Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmowka a lozysko

kosmowka a lozysko

Polecane posty

Gość kosmowka a lozysko

witam mialam robione usg i mam napisane ze kosmowka na scianie tylniej na innym usg mam ze lozysko na scianie przedniej nie rozumiem nic z tego prosze o wyjasnienie kazde z usg robil inny lekarz

Gość kosmowka a lozysko
up

Gość kosmowka a lozysko
nikt nic nie wie na ten temat?

z tego co wiem (słyszałam, czytałam itd) to łożysko wykształca się z kosmówki a kosmówka to zewn błona płodowa otaczająca dziecko, zarodek łożysko wytwarza się dopiero około 12 tc kosmówka za pomocą wielu wypustek zagnieżdża się w macicy i potem zmienia w łożysko które rozrasta się na ścianie nie wiem czy jest możliwe przemieszczenie ze ściany na ścianę. przeskoczyło?

Gość kosmowka a lozysko
no wlasnie i to jest pytanie ze na jednym jest tak a na drugim tak?

a powiedz czy ta kosmówka była nisko ułożona? wiem że może się przenieść tzn podnieść do góry w trakcie trwania ciąży ale to też trwa tygodnie nie spotkałam się żeby łożysko się ,,przeprowadziło'' z jednej ściany na drugą może dobrze by było iść do trzeciego lekarza po obiektywną ocenę

nikt się więcej nie wypowie? dziewczyny piszcie co wiecie

Gość kosmowka a lozysko
z kosmowka bylo ok jak najbardziej wlasnie w sobote wybieram sie do innego gina zobaczymy a czy mozliwe zeby lekarz na usg sie pomylil tylko jak tak to ktory?

ja tu tylko jakąś pomyłkę węszę a który się pomylił to dowiesz się u trzeciego tylko jak pójdziesz do trzeciego to nie mów o tych zaprzeczających się diagnozach, niech on sam powie co widzi w którym tyg jesteś?

Gość kosmowka a lozysko
23 tydzien i tak zrobie ale dla mnie to czarna magia ciekawe moze ktos tez tak mial ? piszcie dziewczyny

jasne, ja mam trzy opinie w tym jedna z prenatalnego...na jednym mam łożyska na ścianie tylnej, na drugiej na przednio-bocznej, a na ostatnim USG powiedziano, że jedno na tylnej, drugie na przedniej....nie biorę do głowy, bo nie wiem który fachowiec lepszy...ale zagwostka jest, co? może teleportują się co chwila:)

Gość kosmowka a lozysko
oj u ciebie to juz calkiem czarna magia :) a co mowi na to twoj gin?