Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melani348

Aniołki z masy solnej

Polecane posty

Gość Melani348

Witam, od dłuższego czasu robię aniołki z masy solnej:) i mam mały problem- otóż chodzi o lakierowanie ich. Czytałam, że duzo osob lakieruje figurki lakierem akrylowym do drewna. Kupiłam lakier pomalowałam jedną figurke bo chcialam zobaczyc jak to wyjdzie i........ zostałam bez słowa;| farba na figurce sie strasznie pomarszczyła i niestety musialam ją wyrzucic:( może macie jakies inne pomysły?;(

Gość Melani348
tzn?

Gość sasula
ja pracowalam w pracowni platycznej, ale zajmowalam sie troche innymi rzeczami. pamietam ze jak mial byc bialy to taka biala farba w sie malowalo (do mebli chyba) - ale trzeba ja bylo rozcienczyc woda

Gość melanie87
przykro mi ale kompletnie się na tym nie znam ! ;)

Gość Melani348
kurcze... bo wlasnie chodzi o to, zeby byly trwałe, po malowaniu. Pomalowalam figurki farbami akrylowymi albo plakatowymi, pokryłam je lakierem akrylowym do drewna i takie mi sie porobily:( pomarszczone;] lakier jakby wpija sie w mase i powoduje, ze warstwa mięknie i wtedy mi pękają:(

Gość amber86
witam wszystkich, po raz pierwszy probuje zrobic figurki z masy solnej. mase zrobilam, wydaje mi sie ok, nie za mokra, nie za sucha. chcialam zrobic aniolka stojacego, ale cokolwiek zaczynam lepic, to zaraz mi sie to rozłazi. nawet jak kulke zrobie to sie rozplacza za chwile. jak tego uniknac? wiecej maki?? wtedy wydaje mi sie ze nie bedzie ta masa jednolita. prosze o rady:)