Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Piękna a głupia i leniwa

Idealny model rodziny. Jaki jest waszym zdaniem?

Polecane posty

Gość ewerwer
ja uważam że moja rodzina jest idealna 2+1 22 lata tata tyle samo :p

ja zawsze marzylam o synku (pierwszym) i straszym od siostry 4 lata :) zobaczymy jak wyjdzie. Synek sie zrobil i szykuje sie do zrzutu :)

Gość (((((((((
Nie ma idealnego modelu rodziny - ja mam brata młodszego o 3lata i się szanujemy i dogadujemy.....a mój mąż ma 8 rodzeństwa i potopiliby się w łyżce wody :(:( smutne ale prawdziwe :(

Od technicznej strony (żeby nie mówić o uczuciach) to 2+2 (choć mąż chce 2+3 - zobaczymy ;) ) 4 lata różnicy między dziećmi. Pierwszego mam synka. Miałam 28 lat jak go urodziłam - 32 drugie (jeśli pójdzie zgodnie z planem)

ja zawsze marzyłam o trójce dzieci: córka pierwsza, a potem już obojętnie. O różnicy nie myślałam czas pokaże, czy się uda. Póki co pierwsze w drodze- wymarzona córka. Warunki mamy, ale może po porodzie chęci na kolejne zabraknąć :)

Piękna a głupia i leniwa dlaczego 4? bo 4-ro letnie dziecko już jest rozumne, i wiele potrafi. Ciąża przypadnie na 3-ci rok życia dziecka, już lżej z takim maluszkiem niż z roczniakiem czy dwulatkiem - podnieść, włożyć do wózka, wanny.4-ro latek nie korzysta już z wózka, pieluch, butelek, ja jestem z dzieckiem sama cały dzień, nie mieszkamy w Pl więc z dala od rodziny i jakiejkolwiek pomocy. Poza tym 4-ro latkowi już wytłumaczę co to za rewolucja go czeka, tak myślę że już spokojniej przyjmie rodzeństwo niż młodsze dziecko.

Nie wiem, tak jakos sobie to poukladalam w glowie. Mlody bedzie juz na tyle dorosly ze bedzie mial towarzycho do zabawy, a i mi pomoze w opiece (bedzie juz takim duzym czlowieczkiem ktoremu latwiej wszytsko wytlumaczyc.) Wczesniej balabym sie ze czas ktory zajmie mi opieka nad druga dzidzia moze byc czasem ktorego jemu bedzie brakowalo i bedzie sie zle czul. Chociaz kto wie, tak czy siak moze czuc sie odtracony. Poza tym troszku egoistycznie chcialabym nacieszyc sie pierwszym dzieckiem i dojsc do siebie.

widze ze z annnnnnna mamy takie samo zdanie he he :) co Anki to Anki :P

AnnS idealnie to ujęłaś :D tez nie chcę stracić tych chwil z pierwszym dzieckiem na rzecz drugiego, 4-ro latek już ma swoje towarzycho ;)

Anek zazdroszcze ze pierwsze juz jest na swiecie i oby sie jak najlepiej chowal. Trzymaj w listopadzie za mnie kciuki :*:*

AnnS będę trzymac tylko się przypomnij ;) ale tak technicznie, mój ma prawie 1,5 roku jest megagrzeczny ale np teraz kładac go spac podnoszenie do lóżeczka bo sam nie wejdzie, podnoszenie w łazience przy kąpieli, przy myciu zebów, przy wkładaniu/wyciąganiu z krzesełka do karmienia. Cały dzien biegania za nim bo odkrył że umie biegac i chyba chce nadrobic stracony czas niemowlęcy bo zasuwa za troje :D Nie wyobrażam sobie teraz mieć wilkiego brzucha, albo porannych mdłości a już nowowrodka na ręku to wcale !

Gość Nie ma chyba jednago
idealnego... Drugi wpis piękny - miłość i szacunek:) Mam jednego synka i myślę o drugim dziecku, choć ciężko podjąć mi tą decyzję, bo jestem typem pasjonata w pracy, a i próby cierpliwości, na jakie wystawia mamę dziecko, czasem prawie mnie przerastają;) Niemniej chyba będzie dwójka. Czasem (na urlopach) marzę o trójce, ale to już czas pokaże i myślę, że byłoby ciężko wszystko ogarnąć (bardzo dużo pracuję i nie zamierzam iść na wychowawczy)... W takim układzie rzeczy również przychylam się do różnicy wieku 3,5 - 4. U nas jeśli wszystko pójdzie ok to tak będzie, bo zaczynamy myślenie o drugim maluchu, a starszy synek ma prawie 3 latka:) Co do wieku mamy: pierwszego syna urodziłam mając 25 lat i 2 miesiące:), a teraz?? Jeśli się powiedzie to w okolicach 29 urodzin pojawiłby się drugi maluch:) Pozdarwiam

