Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hikari

Jak ukryć swoje uczucia?

Polecane posty

Gość Hikari

Mam trochę problemów w związku z nową szkołą ale niestety zwykle się rozklejam, widać po mnie smutek i zamyślenie. Chciałabym się nauczyć panować nad objawami uczuć. Pomóżcie. Znacie jakieś metody, sami wolicie kryć emocje?

Gość Miya90
Nie ma na to żadnych metod. Po prostu trzeba się tego nauczyć. Nie każdemu się to udaje, bo nie jest to proste. Nie powiem ci jak to zrobić, bo nie ma na to recepty, musisz sama próbować.

Moja metoda to worek na głowę. Sprawdzone i potwierdzone, przynajmniej nikt nie zwraca uwagi na moje emocje.

Próbuj w takich sytuacjach zająć umysł czymś innym (np. myśl o dwóch bawiących się kotach)

Gość Kalll
1. Zacznij łapać ten moment w którym juz czujesz się źle i staraj się sobie wtedy przypomnieć że masz być opanowana. 2. Pisz pamiętnik w którym skupiaj się na uczuciach... co ja czuję. Naucz się rozpoznawać emocje. 3. Pamietaj że jesteś Panią/Panem ;p swojego życia i miej takie przekonanie że nikt nie ma prawa wprowadzic Cię w zły nastrój. Tzn nie dawaj nikomu takiego prawa. 4. Skoro masz taki problem to może niedostatecznie się akceptujesz? Popracuj nad zaakceptowaniem siebie tu i teraz. Jesli coś sama chcesz zmienić to owszem zmieniaj ale na zasadzie "Wiem jaka jestem znam swoje wady i zalety. Dla własnego zadowolenia popracuję nad tą a tą wadą." 5. Znajdź te osoby które Cię akceptują :) 6. Znajdź moze grupę poza szkołą ktora Cię akceptuje 7. Miej jakieś hobby.. 8. Miej jakiś cel i skup się na realizacji. To wszystko sprawi że ludzkie opinie i zachowania nie będą miały dla Ciebie znaczenia. Sama wybieraj znajomych. Ktoś nie pasuje Ci - nie zadawaj sie z tą osobą. I ponad wszystko nie próbuj się wkupować w grupę za wszelką cenę... MASZ SWOJĄ WARTOŚĆ i od CIebie zależy jak się czujesz. 9. Korzystaj ze sposobów relaksacji - jakaś kąpiel pachnąca, jakaś kosmetyka, to co kobiety lubią najbardziej ;p Bądź jesli nie jesteś taką osobą - RÓB TO CO PRZYJEMNE dla relaksacji poprostu rób dla siebie duzo dobrego. Zaplanuj czas by zawsze był czas na przyjemności ;) Pozdrawiam i zyczę powodzenia. Polecam też poczytać książki na temat charakteru czy akceptacji :) Ukryć emocje... hmm..