Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qłebek

Jakie mam sznase????

Polecane posty

Gość qłebek

Jakie są szanse zajścia w ciażę, jeśli kochałam się teraz w poniedziałek (10 dzień cyklu)- cykle zazwyczaj 28 dniowe, ale potrafią rzadko wahać się od 26 do 36 dni. Kilka ostatnich cyklów 28 dni. Zazwyczaj domyślam się, kiedy następuje owulacja, ponieważ odczuwam ból jajników i mam najwięcej śluzu 14- 15 dnia cyklu, czyli mniej wiecej jutro lub w sobotę (orientacyjnie oczywiście). czy są duże szanse?

Gość qłebek
up

Chyba raczej szannse są zerowe.Masz tu cytat o długości zycia plemników:"Długość życia plemników uzależniona jest od temperatury otoczenia oraz od jego wilgotności i odczynu. Poza organizmem, w temperaturze 37 st. C plemnik żyje do 18 godzin, zaś w temperaturze 20 st. C może przetrwać nawet do 70 godzin. W środowisku zasadowym plemniki żyją dużo dłużej niż w kwaśnym, dlatego jeśli znajdą się w pochwie (środowisko kwaśne) wyginą po dwóch godzinach. Natomiast w szyjce macicy i w jajowodach (środowisko zasadowe) mogą przetrwać do 48 godzin." Pozdrawiam.

Gość a ja.....
z tymi plemnikami różnie piszą- nawet do tygodnia, podobno u niektórych facetów są aż tak silne i nigdy nie możesz być pewna, kiedy będzie owulacja

Wszytko jest możliwe :) Sama byłam zaskoczona, bo w tamtym cyklu akurat się ciąży nie spodziewałam. Po za tym mój mąż pali 2 paczki dziennie, więc marne szanse dawałam jego plemnikom :)