Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help_me+

jem z samotoności

Polecane posty

Gość help_me+

i przytyla m juz chyba z 10 kg ;/

To znajdź sobie jakieś inne, POŻYTECZNE zajęcie, żeby zapełniło Ci czas i żebyś nie myślała zbyt często o samotności, nie zajadaj smutków jedzeniem, bo to nic dobrego nie przyniesie ;)

Gość Ewaldi
spodobasz się tylko Rubensowi :)

Gość help_me+
wiem ale to silniejsze ode mnie, narazie mam troche czasu wolnego wiec mi sie troche nudzi, nie mam chlopaka, troche znajomych i przyjaciol ale z nimi nie zawsze jest czas sie zobaczyc. jestem sama :(

Nie masz jakiegoś hobby, nie interesujesz się czymś na dłuższą metę ? Nie wierzę :P

Gość help_me+
wiem ale w sumie dopiero od pazdziernika zaczynam zajecia. wiec teraz ... :(

Gość WhisperersTwitters
Masz kilka mozliwosci zeby sobie pomoc: 1) Najprostsza - trzymaj w domu tylko zdrowe i niskokaloryczne produkty, NIE ROB ZAPASOW - wszystko kupuj na biezaco, w malych ilosciach (najlepiej opracuj sobie "menu" na dany dzien i kup tylko te produkty ktore beda ci w danym dniu potrzebne). Jesli nie bedziesz miala jedzenia pod reka, nie bedziesz tak czesto po nie siegac, bo dodatkowy posilek bedzie wiazal sie z kazdorazowym wyjsciem do sklepu. 2) Znajdz sobie jakies absorbujace zajecie - hobby, moze wolontariat? 3) Odpowiedz sobie na pytanie - z czego wynika twoja samotnosc. Czy przeprowadzilas sie do miasta, w ktorym nikogo nie znasz, czy moze wiekszosc twoich znajomych rozjechala sie po swiecie i kontakt z nimi sie urwal? Jakie masz stosunki z rodzina, moze moglabys nawiazac blizsze relacje z krewnymi? 4) Udaj sie do psychologa, zajadanie stresow, nudy, samotnosci to nie tylko krok do nadwagi ale i problemow emocjonalnych!

Gość a nie lepiej wyjść do ludzi
????

Gość help_me+
pewnie ze sie interesuje, mam wiele zainteresowan, ale teraz jestem w malym dolku, mam troche stresow i wlasnie jem.

Gość szukam męża nic nie umiem
a mame masz? nie jestes sierota?

Gość mi to wygląda na kompulsy
Masz wrażenie, że się objadasz ?

Gość WhisperersTwitters
To wyrzuć albo rozdaj wszystkie słodycze i zapychacze które trzymasz w szafkach i lodówce! Nie będziesz miała co jeść, to nie będziesz jadła - proste. Rozplanuj sobie dzień tak, żebyś jadła 5 małych (!) posiłków, dzięki temu będziesz syta i będziesz mieć mniejszą ochotę na podjadanie. Dużo pij i za każdym razem kiedy jesteś głodna sięgaj po wodę albo herbatę ziołową (polecam rumianek, dobry na cerę). Pij przed jedzeniem i zamiast niego (jeśli pomimo 5 posiłków nadal odczuwasz głód). No i przede wszystkim wyjdź z domu - na spacer, na rower, gdziekolwiek...

Gość help_me+
tak, objadam sie.. mam mame ale co ona ma do tego? moje stosunki z rodzina sa troche pogięte :/

Gość mi to wygląda na kompulsy
Skoro się objadasz i to się powtarza przez dłużej, niż dwa miesiące, to kompulsy. Tu możesz o tym poczytać: http://www.nakrawedzi.pl/node/110 Czasem to bywa chwilowe i nie trzeba szukać pomocy specjalisty. Wystarczy zmiana w życiu. Czasem jednak trzeba szukać pomocy psychologicznej.