Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miss Cole

Chelmsford - znacie???

Polecane posty

Gość Miss Cole

Mam pytanie planujemy przeniesc sie do Chelmsford, jutro jedziemy obejrzec to miasteczko i poszukac domu. Czy ktos moze z Was tam mieszka i moglby mi powiedziec jak sie zyje? Chodzi mi przede wszystkim o bezpieczenstwo w miescie, czy jest czyste, zadbane, jak nastawieni sa ludzie? Jak wyglada rozrywka i mozliwosci spedzania wolnego czasu moze jakies centrum sportowe, restauracje itp. Dzieki

Gość Miss Cole
Podnosze temat, bylam, miasto widzialam i przenosimy sie tam z koncem miesiaca. Czy sa jakies osoby na forum mieszkajace obecnie w Chelmsford?

WITAJ- NIEDALEKO JEST BRENTWOOD- 15 M AUTOBUSEM- OBA MIASTA MALE- ALE JUZ SPOKRO POLAKOW- CENTRA HANDLOWE- KILKA WIEKSZYCH ZAKLADOW PRACY - CENY MIESZKAN ? ZALEZY GDZIE?- OBRZEZA TANSZE- CENTRUM DROZSZE ACZKOLWIEK MOZNA JUZ MIEC FLATA ZA 400F NA MC- ZE WSZYSTKIMI RACHUNKAMI-BLISKO NAD OCEAN JAKIES 1 GODZ SAMOCHODEM- SAME ESSEX JEST PIEKNE! POWODZENIA NA NOWYM MIEJSCU:)

Gość Fdfvghgvjjh
"można mieć flata" można mieć CO?? :p można po polsku? Czy już biedatctwo siedzi w Anglii AZ 4 lata i nie umie?

Gość Miss Cole
Dziekuje za informacje, a ten wpis powyzej to jakis niedowartosciowany? To jest topik dla tych co wiedza o co chodzi z flatem. My juz mamy dom, centrum wyglada bardzo ladnie, sklepy, restauracje, wlasciwie wszystko co potrzeba. Moze jakas bratnia dusza z kraju tez sie znajdzie :D

Gość Fdfvghgvjjh
Do tych co wiedza o co chodzi z "flatem" ? Czyli jest was więcej ? Tzn takich półanalfabetów mieszających dwa języki? :p Moja droga, ten temat jest dla wszystkich, także dla tych co umieją posługiwać się językami bez obcym wstawek i spolszczeń, mało inteligentna więc jesteś skoro i Ty nie umiesz przestawiać się z języka na język...:)

Gość Miss Cole
Spierdalaj z tego topica!!! mogę sobie spikac jak chcę, i nic ci do tego, a w Englandzie już 6 lat jestem a nie 4!!!to co chce ktoś pogadać? ale z Chelmsford i okolic? tylko nie osoby które chcą mącić

Gość Miss Cole
Co to za podszywy??? Juz nie stac Cie na wlasny nick??

Gość Miss Cole
A do Fdfvghgvjjh, dzieki za lekcje polskiego. U mnie z tym nie ma problemu. A ludzie inteligentni potrafia odczytac kontekst bez zbednego wdrazania sie w szczegoly.

Gość Czy ja wiemb
Miss Cole, to zrob sobie czarnego nika, Bo teraz to juz nie wiem czy to ty taka agresywna wczoraj bylas, i wyganialas ludzi z topika:( czy podszyw

Gość Miss Cole
Podszyw, ja nie mam w zwyczaju przeklinac.

Gość Miss Cole
choć nie mam w zwyczaju to i tak krajne: fak ju polandersi