Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dolce83

Kiedy kupic wyprawke dla malenstwa?

Polecane posty

Witam wszystkich, termin mam dopiero na 13 stycznia, niby jeszcze duzo czasu ale czy juz mozna kompletowac wyprawke i inne rzeczy? czy moze jeszcze za szybko? kiedy bylby najlepszy moment? :)

Gość dobutamina
Czy to ma jakiekolwiek znaczenie ?? w grudniu kupisz co innego jak teraz ?

Gość ja się nie przejmowałam
zabobonami i powoli od około 20tc kupowałam wszystko, żeby rozłożyć koszty. Na sam koniec zostaw wózek i fotelik ze względu na gwarancję

Gość sylvina
A dlaczego nie? Ja kupowałam już w 4 m-cu. To jest bardzo dobry pomysł, jeżeli nie chcesz się spłukać w ostatnim m-cu, a to kosztuje niestety bardzo dużo. Ale z ciuchami to nie przesadzaj, na pewno znajdzie się kupę koleżanek i rodziny, która Ci da bardzo dużo ciuchów.

Ja zaczęłam kompletować wyprawkę po 20 tyg ciąży. Jak wszystkie badania wykazały że z dzieciątkiem jest ok to ja zaraz zajęłam się wyprawką. Kupowałam po trochu,nie raz coś okazjonalnie. Z dużym brzuchem trudno będzie Ci chodzić od sklepu do sklepu i będziesz bardziej zmęczona.

Gość sylvina
Kup sobie kilka koszul do szpitala, ja miałam trzy, ale to dla mnie było za mało. I nie kupuj białych kapci:)

Gość dobutamina
Najwiecej mozna zaoszczedzic na wózku ale niestety teraz taka moda że każdy chce mieć super nowego wypasa, kiedyś w jednym wozku wychowało sie kilkoro dzieci i nikt nie marudził.

sylvina- a po co się kupuje białe kapcie? Pytam bo pierwszy raz o tym czytam :) Ja w pierwszej ciąży zaczęłam po pierwszym trymestrze kupować, teraz niestety poczekam do trzeciego trymestru co najmniej, 8 czy 9 mc najlepiej. Niestety pierwsza ciąża skończyła się porodem przedwczesnym w 24 t.c. i musiałam się mocno przełamać żeby ubranka oddać, a kiedy je trzymałam było jeszcze gorzej. Teraz poczekam mniej więcej aż dziecko będzie bezpieczne, chociaż i tak zerkam na dziecięce ciuszki i meble.

Gość odnośnie wózków
"kiedyś w jednym wózku wychowywało się kilkoro dzieci". Zgadzam się z tym, a teraz kupuje się wózek, a po 3 miesiącach użytkowania on się zaczyna sypać i więcej czasu spędza w serwisie niż dziecko z niego korzysta. Po 2 latach nadaje się na śmietnik. Kiedyś wszystko było robione tak, żeby było na dłużej, teraz wszystko robione jest tak, żeby po kilku latach trzeba było to zmienić. Wszystko ma swoją żywotność i ta żywotność jest określana przez producentów. Nie może być za długa bo by zbankrutowali.

Jestem dopiero w 21 tyg ale mysle ze juz najwyzszy czas myslec nad kompletowaniem ubranek.. Znajoma mi poradzila przejsc sie po sklepach typu second hand bo mozna sporo zaoszczedzic.. Wozek i lozeczko na szczescie bede miala od kolezanki po swoim maluchu wiec z tym akurat nie bedzie problemu:)