Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marieta.

Powiększone węzły chłonne , ból w klatce piersiowej - Co się dzieje ?

Polecane posty

Gość Marieta.

Witam , od kiedy pamiętam miałam zawsze powiększone węzły chłonne w okolicach szyji , niestety lekarze rozkładają ręce przy chorobie czy przy kompletnym zdrowiu węzły ciągle powiększone są , ponadto ostatnio czuję ból w klatce piersiowej , kłucie serca ... wymieniając dalej .... mam kaszel astmatyczny - czyli jakby coś mi zapychało rurę .... od choroby czy od zdrowia jak się zadlawie to nadal kaszle jakbym miała zaraz wypluć konia z kopytami ... wszyscy z rodziny mają ze mnie niezłą polewkę , że kaszle jak zaawansowany astmatyk a z astmy dawno wyrosłam bylam astmatykiem w czasach malego dzieciaczka , nie wiem co sie dzieje , w zyciu codziennym nie zwracam na to uwagi macie jakieś pomysly , sugestie ? z gory dzięki :)

Gość Marieta.
Kurczaki , czekam na odpowiedź .... :)

Podejrzewam ze to przez zatrucie:P.Ale czytałem też pogłoski ze to może być przez nowotwór:O.Nowotwór przypuszczalnie też przez to samo:P.Ale na nowotwory mam sposoby:classic_cool:.Natomiast moja diagnoza generalnie jest taka-zmienić dietę i ewentualnie tryb zycia na zdrowszy:classic_cool:.

Gość Marieta.
Kurczę wystraszyłeś mnie lekko , ale powiedz szczerze jakie zatrucie ? nie rozumiem ... denerwują mnie te węłzy ... w prawdzie moj tryb zycia jest do kitu , zero cwiczen zero ruchu plecy mnie tak bola ... masakra ;/ a masz jeszcze jakieś sugestie ? ja sobie poczytam ... ale moze cos jeszcze wiesz? :) denerwuje mnie ten świszcący kaszel .... jakby cos mi zapychalo rurę ... kurczaki zawsze sie musi coś do mnie doczepić ... dzięki :)

W żarciu jest pełno syfu:P.E trucizny różne hormony,antybiotyki,pestycydy,czasami gmo itd.:P.To może być bardzo groźne:O.Poza tym perfumy czesto są toksyczne oraz jeszcze plomby z rtęcią:O.Jako alternatywa może być niedobór ale to bardziej wątpliwe;).A na nowotwory mam sposoby:classic_cool:.A co do konowałów im nie mozna ufać.

Gość Marieta.
dzięki za odpowiedzi :) a o co konkretnie Ci chodziło mówiąc to może być "groźne" jakie badania powinnam wykonac ? w sobotę albo w poniedzialek idę zrobić morfologię z rozmazem z krwi i tsh wiem , że to nie ma nic wspolnego ale niestety tarczyca to moj kolejny problem , co pol roku robie rutynowe badania - widzimisie mojej pani endokrynolog ... wiec oco chodzi z tym grozne? co powinnam jeszcze zrobic , jakie badania ? dzieki za pomoc :):)

Gość Marieta.
Witam , proszę Pana jedynym objawem , który mi teraz towarzyszy jest ból brzucha , właśnie wczoraj przestałam mieć rozwolnienie ... ale przyznam szczerze , że jest jeszcze jeden objaw ... kiedy była fala upałów ja jako jedna z grona moich znajomych czułam się źle była też taka sytuacja , że szłam miastem i nagle zrobiło mi się okropnie słabo , nogi zaczęły robić się jak z waty w gardle robiło mi się słodko , ledwo doszłam do domu co chwile się zatrzymywałam , siadałam w pradzie już się rozkładałam na trawie .... napiłam się soku , ale on mi się cofnął doszłam do domu blada jak trup - dosłownie panie doktorze DOSŁOWNIE !! 3 razy mialam taka sama sytuacje ... dziekuje bardzo za odpowiedz :)

Gość jestem lekarzem
Objawy są dosyć rozbieżne,ból brzucha i towarzyszące mu rozwolnienie moze sugerowac po prostu zatrucie lub chociazby kłopoty na tle nerwowym.Z kolei zasłabnięcia i ból serca mogłby wskazywac na problemy z sercem,a wezły i bol w klatce-na ziarnice.Radze wykonac morfologie z rozmazem,ob.Lekarz powinnien takze zlecic usg wezlow,a w razie watpliowsci biopsję.Z uwagi na bol w klatce piersiowej tak,ze rtg klatki zeby sprawdzic czy nie sa powiekszone wezly srodpiersia.

Gość Marieta.
Panie doktorze , ja wykonam morfologię w sobotę , i na pewno napiszę wyniki tutaj wiec bardzo bym prosila zeby pan w sobote albo w niedziele odpowiedzial na moj topik bede pod tym nickiem : Marieta. dziekuje bardzo za sugestie :)

Gość Marieta.
Moj ojciec mial arytmie serca , czy to jest dziedziczne?

