Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na wychowawczym

Wychowawczy a państwowe przedszkole. Wie ktoś?

Polecane posty

Wiecie może mamusie czy jak ja jestem na urlopie wychowawczym to moje dziecko może chodzić do państwowego przedszkola? Nie ma żadnych przeciwwskazań?

nie! ponieważ bedąc na wychowawczym pełnisz bezposrednią opiekę nad dzieckiem... ja byłam w takiej sytuacji. musiałam zrezygnować z wychowawczego by córa mogła isc do przedszkola.... tylko ze ja z końcem wychowawczego poszłam na zwolnienie lekarskie w związku z problemami drugiej ciazy..

Minia nie skarbie to ze nie muszą pracować to wiem, ale pytam czy urlop wychowawczy ma coś do tego.

madalena właśnie o to pytam. Tyle ze mam młodsze dziecko jeszcze i wychowawczy jest na to małe dziecko, a nie na to co ma iść do przedszkola.

mama na wychowawczym nie wiem, jak u Ciebie w mieście, ale u mnie w każdym żłobku i przedszkolu konieczne jest zaświadczenie od pracodawcy. Bezrobocie, urlopy mac, wych itp. skreślają automatycznie z możliwości dostania się dziecka do państwowego

więc strasze moze isc...skoro wychowawczy masz na młodsze... jedno z drugim nie ma nic wspólnego :)

malibu ---mozna ...ja tak mam teraz ...córa w przedszkolu a ja na L4 w drugiej ciąży. u nas w przedszkolu wypełnia sie ankiete gdzie sie jest zatrudnionym i w jakich godzinach... wiec napisałam jak jest...,nikt nie pyta czy jestes na zwolnieniu czy nie.

dzieci ci bardzo Minia u mnie w mieście za to ze rodzice pracują dziecko dostaje dodatkowe punkty tak jak np za to ze nie ma ojca. Ale moje dziecko nie brało udziału w rekrutacji. Zostało przyjęte z listy rezerwowej na której było ostatnie. Zwolniło się miejsce i po prostu wskoczyło. Dlatego pytam czy mój wychowawczy czasem jej nie zdyskwalifikuje.

Gość ostatnio
u mnie też nie można starszy syn miał 4lata i byłam na wychowawczym na młodszego. Papiery pozwolili mi złożyć, ale od razu zaznaczyli, że się nie dostanie :( i rzeczywiście. Zależy od gminy i od obłożenia przedszkola. Pierwszeństwo mają dzieci pracujących rodziców

moja mała też do przedszkola chodzi a ja na L4 ciążowym :) tyle że aby dostać miejsce w przedszkolu to trzeba mieć zaświadczenie o zatrudnieniu ehhhh

oj tak tak ja to wiem, ale nie o to pytam. W tym przedszkolu po prostu nie ma chętnych już. Lista rezerwowa się wyczyściła. Ja wpisałam dziecko wczoraj, a dziś zadzwonili, że się dostała. I co? jak teraz powiem, ze jestem na wychowawczym to jej nie przyjmą jednak? Nikt mnie nie pytał o zatrudnienie, ani o nic. Podałam dane dziecka i to wszystko.

to poczekaj aż sami się upomną. Skoro nie ma chętnych to każde dziecko jest dla nich ważne i może się nie zapytają?

maż dzwonił do urzędu miasta do odpowiedniego wydziału i powiedzieli mu ze to obowiązuje tylko w żłobkach tzn ten wychowawczy, ze jak matka go ma to dziecka nie przyjmą, a w przedszkolach nie ma znaczenia. Tylko punkty przyznają przy rekrutacji, ale jak się wyczerpali rodzice pracujący to przyjmują dzieci rodziców niepracujących według listy. Czyli chyba mogę być spokojna. Chyba.

Dobra jestem całkiem spokojna :) w przedszkolu też powiedzieli, ze im to nie robi różnicy tylko po prostu mają miejsca a dzieci nie mają . Cieszę się.

widzisz :) .... więc wszystko sie dobrze ułożyło... tylko zebyć z przedszkolakiem nie miała problemu jak ja :)... moja płacze jak przychodzę po nią do przedszkola :P... kochane dziecko :)

madalena moja chodzi teraz do prywatnego i mam to samo. Jak ją odbieram to mi każe poczekać chwilkę bo ona ma ważne sprawy.