Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EmmSii

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

witam drogie koleżanki :) mam pytanko odnośnie tabletek aty. mam 19 lat i chialabym zaczac brać bo przy prezerwatywach stres ze hoho, a bycie mama nie wchodzi w gre :P Naczytalam sie duzo negatywnych opinii na temat tej metody antykoncepcji, ale byly to opinie kobiet ktore uzywaja tabletek regularnie od 2 - 10 lat. Moj chlopak obecnie jest za granica, widujemy sie srednio raz na miesiac. Zastanawia mnie czy mozna brac tabletki nieregularnie, np. miec gwarancje chwilowej bezplodnosci tylko na te dni kiedy jest w polsce, czy nieregularne zazywanie nasila skutki uboczne? czy one w ogole dzialaja wtedy? dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam :)

Biorac tabl. nieregularnie mozesz narobic sobie niezlych problemow hormonalnych i narobic sobie wiecej szkody niz pozytku, na Twoim miejscu bym nie ryzykowala bo bedziesz miala wiekszy stres niz ten ktory masz stosujac prezerwatywy.

czyli jeśli będę je brała dajmy na to przez 2 tyg. to będzie to dość niebezpieczne?

Tak bo w tedy wieksze ryzyko wpadki ;) Biorac regularnie i przez caly miesiac regulujesz cykl ;)

Nie można, albo bierzesz regularnie albo wcale. Inaczej nie bedziesz zabezpieczona.

Gość nie chce nie moge
dokladnie, zreszta jakbys brala 2 tyg to po odstawieniu bys przeciez miala okres