Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość udzialem*****

Zycie bez tesciowej ...jednak z jej koszmarnym

Polecane posty

Gość udzialem*****

no wlasnie co z tego ze mieszkamy osobno i dosc daleko jak wpierdziela sie we wszystko , juz mi brak slow ... dzis zadzwonila abym udala sie do opieki splecznej po zasilek bo nie mamy z czego zyc ...no fakkt nie jest za wesolo ale radze sobie wlasnie weszlismy do nowego domu ktory pochlonal cale oszczednosci , maz pracowal dorywczo bo o prace trudno , ja siedze z dzieciakami ... zameldowana jestem jednak jeszcze u mamy gdzie warunki sa dosc kiepskie , formalnie oboje z mezem nie pracujemy wiec powiedziala ze nam sie nalezy ....moze niby i tak ale ja juz tam nie mieszkam i mieszkancy o tym wiedza ( pozatym jest chyba przeprowadzany jakis wywiad srodowiskowy) maz wyjecjhal na zbiory (a ona na to ze nikt tego nie udowodni ) i zebym szla do opieki ze jak ja nie pojde sie zapytac to ona sam sie pofatyguje ze swoja cora i przyjada i mi ten zasilek z opieki zalatwia no doslownie brak mi slow , jak mozna byc takim bezczelnym przy okazji pochwalili sie ze oni wlasnie taki zasilek zalatwili swojej corce bo sie nalezy skoro nie pracuje ( a to ze willa i dwie audice w garazu ) to nikogo to nie obchodzi bo oni nie pracuja i nie maja z czego zyc ( ludzie trzymajcie mnie bo nie wytrzymam , co za tupet , takim ludziom zasilek z opieki ) napiszcie cos bo mnie tak wkurzyla ...ja jej tu po prostu nie chce i nie chce aby przyjezdzala i mi nic zalatwiala ( bo nie zamierzam krecic i udawac przed urzednikami ) a przy okazji najesc sie wstydu

Ale jesli ci sie nalezy to czemu nie chcesz skorzystc??? Ja przez pewien czas pobieralam, teraz juz nam nie przysluguje bo przekraczam ten prog minimalny.

Gość udzialem*****
a czy wywiad byl przeprowadzany srodowiskowy ( przeciez pewnych rzeczy nie da sie ukryc , wyjazdu meza za granice i tego ze juz nie mieszkam w takich warunkach )

hmmm... powiem ci szczerze że teściowa ma troche racji, jak nigdy nie krytykuje ludzi na kafetrerii ale sama teraz uważam że pieniądze się wam należą i co ? nie chcesz darmowej kasy ? a ten wywiad środowiskowy to śmiechu warte... znam dużo ludzi co pracują na lewo i jeszcze doją od państwa - bo mają takie prawo A teściową najwidoczniej szlak trafia jak slyszy że możecie mieć za free kase ale nic z tym nie robicie - dziwisz jej się ? bo ja nie ;/ Jak to mój ojciec mówi "siedzicie na dupach i nawet wam sie ruszyc nie chce spraw pozałatwiać" ;/

Gość a skad te audiole w tym
garazu?????

powiedz jej to i po sprawie. szczerosc to najlepsza forma. Moze kobita jest wscibska, ale na moj gust chce Waszego dobra...

to że tam nie mieszkasz to co z tego ? przeciez domownicuy powiedzxą że mieszkasz no nie ? nie wiem o co ci chodzi, doszukujesz się dziury w całym ;/ wszystko się da ukryć i to tak prosto że nawet sobie sprawy nie zdajesz

Gość udzialem*****
chodzilo mi o to ze jak popytaja sasiadow to sie dowiedza ze maz za granica i ze ja juz nie mieszkam u mamy tylko u siebie ( chyba ze tylko pytaja sie domownikow , a nie sasiadow ) glownie mi o to chodzilo a jesli musialabym zglosci sie do opieki z mezem a meza nie ma , wiec musialabym krecic a do tego nie jestem stworzona

jak wolisz żeby wam chociaż o te kilkaset złotych nie było lepiej - twój wybór, zawsze istnieje możliwość że ci poprostu odmówią, ale wątpie - kto mu udowodni że jest za granicą i zarabia ? nikt więc nie rozumiem dalej, ale jak już mówiłam - twój wybór

no to jak nie chcesz kręcić to powiesz prawde. ze zasiłek załatwiała Twoja teściowa, a Ty go wcale nie chcesz i dziękujesz bardzo. i juz.

Gość pd ryska69
ty jesteś normalna, przecież nielegalny dochód to dochód, nie stać ich na życie a mają nowe mieszkanie, opieka winna odbrze popytać sasiadów i ci przyłożyć porządna karę za kłamstwo tj. za ukrycie nielegalnego dochodu, jeszcze oprócz opieki winien wami zając się urząd skarbowy, a oni sie nie patyczkują ,walą porządne kary.