Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sffffff

tłusta cera!

Polecane posty

Gość sffffff

juz mam dosc swiecenia sie:( to sie wrecz nasila zamiast pomniejszac a mam juz prawie 19 lat wiec moje dojrzewanie powinno juz sie skonczyc :( ma ktos jakies sposoby?:(

Ja mam 31 i nadal się świecę:( Nie myję twarzy wodą, stosuję emulsję Cataphil, którą można myć buzię bez użycia wody.

Gość sffffff
masakra :( na sucha skore sa super srodki nawilzajace a do tlustej zeby chociaz 10 godzin sie nie swieddzila??;(

Nie da rady. Możesz stosować kremy matujące, na to podkład też matujący i matujący puder, np. Loreala albo Inglota. nie wysuszaj skóry, bo będziesz miała problemy, czyli matuj, ale nie wysuszaj. Nawilżaj. Jeśli masz kasę, co kwartał marsz to kosmetyczki:) Taka dobra rada starszej pani z doświadczeniem:)

Gość WhisperersTwitters
Oj ja bym nie radziła stosować żadnych kremów matujących, bo one niestety wysuszają skórę, wbrew temu co twierdzą producenci. Przerabiałam i nadal przerabiam problem ze świeceniem się, bo mam cerę mieszaną i powiem ci, że w wieku 19 lat hormony jeszcze nie są ustabilizowane. Jedyne co możesz na razie zrobić, to nawilżać cerę i używać bibułek matujących. Peeling 2 x w tygodniu na tłuste partie cery, potem maseczka nawilżająca. A za dwa lata - badania hormonów.