" 21:19 [zgłoś do usunięcia] Marieta. dzięki za odpowiedzi a o co konkretnie Ci chodziło mówiąc to może być "groźne" jakie badania powinnam wykonac ? w sobotę albo w poniedzialek idę zrobić morfologię z rozmazem z krwi i tsh wiem , że to nie ma nic wspolnego ale niestety tarczyca to moj kolejny problem , co pol roku robie rutynowe badania - widzimisie mojej pani endokrynolog ... wiec oco chodzi z tym grozne? co powinnam jeszcze zrobic , jakie badania ? dzieki za pomoc " Te zatrucie:O.Ja bym polecił na wstępie badania na zwiazki róznych pierwiastków np. telluru czy erbu;).Niestety to wszystko może sporo kosztować:O.Co gorsze mogą tam być jeszcze trucizny organiczne które znacznie trudniej zidentyfikować:O.Dlatego wydaje mi sie że taniej by było od razu zastosować kurację:classic_cool:.Najpierw wstep do głodówki,później solidna 30 dniowa głodówka a następnie zdrowa dieta i co pewien czasz 3 razy też głodówka 30 dniowa:classic_cool:.Póxniej można głodówkę skrócić:classic_cool:.Napisałem co robić w przypadku znaczącego zatrucia:classic_cool:.A te chudnięcie to nastepna przesłanksa sugerująca nowotwóer:O.I kategorycznie odradzam oficjalne kuracje na nowotwory-tu więcej: http://www.faceci.com.pl/r_rak_metody_konwencjonalne.html :classic_cool:.Natomiast polecam na wszelki wypadek siemię lniane albo olej lniany i l askorbinian potasowy-podobno likwiduują nowotwory i skutecznie zapobiegają:classic_cool:.

I jeszcze radzę zakupić komplet odżywek-np. w sklepie chemicznym:classic_cool:.W aptece odradzam bo drogo i czasami mniej zdrowo niż w sklepie chemicznym:O.Ja tylko ze sklepu chemicznego kupuję:classic_cool:.A na problemy z sercem głodówka też pomaga:classic_cool:.I ten l askorbinian potasowy często też:classic_cool:.

A właśnie wezły chłonne są zwiazane z ziarnicą złośliwą:O.Dlatego bardzo doradzam już rozpoczać stosować te wymienione przeze mnie środki;).Ale to chyba nie jest kompletne:O.Jak masz kasę to podam inne-właściwie w przeliczeniu na dłuzszy okres czasu to nie jest zbyt drogo ale trzeba kupić sporo;).

Gość jestem lekarzem
Pani Marieto,choroby serca mogą być dziedziczone tak jak wiele innych,ale niekoniecznie.Mysle,ze uda mi sie tutaj zajrzec w weekend i obejrzec Pani wyniki.

Gość Marieta.
Dzisiaj znowu zakuło mnie serce ;/ w weekend postaram się napisać wyniki dziekuje bardzo za pomoc :) może ktos jeszcze ma podobna sytuacje?

Gość Marieta.
hmmmmmmmmmmm?

Gość Marieta.
kłucie serca - ciag dalszy .........

Gość Marieta.
Tak wykonam morfologię krwi wraz z ob w piątek albo w czwartek w najblizszych terminach nie mogę .

Gość jestem lekarzem
Jak Pani odbierze wyniki to prosze je tutaj przepisac.

Gość białepółpantoflaki
Moje objawy: od jakiś 3 tygodni ból lewej strony gardła potem ból lewego ucha od tygodnia także prawego ucha ból lewej strony głowy powiększone migdały Czasami momentalnie robi mi się gorąco, czuję, że za chwilę zemdleję (mam to jakieś 2 razy w tygodniu), ogólnie czuje się osłabiona to od jakiś 4 tygodni. Wydaje mi się, że mam powiększone węzły chłonne, po obu stronach pod żuchwą i na szyi. ciśnienie mam zwykle 95(do115) na 60(do 78) od tygodnia biorę antybiotyk Augmentin - nie pomaga. wyniki morfologi: glukoza, kreatynina, sód, potas, magnez w porządku. RBC, HGB lekko obniżone, WBC sporo obniżone mam 3.6 a norma zaczyna się od 6,2. Co to może być?

Gość jestem lekarzem
białepółpantoflaki czy lekarz widział Pani wyniki?Jesli tak i nie zaareagowal,to prosze isc z nimi do innego lekarza.Powinien zlecic ponowna morfologie,zbadac gardlo,migldalki,a przede wszytstkim wezly chlonne.Wyniki morfologii sa dosyc kiepskie..

"Marieta. Tak wykonam morfologię krwi wraz z ob w piątek albo w czwartek w najblizszych terminach nie mogę ." przecież tam prawie nic nie widzę:P.Np. o związkach,selenu,telluru,czy tym bardziej antymonu:P.Dodam jeszcze że przeczytałem że czasami może pokazywać prawidłowy wynik we krwi a w komórkach może być niedobór:O.No i możliwe że są problemy z truciznami organicznymi:O.