Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamba nadonsanna

Czy urodzenie dziecka w wieku 24 lat

Polecane posty

Gość Natalia...A
Gratulacje :-) 🌼

Gość Natalia...A
Jędzo 19-letnia dziewczyna to żadna patologa,bez przesady ;-) Zresztą wiek nie ma tu nic do rzeczy. Być może młodo wyglądasz. Ja np zawsze dużo młodziej wyglądałam, już taka moja uroda ;-)

A niech ich kole, co się przejmujesz :) Niektóre wyglądają na sporo więcej niż mają i ja bym się tym przejmowała :)

Tego raczej nie da się zamaskować :) A niektóre kobiety zwyczajnie mają taką urodę. I uwierz - lepiej jest wyglądać młodziej niż starzej :) Ja miałam ostatnio taką zabawną sytuację. Wracając z synem z przedszkola zaczepił nas starszy Pan. Szedł obok nas i gadał, pytał, opowiadał.. Patrzy na mojego syna i mówi " A to syn Twojej starszej siostry? Opiekujesz się nim? w wakacje?" A ja w śmiech :) Za nic nie chciał uwierzyć ile mam lat i stwierdził, że sobie z niego żarty stroję :)

Gość Natalia...A
Jędzo, skończyłam 30 :-)

Gość sylvina
Dla mnie patologią jest stwierdzenie wielu aktorek i kobiet w wieku 40 lat, że planują dzieci, albo, że teraz chcą być matkami. Każdy lekarz Ci powie, że najlepiej urodzić przed 30-tką. Po 35 roku życia badania prenatalne są już wskazane. Ja urodziłam w wieku 21 lat i dobrze mi z tym. Dużo dziewczyn rodzi w młodym wieku.

No właśnie ciągle się spotykam z tym stwierdzeniem, że jest dużo młodych mam... Tylko gdzie one wszystkie są? Jak Boga kocham u mnie ich nie ma. W przedszkolu u mojego syna ja jestem chyba najmłodsza. wszystkie mamy koło lub po 30, na placach zabaw to samo :(

Gość Natalia...A
Jędzo wiek nie ma tu raczej nic do rzeczy. Mam dziecko (4 l) ale też często jestem traktowana jak patologia :D bo często słyszę od nowo poznanych ludzi "cooo Tyyy już dzieckooo ? " :o Więc doskonale wiem,co czujecie dziewczyny :-)

Ja ze stwierdzeniem "patologia" spotkałam się jedynie na kafeterii ;) Ale tutaj ludzie chyba mają problem ze zdefiniowaniem tego słowa, a wystarczyłoby spojrzeć do słownika i się dowiedzieć czym tak na prawdę jest patologia :o

Gość Natalia...A
Lekarze mówią,że najlepszy wiek na rodzenie dzieci jest do 25 rż.

Gość Natalia...A
Jędzo nie wiem czy zazdroszczą ale widzę,że otwierają buzie ze zdziwienia :D A jak Wy się czujecie Ty i Dzidzia ?

Ohydna - A w którym w ogóle jesteś miesiącu? :) I jaka była reakcja rodziców na wieść, że zostaną dziadkami :)

Gość Natalia...A
Jędzo dbaj o siebie i o dzidzię :-)

Gość NulleO
To nie jest patologia urodzic dziecko jesli masz meza lub stalego partnera, gdzie mieszkac i za co je wyzywic. Patologia to jest jesli nie ma sie tego i wisis sie na opiece spolecznej. Z tym ze tutaj starsze dziewczyny mowia, ze niekoniecznie trzeba miec dziecko w tak mlodym wieku - bo sama dopiero co wyszlas z pod skrzydel rodzicow i jeszcze moze nie masz tyle doswiadczenia i madrosci zyciowej co np. 30 latka... Poza tym wydaje sie ze mlode matki podaja za jedyny argument fakt ze jest sie bardziej plodnym i mlodszym no i stereotypy typu inne dzieci beda sie smialy itd. W dzisiejszych czasach kobiety maja mozliwosc pokierowac swoim zyciem inaczej niz jedynie w strone rodziny i dziecka. Mamy dobre prace, pieniadze ktore starczaja na wiecej niz utrzymanie domu, srodki antykoncepcyjne ktore pozwalaja nam zaplanowac dziecko, przyjaciol z ktorymi mozemy podrozowac, wychodzic wieczorami itd. Wiec teraz macierzynstwo jest bardziej swiadome, i stalo sie czescia zycia kobiety, a nie jak wczesniej, calym jej swiatem.

Gość zapraszamwszystkiemamy
Cześć dziewczyny. Zapraszam Wszystkie mamusie przyszłe i obecne,jak i kobiety które są w trakcie starań o dzidziusia na nowo założone prywatne forum. Jeśli macie ochote i czas podzielić się swoimi doświadczeniami i przeżyciami związanymi z ciążą, porodem, połogiem i macierzyństwem oraz chcecie poznać nowe mamy to gorąco gorąco ZAPRASZAM. Jest wielee przeróżnych działów na któryc na pewno odnajdziecie kompanki do rozmów. Pomóżce rozkręcić naprawde świetne forum : GWARANTUJE MIŁĄ I PRZYJEMNĄ ATMOSFERE!! Zarejestruj się na http://www.mamazjajem.fora.pl/ Tu nie dopadną Cię złośliwe pomrańczki!!

Gość Natalia...A
19-latka może mieć lepiej poukładane w głowie niż niejedna 30-latka. Jędzo to wspaniałe ,że masz wsparcie partnera i (przyszłych) teściów. :-)

Gość Natalia...A
Ja też już uciekam :-) Życzę wszystkiego dobrego przyszłym Mamusiom 🌼.

Gość to opowiem historie mojej kole
kolezanki* urodzila w ostatniej klasie gimnazjum ok 15 z wpadki rodzice jej pomagali fakt , ona poszla dalej do szkoly wyksztalcila sie , dziecko juz kilkuletnie jest ona na stuadiach , wyszla za ojca dziecka za maz , maja swoje mieszkanie (wynajmuja) on pracuje itp i jakos dali rade patoloia rodzic w wieku 19 lat ? to nie patologia patologia to rodzice alkoholiki nie maja za co zyc a ida po wino a dzieci glodne brudne nic ich nie interesuje 🖐️ ja za 2 miesiace mam 24 lata i bedziemy sie starac :)

Gość Sowa Mądrogłowa
24 lata-------> idealny wiek na dziecko 19 lat-------> istna patologia

Gość helga33333
Patologia to alkoholizm, przemoc domowa, prostytucja itp. Jak to się ma do wieku! Nie rozśmieszaj mnie!

Gość tritkotka
Mamba, ja jestem w identycznej sytuacji. I im dłużej siedzę na forum tym dłużej się zastanawiam czy moje świetlane wizje szczęśliwego macierzyństwa nie roztrzaskają się o bruk, bo nie jestem ustawioną 30-parolatką;-) Ale wiedząc, że będzie ciężko i może czasem będę miała do siebie żal za (być może) przedwczesną decyzję, to za żadne skarby nie cofnęłabym czasu. Po prostu kocham już swoje dzieciątko i tak już będzie;-) Powodzenia!