Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatruta panda

Czy jak wypije kieliszek wódki z pieprzem to przetrawi mi skórke od pomidora?

Polecane posty

Gość zatruta panda

Chyba stanela mi na zoladku skórka od pomidora a musze być zdrowa, czy wodka z pieprzem pomoze? Niestety nie mam zadnych kropli zoladkowych

Gość szklanka pepsi na raz
wodke wsadz sobie w buty

Gość zatruta panda
prosze o jakies rady

Gość maszine
po co kieliszek, wypij całą, na pewno wtedy pozbędziesz się tej skórki 🖐️

Gość zatruta panda
nie mam pepsi ani coli a do sklepu boje sie pojsc bo mnie mdli

Gość ...CCC
Wypij odgazowaną cole.Na pewno pomoże.

Gość odette
Jest jeszcze drugi sposób. Pij normalną wodę w ilościach bardzo dużych stojąc w toalecie. jest to takie domowe płukanie żołądka. Skórka powinna "się zwrócić". Mi to zawsze pomaga.

Gość 32 na karku
Wmówiłaś to sobie.

Gość na zwracanie to szklanka
wody z kilkoma czubatymi lyzkami soli, po lyku bedziesz pawiowac jak sie patrzy, identycznie w szpitalu robią przed plukaniem.

zrób sobie tzw. sodówkę. Do szklanki wlej 3/4 wody, łyżeczka sody oczyszczonej, łyżeczka cukru. Tylko uważaj, pij szybko bo od razu buzuje gazem. To najlepszy sposób na skórkę od pomidora. Też tak kiedyś miałam

Gość doskonale rozumiem problem
jak się coś przyczepi do ścianki żołądka - to niestety, nic nie pomoże. Miałam tak już i ze skórką pomidora i z listkiem pietruszki z zupy, i z taką łupinką z popcornu..... Okropność, Za każdym razem niestety wymiotowałam 3 dni - aż świństwo wyszło. Zawsze oczywiście jest możliwość, że się samo odczepi - czego życzę!

Odette ma rację. Płukanie żołądka jest najlepszym sposobem. Zawsze pomaga. Wodę można lekko posolić. Po wypiciu kilku dużych kubków wody dobrze jest włożyć do gardła palec. Efekt murowany. Pozdrawiam.

Gość jatozabiłbym
za skórke z pomidora

Gość do very interesting
serio nie wiesz? :O czy tylko udajesz?:O chodzi o to, że jak ktoś niedokładnie pogryzie, to taka skórka może 'przylepić się' so żołądka, powodując niestrawność, mdłości, bóle takie skórki przez to, że są niezwykle cienkie sa bardzo 'niebezpieczne' i trzeba ostrożnie z nimi ;)

Gość 32 na karku
Bajki opowiadacie!

Gość 32 na karku
Zapytaj lekarza, czy to możliwe.

tez mi sie to dziwne wydaje :O przeciez w zoladku są kwasy trawienne itd a niby co to przeszkadza ze jakis mały pyrdek sie przylepi? i tak bedzie strawiony. wydaje mi sie ze takie mdlosci to moga byc naprzyklad stad ze sie nie umylo albo bez zwiazku w ogole z tym nieszczesnym pomidorem. i naprawde nie wiem o co kaman :O nie udaje nigdy sie z tym nie zetknelam :D

Niestety - ale bywa tak, jak tu opisane. Kto tego nie przeżył - niech się cieszy, bo uczucie okropne!

Gość 32 na karku
Ale czy ktoś to zdiagnozował?! Dla mnie to mit!!!🖐️

I tez w sumie dziwię się jak to możliwe - ale jeśli po 3 dniach zwróciłam nienaruszony, cały listek pietruszki - to znaczy, że jednak się nie strawił.

Gość 32 na karku
very interesting dobrze mówi... Polać jej!:P

Gość do autorki....
Jeśli coś zatrzyma się w żołądku i niczym kamyk uwiera, to uważam, że najlepszy sposób, to tylko i wyłącznie dużo pić, tak aby to diabelstwo rozmiękło i poszło dalej. Można też spróbować, ale jeszcze przed piciem zjeść coś zbitego - suchego np. bułkę, może popchnie. Jesli nie to pić, co godzinę szklankę wody, najlepiej przegotowanej, nie gorącej.

Gość tak tak wlasnie
jak się coś przyczepi do ścianki żołądka - to niestety, nic nie pomoże . Miałam tak już i ze skórką pomidora i z listkiem pietruszki z zupy, i z taką łupinką z popcornu..... Okropność, Za każdym razem niestety wymiotowałam 3 dni - aż świństwo wyszło. Zawsze oczywiście jest możliwość, że się samo odczepi - czego życzę! hahahahahahah a skad wiesz ze przyczepil ci sie listek pietruszki i łupinka? no co za brednie. człowiek sie czyms zatruje a pozniej mowi ze mu sie listek pietruszki przykleil :O