Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiul25a

Własna działalność Pomysł !!!

Polecane posty

Gość Kasiul25a

Powiedzcie Mi co sądzicie o takowym Pomyśle ? Chcę się starać o dotacje na otworzenie Zakładu Fryzjerskiego Ale chodzi o to by ten zakład jakby to ująć Był dojezdny :) Mieszkam na wsi z zawodu jestem Fryzjerką.Mamy tu zakład Fryzjerski i wiem że bardzo dobrze zarabiający.Ja niestety pracuje gdzie indziej ale po pracy dorabiam od kilku ładnych latek na moim fachu .Nawet klienci już się wypytują żebym spróbowała bo się napewno uda.U nas w okolicy o takim czymś nie słyszałam ,a myśle że to bardzo dobry pomysł.A co wy o tym sądzicie ?

Gość dobry pomysl

U nas we wiosce była taka fryzjerka jedna co do domów chodziła na zamówienie zamiast ludzie do niej, byłem wtedy jeszcze dzieckiem ale pamiętam że ludzie gadali że nieźle zarabiała. Nie głupi pomysł masz.

Gość Kasiul25a
:) Nie moge spać Bo cały czas chodzi mi to po głowie jak to wszystko zacząć i od czego.Pierwsze co Raczej muszę się udać do Urzędu Pracy .I dowiedzieć sie jak to wygląda . Ma może ktoś jakąś rade,będe wdzięczna jak cholercia ;)

Gość zus i inne urzędy
już zacierają ręce na twoje podatki :( pomysł ciekawy , ale czy opłaca ci się otwierać do tego działalność ...

Gość najlepiej od poczatku...
musisz zarejestrowac dzialalnosc

Gość Kasiul25a
Powiem Tak może Wyśmiejecie mnie ale tak to już się u mnie ułożyło;( Po szkole Fryzjersiej byłam Rok czasu w domu.I powiem że to był najlepiej zarabiający rok jaki miałam w swoim życiu,tak robiłam włosy po domach i tylko tym się zajmowałam.Ale nie mogłam tak w nieskączoność musiałam iść do legalnej pracy.I poszłam na miescu jak to bywa kasa była ale robie przy deskach.Na wsiach to tylko albo praca w tartaku albo w sklepie .A dojazd do miasta do pracy ,to bym połowe pensji na dojazdy wydała :( potem urodziłam dziecko wyszłam za mąż i co nic z tego.Rok temu zostałam sama z córcią mój mąż oszedł bo się nam nie układało. Ale powiedziałam dość że nie chce już tam pracowac a chcę robić to co KOCHAM i od zawsze Uwielbiałam tylko boje się tego ryzyka.Bo muszę za coś żyć .Ale się bede starac !!!!! CHCE ZMIENIĆ SWOJE ŻYCIE :)

Gość Kasiul25a
i dziękuje wam za te Wsparcie co do tej działalności bo to dużo daje.Takie podejście że MOŻE SIĘ UDAC :)

Gość najlepiej od poczatku...
tylko wiesz przydaloby Ci sie auto i prawo jazdy

Gość Kasiul25a
o tym już pomyślałam jest i Autko i Prawo Jazdy bo bez tego ani rusz :)Tylko tak myślałam czy czasem jesli będe zakładac firme nie będe musiała miec czegoś takiego jak samochód słóżbowy niewiem !!!

Gość Kasiul25a
Jest ktos jeszcze co by mógł wypowiedziec się w tym Temacie ?;)

Wystarczy Ci Twój samochód.:) A pomysł dobry, oby tylko Panie z Urzędu Pracy się do niego przychyliły.:) Powodzenia.

Gość Michałowa...
Samochód słózbowy se zrobisz ze swojego ;-), to zaden problem. Otwórz działalnośc w Urzedzie Gminy, bedziesz miała ulgowe ZUS-y to duzo jak na początek ;-),daj ogłoszenie czy cos w tym stylu i działaj!!!!! znaczy...rób fryzury zajebiste!!!!! :-)

Gość Michałowa...
A czemu do Urzędu Pracy chcesz iśc ??po dotacje jakaś co ?? jesli tak to ok.Złóż wniosek, koszty bedziesz ponosić tak samo duze jak zwykły fryzjer-stacjonarny ;-),za prad nie zapłacisz ale za paliwo do auta i amortyzacje juz tak. Powodzenia

Gość rozowe niebo
w moim malym miescie taka dojezdzajaca fryzjerka jest bardzo rozchwytywana :) wlasnie dlaczego chcesz isc do urzedu bezrobocia? rejestrujesz w urzedzie gminy i oni informuja o tym zus i urzad skarbowy.

