Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama przyszła mama ehhh

b. złe samopoczucie - 37/38tc - CO ROBIĆ ??

Polecane posty

Od około pół h czuję się FATALNIE. Troche chce mi się wymiotować. Jakoś tak BARDZO ŹLE na żołądku. Troche mi słabo, ręce tak delikatnie mi się przez to trzęsą... Co robić w takiej sytuacji. Ruchy czuję normalnie, ale ogólnie fizycznie jestem rozbita

Gość krytykowana - 24
który miesiąc?

9-ty miesiac Lekarz może mnie przyjąć najwcześniej w poniedziałek

Ogólnie chodzi o żołądek. FATALNE UCZUCIE :(

spróbuj najpierw zwymiotowac. moze sie czyms podtrułaś, objawy pasują. jak zwymiotujesz moze byc troszke lepiej. wtedy mozesz sie normalnie wybrac do lekarza po poludniu. ale poki co otworz drzwi, telefon w reku, numer na pogotowie w głowie. jak sie zaczniesz czuc słabiej - dzwon od razu.

Gość rodzisz rodzisz
moim zdaniem zaczynasz rodzic lub nieldugo urodzisz!

"Mama przyszła mama ehhh - 9-ty miesiac Lekarz może mnie przyjąć najwcześniej w poniedziałek" cieżarną w nagłym stanie chorobowym?? pieprzenie. ma Cie przyjąc i juz, łaski nie robi. mowilas mu co sie dzieje?...

Prowadzę ciąże prywatnie. Jego gabinet otwarty bedzie w poniedziałek :/ Dzwoniłam i mówiłam. Mówił żeby się położyć. Jak nie przejdzie zadzwonić raz jeszcze

no to co że prywatnie, ja też prywatnie, a jak sie coś dzieje to mam zadzwonic i lekarz otworzy dla mnie gabinet. przeciez nie bedziesz w tym stanie czekac do poniedzialku...

Gość taaa jasne kurde
Już leci i otwiera gabinet bo ona tak chce. Nie każdy lekarz taki jest. poza tym oni na codzień gdzies pracują

no to przecież nie mowimy o grzybicy pochwy tylko o dość ciężkim stanie u cięzarnej. to wymaga konsultacji, odpowiedzialny lekarz nie odwraca sie w tym momencie dupą od pacjentki mowiac "moge pania przyjac w poniedzialek" na Boga...

dajcie sobie spokoj z rozprawkami o gabinecie, bo to nic nie wnosi. Autorko jak mozesz zmierz sobie cisnienie czy jest w normie.

wątpię, żeby jakikolwiek lekarz otwierał gabinet skoro można pojechać na IP i na jedno wyjdzie może być tak, że zaczniesz rodzić. Koleżanka w zeszłą sob urodziła, a od czwartku wymioty, biegunka- organizm się oczyszczał przed porodem na IP warto podjechać

ps. jesli jest w normie to zadzwon do lekarza i zapytaj czy mozesz wziasc Smecte i nospe (sa dozwolone i oczywiscie jesli czujesz ze to zoladek) jesli z cisnieniem jest nie tak to tez zadzwon i mu powiedz bo to wtedy niepokojace

Nie mam jak zmierzyc cisnienia :( Nie jest mi gorzej, ale lepiej też nie.... Połoze się troche

no moze w normalnym szpitalu warto jechac na IP, u nas nie - predzej cie wyrzucą niz zbadają, kazdemu wala ketonal w zastrzyku albo kroplówke z magnezu i wio. chyba ze juz NAPRAWDE sie coś dzieje :) ciężarną przyjmą jak bedzie naprawde rodzic, jak przyjdzie i powie ze jej niedobrze to dostanie no-spę, recepte na Smecta i niech idzie... ale moze wasze IP lepiej funkcjonują - MAM NADZIEJE I ZYCZE KAZDEMU :)

to może być zwiastun zbliżającego sie porodu. u mnie tak było na kilka dni wcześniej.

Gość ciezarowkaa25
zjedz no spe i poleż - poczekaj pare godzin jak nie minie to jedź na izbe przyjęć

Wypiłam mięte, poleżałam i czuję się normalnie :) Mąż mnie trochę poobsługiwał i jest ok ... Z drugiej strony mam nadzieje, że to ma związek ze zbliżającym się porodem, bo jutro zaczynam 38tc, a tak mi już ciężko, że szok. Przytyłam 9kg, a czuje sie jakbym przytyła 29 :/ eh