Gość szyneczka
Dla mnie to by było 4 dzieci, tylko zeby mieć do tego jeszcze sztab opiekunek jak gwiazdy filmowe ;) 2 facetów i 2 kobitki. A w normalnych warunkach - 2 synów

Gość majka..*
Ja mam w sumie fajnie - 2 synkow i corke, pierwszy byl chlopak, potem parka blizniat. Roznica wieku - 2 i pol roku :-D

Ja bym nie chciała żeby moimi dziećmi opiekunka się zajmowała :P wolała bym dobre zaplecze finansowe i socjalne, gwarantowaną emeryturę w którą wliczone by były lata spędzone na wychowaniu dzieci - w PL jeszcze długo nie :(

mi jest fajnie tak jak mam teraz, czyli 2+1, dziecko w przedszkolu, rodzice w pracy, potem wspolny dla nas czas, w weekendy wypady w trójke lub dwójke a maly z babcią czy kuzynowstwem.

Gość MirindaY
Chłopiec 2 lata starszy od dziewcYnki i rodzice przed 30stka :) oboje pracujemy, starszy w przedszkolu, mała Z opiekunka :)

Gość no takkk
4 lata to wygoda dla rodzica ale nie dla dziecka bo ono juz jest zazdrosne bylo przez 4 lata samo z mama a teraz nowe dziecko .dzieci od lat 3 sa juz zazdrosne o rodzenstwo .a takie roczniaki czy dwulatki przyjmuja rodzenstwo naturalnie i nie ma jeszcze mowy o zazdrosci napewno bedzie ciezej dla rodzica ale dzieci beda miec lepszy kontakt. u mnie bylo 3,5 roku roznicy i ciagle musialam mlodszemu ustampiac jak zaplakal to byla moja wina niby dlatego u mnie jest prawie 2 lata miedzy dziecmi roznicy wole sie poswiecic i zeby dzieci nie czuly tego co ja czulam w dziecinstwie

Gość no takkk
mi sie tez nie podoba pomysl narobienia dzieci i oddania ich do zlobka ,babki,opienkunce itd .rodzilas to siedz z tym dzieckiem i je wychowuj conajmniej 2 lata to najwazniejszy czas w zyciu dziecka . najlepiej zaplanowac dziecko oszedzic kase zeby nie musiec pracowac a skupic sie na wychowaniu dziecka .jego pierwsze kroki slowa usmiechy nie wynagrodza ci zadne pieniadze to bedzie tylko raz w zyciu a praca i kasa nie uciekna . ja w zyciu bym nie dala dziecko male do opiekunki czy mojej mamie czy do zlobka ja jestem jego mama jest na swiecie wiec musze go wychowac nie ide na latwizne bo bycie z dzieckiem i zajmowanie sie nim jest ciezsze niz praca zarobkowa

Gość idealny moim zdaniem
to dwa plus trzy mama, tato dzieci: dziewczynka 1,5 roku przerwy chłopczyk 1,5 przerwy dziewczynka u mnie: mama, tato dziewczynka 1,5 roku chłopiec 2,5 roku niespodzianka. Mój idealny model nie wyszedł. Los zdecydował inaczej.

Gość MirindaY
".rodzilas to siedz z tym dzieckiem i je wychowuj conajmniej 2 " Masz racje. Wystartuj w wyborach i upchnij jakaś ustawę o zamknięciu zlobkow, czy odstrzale wszystkich opiekunek i babć :D

Gość ankaaaa76
idealny jest wtedy jak wszyscy wzajemnie sie szanuja, nie ponizaja, dbaja jeden o drugiego, a nie ile maja dzieci i ile lat bo dla kazdego bedzie to inny wiek i inna ilosc

Dla mnie idealnie będzie 2+1 plus nasz kot :-D I bardzo chciałabym, żeby to była dziewczynka :-)

Gość też
"rodzilas to siedz z tym dzieckiem i je wychowuj conajmniej 2 lata to najwazniejszy czas w zyciu dziecka". A co to za tryb rozkazujący? Nie przesadzasz przypadkiem? Zresztą jeśli ja rodziłam, to coś za coś i z dzieckiem posiedzi tatuś :P

Gość no takkk
ale ojciec to nie matka to nie bicie jego serca dziecko slyszalo przez 9 miesiecy to nie w jego brzuchu siedzialo.dziecko powinno byc na poczatku z matka jest pelno badan ze dziecko sie uspokaja jak slyszy matke bardzij niz inna osobe ,ze wyczuje swoja mame odrazu po porodzie.taka jest natura ze matka ma wychowac i wykarmic mlode a nie dac ojcu i po kilku dniach od porodu isc do pracy . po kij to dziecko jak one zaraz do roboty chce wrocic w takim przypadku nie powinno sie miec dzieci.