Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kynia

Urząd pracy

Polecane posty

Gość kynia

Witam Mam wielki problem;/ Jestem studentką, która często zmieniała miejsca zamieszkania i tak samo prace..Teraz gdy przyszła pora zarejestrować się w Urzędzie Pracy(jako bezrobotna), okazało się że nie mam wszystkich umów i zaświadczeń o zarobkach(wina nie upilnowania przy przeprowadzkach).Nie mam pojęcia, czy coś się stanie jak nie dam wszystkich umów ?Mam przepracowane 3 lata i nie zależy mi na zasiłku, chcę porostu się zarejestrować!

Gość Łukasz25___
Urząd cię za to nie zabije ani nie wygoni, będziesz miała problem z udokumentowaniem im że pracowałaś gdzieś w tamtym czasie, a co za tym idzie gorsza pozycję do startowania na stanowisko na które przy twoim stażu można by się ubiegać, bo raczej pracodawca na słowo nie uwierz że gdzieś pracowałaś. A nie możesz jeszcze raz poprosić o wystawienie świadectw pracy tych które zgubiłaś?

Gość kynia
Witam ponownie! Mi tylko chodzi o kurs.Rozmawiałam już z panem, który organizuje te kursy.Dał mi wszystkie papiery potrzebne, do zgłoszenia się do UP.

Gość dar223ia
nie , nie musisz, tylko sie ie przyznawaj urzędowi, bo cię odprawią z kwitkiem j ta miałam, na drugi dzien poszłam do innej babki, dalam co miałam, i nie było problemów

Gość kynia
wielkie dzięki! ja mam plus taki ze w urzędzie jest mój kolega z ,,przyszłą,, szwagierką i oni mnie przyjmują.dzwonie i sie umawiam z nimi... tylko nie wiedziałam czy mogę sobie na to pozwolić, a głupio mi było się pytać:) wielkie dzięki:*:*:*

Gość dar223ia
nie musisz się niczym martwić, też miałam kiedyś taki problem i nikt mi nie umiał odpowiedzieć o połowy umów ze zleceń po prostu zapodziałam, ale postanowiłam dać co miałam i nikt nie robił problemów :)

Gość dar223ia
A orientuje się ktoś jak jest ze stażem, czy jak się ma doświadczenie powyżej 6 miesięcy czy też roku czy wtedy staż się nie należny już ?? To trochę głupie bo co mają zrobić osoby co dorabiały na studiach pracując tu i tam, roznosząc ulotki dla przykładu. Czy wtedy nie ma się już szans na staż, roznoszenie ulotek czy praca jako kelnerka to tak na prawdę żadne doświadczenie

Gość kynia
mam jeszcze jedno pytanie.Brakuje mi jeszcze jednego zaświadczenia o zarobkach.Czy były pracodawca może mi wystawić zaświadczenie z przed roku?

Gość kynia
ponawiam pytanie mam jeszcze jedno pytanie.Brakuje mi jeszcze jednego zaświadczenia o zarobkach.Czy były pracodawca może mi wystawić zaświadczenie z przed roku lub z przed kilku miesięcy?

Gość w sumie to
Pewnie że może