Kochałam się z chłopakiem ostatniego dnia miesiączki i doszedł we mnie... Później kochałam się z nim bardzo często, nawet gdy miałam dni płodne lecz nie dochodził we mnie.. Wyciągał penisa zaraz przed wytryskiem. Czy mogę być w ciąży? Dodam,że dziś miałam nieuzasadnione wymioty.. co bardzo mnie martwi :( Proszę o wypowiedzi.

stosunek przerywany nie jest metoda antykoncepcyjną. lepiej zainwestujcie w gumki. a teraz który to dzień cyklu?

Gość Mama roczen córeczki
tak, mozesz być w ciąży

Nie chcę Cię martwic ale już te same wymioty to podają mi na ciążę. A po drugie stosunek przerywany to żadna anty. Mój pierwszy i drugi syn się w taki sposób spłodził

Gość hykhghgryd
To nie metoda zabezpieczania się. Ja tak robiłam i teraz jestem w 3 miesiącu ciąży tylko że my byliśmy przyszykowani na dziecko.

Gość Czerwonej abłko
To 17 dzień cyklu. Mam okres średnio co 24 dni. czyli jeszcze około tygodnia do okresu ;( ale jak to możliwe skoro nie spuszczał się do mnie? :((

Gość Czerwonej abłko
Współżyjemy od roku. Nieraz tak robiliśmy. Czy to możliwe,że zawsze nam się 'udawało' ? :(

tak to jest możl;iwe bo zobacz w stópkę jaka jest różnica między jednym a drugim malcem,pomiędzy nimi też stosowaliśmy metodę tak jak wasza. Jednym może się udawac nawet przez 10 lat

Gość hykhghgryd
jest to możliwe, przed wytryskiem wydziela się płyn który też może zawierać plemniki. A stosując tą "metodę" wcześniej też kochaliście się tak w dni płodne?

rok i 10 miesięcy stosowaliśmy i co?? i przyszedł czas i na nas. Ja sama się zastanawiam bo moja siostra całe życie stosuje tą metodę. Ma 30 lat,9 letnią córkę i 2 i pół roczną

Gość Czerwonej abłko
Jaki zbieg okoliczności.. ja mam dziś urodziny a widzę tam datę : Kubuś 1.09.

Gość Czerwonej abłko
Oj nie wiem już sama. Jak mogłabym sprawdzić czy jestem w ciąży? Na test jeszcze za wcześnie. Do lekarza nie chcę iść. Jak mi się teraz uda to już nigdy nie będę się kochać bez zabezpieczenia :(:( potem tylko stres :( boję się. Może jednak nie jestem w ciąży

a tak właśnie mój synuś kończy dziś roczek :* :P dokładnie o 15.05 leżałam na krajalnicy

skoro masz tak krótkie cykle to owulację masz ok 10 dnia cyklu, moze nawet 8 więc kochając się ostatniego dnia miesiączki (przyjmuję ze miesiaczkę masz 5 dniową) już z tego pełnego stosunku możesz zajść w ciaże, bo plemniki 3 dni spokojnie mogą "poczekać" na komórkę jajową. nie mówiąc już o przerywanym w czasie szczytu płodnych dni. jednak te wymioty w 17 dc troszkę za szybko są. ale może, kto to wie. poczekaj do terminu miesiaczki, jak sie nie pojawi zrób test. a przerywanka? jednym całe życie będzie się udawało, a inni po 1 razie wpadną. ot rosyjska ruletka.

musisz spokojnie poczekac jak tak ale tak mówię spokojnie ale ja sama nie potrafię byc spokojna

do lekarza i tak nie masz po co teraz iść. bez sensu, nic by nie powiedział. do lekarza to sens jest dopiero koło 6-7 tygodnia ciąży iść. a teraz to pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać na okres.

