Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhdbvchbsdhbc

8 m-ce, butelka, łyżeczka, niekapek, jedzenie,Avent

Polecane posty

Gość bhdbvchbsdhbc

Mamusie proszę o pomoc. Córka ma 8 miesiecy, jak powinnam ja karmić? Tzn, obiadki i deserki - łyżeczka, mleko z butelki, karmie Aventem, czy smoczek nr 4 starczy ? A co z kaszka ? Karmie z butelki ? Do kiedy dziecko pije ze smoczka, np mleko? Chyba nie ma innego sposobu podania go , sama nie wiem. Jak wy sie na to zapatrujecie?

Gość bhdbvchbsdhbc
no własnie a sok i herbatka z czego powinna być podawana?

Gość porazka2
Co do smoczka jak dajesz same mleko to 4 starczy ale jak dajesz mleko z kaszka to kup sobie smoczek trójprzepływowy .Bo kaszka przy 4 ci nieprzejdzie A co do herbatki i soczków to 4 albo niekapek

Gość kjhgfdsa
8 miesięcy to już dużo. Możesz spróbować dawać mleko przez kubek niekapek. Jak nie bedzie chciało to wróć na 2-3 tyg do butelki 4 dziurkowej i później spróbuj ponownie. Nie musisz kupować kubka niekapka, wystarczy, że do butelki dokupisz sam ustnik + ewentualnie uchwyty. Kaszkę spróbuj dawać łyżeczką. Wiem, że to zajmie więcej czasu, ale już spokonie można próbować.

Gość xaaaaaaaa
mój synek ma 9 m-cy, nigdy nie miał w ustach żadnego smoczka, od 4 miesiąca pije z kubeczka z ustnikiem, mleko też, wszystko inne łyżeczką

Moja mając tyle co twoje dziecko jadła już z łyżeczki obiadki, kaszki na gęsto, deserki. Herbatki piła z butelki tez aventu dlatego że nigdy nie chciała mi pić z niekapka. Mleko smoczek 4 jeśli kaszka na rzadko to smoczek aventu trójprzepływowy. Później jak była starsza nauczyłam ją pić z normalnego kubeczka. Teraz ma 2,5 roku je wiadomo sztućami pije normalnie z kubka ale mleko wieczorem i rano pije z butli aventa smoczek 4. Z niekapka za chiny nie chce:)

Gość xaaaaaaaa
z niekapka chyba za ciężko i za wolno leci, ja też nie używam niekapka tylko zwykły "kapek" z ustnikiem , bez tego zaworka

Gość ja mam niekapek 360
ten z którego pije się jak z normalnego kubka, bo znajoma położna mówiła, że ustniki wymagają zmiany techniki ssania, co jest niezbyt korzystne dla rozwoju dziecka. Mój odkąd 8 miesięcy skończył nie chce patrzeć na butelkę, kaszki, zupki, podaje łyżeczką, picie z kubka.

Można też próbować ze zwykła slomką, ale nie wszystkie dzieci łapią, że trzeba pociągnąć zniej. W tym pomaga nauka picia z kartonika bo można go ścisnąć i wtedy samo poleci. :)