Gość Kasiul25a
Michałowa... tylko mam jeden mały problem .Muszę mieć dobry sprzęt,dobre Farby,reklamy na autko maszynke a niestety na to mnie nie stać . Mój sprzęcik już do otwarcia Firmy się nie nadaje a koszt dobrych nożyczek to około już 300 zł.więc dlatego ,nie mam wyjścia;( .Musze się starać o dotacje by Rozwinąć tą działalność....jesli były by pieniążki to nawet juz bym się nie zastanawiała bo już bym miała Firme :)

Gość karddan
Mozesz na poczatku nie zwalniac sie zpracy i zaczac działalnosc gospodarcza .Wtedy płacisz b .mały zus ,bo za ciebie płaci dotychczasowy pracodawca.

Gość specjalista po stażu
wydaje mi się, że nie dostaniesz dotacji, ponieważ działalność musi być stacjonarna, ale sprawdz.

Gość Michałowa...
NO to gnaj do Urzędu !!! Jak bedziesz zatrudniona to dotacji nie dostaniesz :-O Dodatcje sa dla bezrobotnych. A swoja drogą...nozyczki za 3 stówki!!! szok!!!!! ale ja głupia księgowa jestem więc sie nie znam :-P

Gość Zagubionaaaa123456789
A jak byś wzięła jakiś nie duży kredyt na najpotrzebniejsze rzeczy? Wtedy nie musisz iść do urzedu pracy i starać się o dofinansowanie. Jak otrzymujesz to dofinansowanie to co do grosza musisz się z niego rozliczyć i przez rok nie może upaść Ci firma. I przede wszytskim zanim pójdziesz do urzędu to musisz mieć dobry biznes plan

Gość Kasiul25a
karddan...tez już o tym myślałam ale to nie dam rady,Mój zawód jest taki ze jak już zacznę to nie mogę odmawiać tyko musze być o odpowiedniej godzinie u klienta,tak jak sobie życzy.Pracuje 8 godz potem drugie może 8 strzyżenia ,pasemka ale nie ma juz czasu dla córci.A tak nie moge zrobić,Praca bardzo ważna ale dziecko najwazniejsze .Więc albo rypki albo akwarium.;)

Gość Michałowa...
Zajdz do Urzedu pracy i zapytaj, za to nic nie zapłacisz ;-) ja sie na dotacjach nie znam ale w sprawach księgowych moge pomóc, hehe byle mnie Skarbowy po IP nie dybnie :-D

Gość Kasiul25a
Tak liczę się z tym,ale nie moge sobie pozwolić na jakieś kredyty,i fakt faktem boje się że w urzędzie taka firma nie przejdzie poniewaz nie słyszłam o czymś takim w okolicy :(

Ale pójść i wypytac o szczegóły nic Ci nie szkodzi :) MOże coś tam doradzą :) Zapytać możesz :) Powodzenia!

Gość specjalista po stażu
Przejdzie. Co nie jest zabronione to jest dozwolone

Gość Kasiul25a
Michałowa ..... o to już mam Pomoc w Napisaniu BiznesPlanu .Bo to musi być super plan.Gdzie kobitki w urzędzie nawet się nie zawachają i bedą zachwycone :):):)

Poszukaj kogoś kto zrobi Ci na prawdę dobry biznes plan :)

Gość Kasiul25a
specjalista po stażu....dziękuje za Wsparcie az urosłam hihihi ;)

Gość Michałowa...
Kasiula- hehe ,jestem księgowa !!!! :-D ,nie "planistka" ,sama miałabym z tym problem ;-),wierze ze dasz rade, znasz sie na branży więc masz przewagę ;-) Mnie nozyczki za 300zł zszokowały :-D,a gdzie tam biznessplan pisac na ten temat :-D

Gość przynajmniej bys z sanepidem
mial spokoj...bo oni są upierdliwi....potrafią nawet zakład zamknąć!!