Gość Czerwonej abłko
Tylko,że czułam po sobie,że owulacje miałam około 13 dnia cyklu ,strasznie bolał mnie brzuch i piersi.. także z tego pełnego stosunku pod koniec okresu ciąży nie będzie. Gorzej z tymi stosunkami przerywanymi.. :(

Gość hykhghgryd
Musisz poczekać do pierwszego dnia miesiączki wtedy będziesz pewniejsza a tak to test może wyjść fałszywy. Proponuję się nie stresować i cierpliwie czekać. Na oznaki ciąży troszkę za wcześnie, wymioty mogą mieć inną przyczynę. A co do seksu w czasie miesiączki to niestety zmartwię Cię ale też czasami można zajść w ciążę.

Gość kup test ciążowy
w aptece Ci doradzą -niektóre są bardzo "czujne" i juz po 6 dniach stwierdzić mogą ciąże .

wiesz taki ból mógł też być spowodowany zagnieżdżaniem sie komórki jajowej. ale dobra przestajemy krakać :) sama zaszłam w ciąże ze stosunku odbytego w pierwszych dniach cyklu więc już mnie nic nie zdziwi :P na przyszłość - gumka, tabletki, plastry....cokolwiek byle nie przerywanka i nie idź na żywioł w czasie okresu! zwłaszcza przy krótkich cyklach (przy długich zresztą też bo nigdy nie wiesz czy ten nie będzie akurat ultra krótki :P)

Ja zaszłam w ciąże w 6 dniu cyklu czyli końcówka miesiączki :) z tym że my przez 1,5 roku staraliśmy się o dziecko. Koleżanka ma dwójkę dzieci z końca miesiączki. Stosunek przerywany to żadna metoda antykoncepcyjna co najwyżej nerwicy można się nabawić.

witam , nie jesteś w ciąży , na objawy trzeba zaczekać , poczekaj do miesiączki jakby nie wystąpiła zrób test...

nie jesteś , na objawy trzeba " zaczekać " jak nie wystąpi miesiączka, zrób test , stosunek przerywany , podobno słaba metoda , my z mężem stosujemy ją od 8 lat i skutecznie , mamy dwóch chłopców i obaj byli " zaplanowani "

Gość Czerwonej abłko
Dziękuję za wypowiedzi. Trochę się uspokoiłam, cóż.. pozostaje mi czekać.

Na początku sierpnia zażyłam ostatnią tabletkę z 3 opakowania Diane35. Czasami zdarzyło mi się zażyć tabletkę z kilku godzinnym opóźnieniem. Nigdy jednak nie występowało żadne dodatkowe krwawienie. Ostatnią miesiączkę miałam 13 sierpnia, z chłopakiem współżyłam 19 i 22 sierpnia bez zabezpieczenia. 27 sierpnia dostałam dziwnych plamień barwy brązowej, dziś zanikły. Podobno plamienie występuje po zagnieżdżeniu się zarodka w macicy. Zrobiłam 30.08 test płytkowy (pre-test) ale wynik negatywny. Dodam że od dnia 22 miałam rozciągliwy śluz więc wskazuje to na dni płodne. Czy mogę być w ciąży? Kiedy mogę zrobić badanie beta hcg? Miewam bóle w podbrzuszu, często oddaje mocz. Jestem 9 dni przed miesiączką.

Gość rozmyslona
jestem w podobnej sytuacji ja mam mic okres za 8 dni ale schizuje juz od 2 tygodni

ja to się już nie mogę doczekać, chciałabym zajść w ciąże ale nie wiem czy się udało, pozostaje mi chyba tylko czekać jeszcze 9 dni i powtórzyć test.;)

eliza90 - to zapraszam tu - http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3899825 a rozmyślona... daj już spokój... czytam Twoje wpisy od kilku dni (i wypowiadałam się też - na pomarańczowo) ... wyluzuj dziewczyno - nie jesteś w ciąży. Nie nakręcaj się - dziesiątki ludzi logicznie Ci tłumaczy a Ty cały czas swoje....