Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eastaw

poradzcie plizzzzzz

Polecane posty

Gość axx
a wypomina ci zazwyczaj wakacje? i kase?

Gość axx
moze i on lubi siedziec w domu ale malzenstwo chyba wymaga kompromisów. skoro jej bardzo jest potrzebny wyjazd to on powinien sie zmotywowac zeby gdzies chociaż na weekend wyskoczyc

możemy pojechać nawet do kurortu jeśłi zechcę.... czy to oznacza, ze to ty finasujesz wyjazd ? bo jak to co wyzej ma sie do tego co nizej ? nie chcę żeby potem mówiłże go naciągam albo cos; a on ma takie tendencje do sknerowatości - tzn jeśli chcę to dostanę, al esam z siebie to on raczej gestu nie ma. ?

Gość eastaw
zgadza sie że jestem ja i on po pracy ja chciałabym porozmawiać, zrobic coś wspólnie, poprzytulać sie; on je obiad, ogląda tv, siedzi na forach internetowych, zajmuje sieswoimi licznymi pasjami, któe mnei nie interesują - ogólnie ja mam potrzebe robic cokolwiek wspólnie dużo większą niz on - sprawia to że czujesięmocno samotna zgadza sie - mamy problem z komunikacją ja staram się mówić, on najczęściej lekceważy, jeśłi nalegam przeważnie wybuch kłótnia -on bardzo nerwowo reaguje; czytam książki pomagajace ludziom w komunikowaniu się, umacnianiu więźi, o relacjach międzyludzkich itp, staram się wcielać rózne sztuczki w życie - jest ciężko bo on nie widzi potrzeby, bo jemu jest dobrze tak nijak, takie książki go śmieszą, wydają mu się sztuczne itp. ogólnie mam dośc bo na każdej płaszczyźnie czuję ż ebardziej sięwysilam i staram, żeby jakoś komfort zwiazku był lepszy, nawet w łóżku jestem zmęczona chciałabym żeby facet też sie troche zatroszczył i postarał chciałąbym siępoczuc kobietą ogólnie to w tym zwiazku bardziej ja odgrywam męską rolę, może to taki drobiazd ale dobrze obrazuje relacje - zazwyczaj to on zamiast przytulać mnie, woli przytulać siędo mnie

Gość axx
to moze jedzcie odwiedzic twoich rodziców w czasie urlopu. I siedzcie tam tydzien albo 2. Jak znam relacje z tesciami to pewnie szybko bedzie chciqal wracac.. a ty ze nie.. niech zrozumie co czujesz

Gość axx
facet widocznie tak ma ze jak nie musi to sie nie wysili. a potem bedzie lament ze on nie chciał.. Może trzeba postaiwic sprawe na ostrzu noza? terapia małżenska albo niech spada

Gość axx
skoro on juz teraz sobie wszystko zlewa to co bedzie za10 albo15 lat? musisz podjąc jakieś konkretne kroki

Gość eastaw
on niczego nie wypomina, ale ja mam coraz mocniejsze poczucie, że ja o wszystkim decyduję, nie my - tylko ja. męczy mnie to, p;oza tym nie mam pewności że kiedys mi nie wypomni. mnie nie stac na sfinansowanie wakacji z własnej kasy gdybym powiedziala mężowi ze chcę jechać tu czy tu, to byśmy pojechali; dlaczego nie chcę zadecydować sama? bo mój mąż potrafi spełnic moja prośbę ale potem manifestowac swoje znudzenie, niezadowolenie i tym samym wszystko zepsuć.

Gość axx
pytanie tylko po co to robi?

Gość eastaw
nie wiem, strasznie się zmienił od momentu, gdy go poznałam nauczył się zrzucać odpowiedzialnosc na mnie, bo za wszelkie niepowodzenia może potem winic mnie, bo on w końcu nie decyduje

no to jeszcze raz czemu sie nie rozwiedziesz?" bo go pewnie kocha :P i tak w kółko :D

Gość axx
wbrew pozorom rozwód tez nie jest wyjsciem idealnym. Czasami wydaje sie ze sytuacja jest krytyczna ale zawsze warto powalczyc

Czasami wydaje sie ze sytuacja jest krytyczna ale zawsze warto powalczyc"' autorko idź i powiedz mężowi że będziesz walczyć i walcz :) a później podejmij decyzje co dalej :) no bo i tak w ostateczności decyzja zalezy od ciebie :P

Gość eastaw
sytuacja nie jest krytyczna, można nawet powiedzieć że może nie mam większych problemów i dlatego wymyślam ogólnie to dobry facet, odczuwam na co dzień że mnie kocha, jest dla mnie dobry jak do niego mówić, żeby sobie wziął do serca i posłuchał, ż edla mnie pewne rzeczy są ważne i już

Gość Nie-kumam!
Ale przeciez nikt nie mowi,ze powinnas wykupic wakacje z wlasnej kasy. Sprobuj porozumiec sie z mezem. Czy wiesz w ogole jaka forma wakacji mu najbardziej odpowiada? Czy woli wyprawe w gory czy tez wylegiwac sie nad brzegiem oceanu? Moze lubi zwiedzac? Ja np. majac ochote na wakacje w ....zapytalabym "Kochanie co sadzisz o wczasach w ..... myslisz, ze warto tam pojechac, moze przejrzymy jakies info o tym regionie na necie i co warto zobaczyc?" Jesli podejmiecie jakas decyzje wspolnie to nie bedzie manifestowal niezadowolenia.

Gość axx
kobiety czasem tak mają ze same stwarzają sobie problemy.. wam potrzebna jest rozmawa i to wszystko

Gość czarnucha 77
jesli mam cos dodac to niebardzo widze problem ,gdyby był konflikt to co innego,jesli sa w porzadku to badz ty w porzadku

Gość Nie-kumam!
"jak do niego mówić, żeby sobie wziął do serca i posłuchał" Po prostu, bez ukrytych zalow, wylozyc co nam na sercu lezy. Zwyczajnie powiedziec, ze czujemy tak i tak, chcielibysmy to i to...Facet nie jasnowidz - najlepiej do niego docieraja zdania proste :-)

Gość eastaw
Ja np. majac ochote na wakacje w ....zapytalabym "Kochanie co sadzisz o wczasach w ..... myslisz, ze warto tam pojechac, moze przejrzymy jakies info o tym regionie na necie i co warto zobaczyc?" on by powiedział 'jak chcesz' generalnie jego interesuje taka forma wakacji na którą go nie stać podejrzewam że wolalby oszczędzać 5 lat ,żeby potem móc swoje plany zrealizować

Gość eastaw
mój nie słucha lekceważy co do niego mówię jednym uchem wpuszcza drugim wypuszcza on ma takie swoje spotkania co czwartek wieczorem, czasem mi smutno i mam potrzebę żeby ze mną został - nigdy ni ezostaje

on ma takie swoje spotkania co czwartek wieczorem, czasem mi smutno i mam potrzebę żeby ze mną został - nigdy ni ezostaje" może to AA :p

Gość eastaw
to pas czy nie ? wolałabym żeby pas

wolałabym żeby pas" jasne ze pas :) w twoim położeniu daje ci jeszcze 1 h wygadywania sie i wszystko minie jak ręką odjął :D 🖐️ ... zobaczysz że poczujesz sie lepiej :P