Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popoknl;h;uj

stare ubrania

Polecane posty

Gość popoknl;h;uj

co robicie ze starymi, nie zniszczonymi ciuchami?

Gość sexyyy niunia :D:D
wyrzucam ;)

Układam stos, podpalam, robię zdjęcia, żeby było widać, że są zdatne do noszenia i niezniszczone, drukuję te fotki i naklejam na kontenery PCK.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkdddddd
pale w piecu wkladam do workow i wyrzucam jak sa niezniszczone to oddaje do caritasu lub znajomym

Gość skroplona
Moja bratanica ma podobne rozmiary, jak ja, a bratu się gorzej powodzi. Wszystkie ciuchy w dobrym stanie oddaję jej i ona sobie wybiera, co jej pasuje. Co zostaje - oddaje mi i ja to przekazuję pani, która sprząta nasze klatki schodowe. Pani jest z pobliskiej wsi i mówi, że do pracy koło domu każde ciuszki jej pasują, a ponieważ rodzina bardzo liczna i z finansami krucho, więc mam tę pewność, że nie wyrzuca. Chciała mi się nawet jakoś odwdzięczać (bombonierka), ale poprosiłam, żeby tego nie robiła, bo ja dla niej niczego nie kupuję, tylko przekazuję to, co jest mi zbędne, a przyjmując od niej bombonierkę czułabym się zobligowana do tego, by jej też coś kupować. Zrozumiała.

Gość popoknl;h;uj
no właśnie nie mam takiej osoby której mogla bym oddać... no nic , popytam się wśród znajomych.

Gość nie wyrzucam nigdy....,,.
to ostatecznie do kontenerka. a nie masz zadnej rodziny na wsi? albo takie całkiem zniszczone/brudne bawełniane to na szmatki.....my np nawet takie stare jak coś to na wieś idzie (bo koło domu zawsze coś tam się przyda czy do garażu nawet i 2 razy ubrac jak zaraz opaćkane smarem będzie. Więc razcej nic nie wyrzucam. No poza bielizna. ostatecznie albo na szmatki w domu albo do kontenerka. albo jak są zcasem te wywózki organizowane dla niepełnosprawnych/caritas i takie tam to się zostawia opd domem i zabierają.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkdddddd
czasami daje tez mojej mamie a ona oddaje np koleżance czy ich córkom. Mam dużo nowych ubrań bo mam manie kupowania i często założę coś raz a później w tym nie chodzę więc szkoda wyrzucać jak komuś może się przydać :)

Gość asjkdhakfah
wyrzucam do kontenera PCK wiem że to trafi na SH ale nie mam komu dać tych ciuchów a nie będę sprzedawać bluzek sprzed 2 lat kupionych za 19.99 bo ile za nią dostane 5 zł?! no to szkoda mojego czasu. Poza tym przez ponad rok miałam konto na stronie gdzie się sprzedawało ciuchy i sprzedałam 1 rzecz!! więc za dużo zachodu. Gdybym jeszcze miała jakieś firmowe drogie rzeczy ale ja kupuje w sieciówkach na wyprzedaży i potem je znoszę albo płaszczyk sprzed 5 lat w niemodna kratę no sorry ale kto mi to kupi:|