Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinalina

studia!!! pytania!!!

Polecane posty

Gość ewelinalina

cześć, jestemw kalsie maturalnej. Chciałabym studiowac na: Kolegium nauczycielskie Kierunek Pedagogika opiekuńcza i pedagogika resocjalizacyjna zaoczne 3-letnie. obowiazkowe przedmioty to matematyka, j. polski i j.angielski, badz niemiecki. chcialabym sie zapytac czy musze wybrac jakis dodatkowy przedmiot, zeby sie dostac? na stronie nic nie pisze ;/ a nuż ktos z was studiuje pedagogike

Gość Krzysztof Ibisz
podobno przyjmują jeszcze na WSOZP tylko ze tutaj jest potrzebna znajomosc francuskiego

Gość 59874163239
Na studia zaoczne zdaj podstawową maturę i tyle.

Gość pedagogika to jedno
wielkie gówno w dodatku zaocznie.. jesli jesteś tępa lub nei masz pomyslu na siebie wybierz pedagogikę!!!

Gość ewelinalina
a na dzienne?

Gość ewelinalina
o co sie rzucasz? wg mnie kolegium nauczycielskie jest ok..

Gość 59874163239
No pedagogika to nie jest zbyt genialny pomysł - dużo ludzi to studiuje, już lepiej jakaś filologię studiuj sobie.

Gość ewelinalina
chce tylko sie dowiedziec czy musze wbierac jakis dodatkowy przedmiot gdy chce studiowac dziennie? a jaki wy polecacie kierunek?

Gość 59874163239
Hmm na pedagogikę podejrzewam, że biologię, bo na psychologię jest potrzebna biol., a jest to pokrewne.

Gość ewelinalina
nie chce filologii.. mogłabym uczyc ale w podstawowce.. nigdy nie w liceum czy technikum..

Gość 59874163239
No to pedagogika wczesnoszkolna by Cię interesowała, więc wydaje mi się, że biologia jeśli to studia dzienne, ale właśnie dużo dziewczyn studiuje pedagogike, bo nie mają innego pomysłu na siebie.

Gość 59874163239
Zawody przyszłościowe są raczej ścisłe, jakieś informatyczne, medyczne, jakieś kosmetyczne i takie związane z ekologią, no ale trudno studiować matematykę, jeśli się tego nie lubi :)

Gość 59874163239
Jeśli byłby przyrost naturalny duży to będą otwierać nowe przedszkola i będzie automatycznie praca dla pedagogów, ale nie wiem jak to będzie.

Gość ewelinalina
jestem w szkole fryzjerkiesj wiec myslalam nad kosmetyka i nad informatyka w sumie tez :P interesuja mnie dzienne, ale kurcze biologia ;/ rozszerzona?

Gość ewelinalina
wiesz po resocjalizacji moge tez do policji sie przyjac, do biura np. po pedagogice moge tez w bibliotece pracowac :P

Gość 59874163239
Kosmetyka to byłby dobry pomysł myślę, kurcze co tyle fryzjerek się namnożyło :) Hmm no z tego, co mówią jeśli chodzi o dzienne to rozszerzenia by należało pisać, ale to zależy jak dana uczelnia punktuje sobie dane przedmioty maturalne. Jeśli nie uczysz się biologii na rozszerzeniu, a tak jest w technikum fryzjerskim to raczej ciężko będzie Ci ją zdać, teraz zaczynając naukę niestety...

Gość ewelinalina
własnie wiem.. :/ kurcze..

Gość 59874163239
No po resocjalizacji możesz pracować w różnych placówkach z trudną młodzieżą. A nie myślałaś żeby po tej szkole fryzjerskiej zrobić jakiś kurs kosmetyczny itp.? Albo roczną czy dwuletnią szkołę?

Gość ewelinalina
nie chce byc fryzjerka, malo nas uczyli, malo praktyk :/boje sie z enie nadrobie tego wszystkiego. O kosmetyce myslalam pewnie :) ale jakos napaliłam sie na pedagogike i resocjalizacje :( jak juz soniecos ubzduram to brne do tego jak tylko moge :( ae biologia mnie przeraza... chyba bede musiala chodzic na studia zaoczne..

Gość 59874163239
To jeszcze zależy ilu jest chętnych na jedno miejsce, jak nie dużo, to przyjmą Cię w podstawową maturą na dzienne, ale jak dużo to mają pierwszeństwo ci z rozszerzeniem. Studia zaoczne nie są złe, w tygodniu możesz pracować sobie.

Gość ewelinalina
tak wiem :) ale sa płatne :):P trzeba tez dobra prace znalesc.. pisze ze na semestr 1100zł

Nie ma dobrych doswiadczen z pedagogami - zasze jak jakiegos potkalam to byl niezle..... wspolczuje wyboru zawodu

Gość 59874163239
To i tak mało, bo np.dietetyka, która mnie interesuje kosztuje ok. 2 tys. za semestr

Gość ewelinalina
ojjj to duzo.. :( np. moja sasiadka dostala prace w przedszkolu i musiala isc na studia pedagogiczne :) ja tez bym chciala prace w jakims osordku i sobie studiowac :) wtedy wiem ze oplace :)

Gość 59874163239
No tak ;) Jeśli Cię to naprawdę tak bardzo interesuję to idź na takie studia :) Zawsze masz w zanadrzu to tech. fryzjerskie. http://www.bfkk.pl/rynek_pracy/zawodyprzyszlosci.html Pod linkiem są zawody przyszłości w Polsce warto przejrzeć zanim wybierze się studia. ;)

Gość ewelinalina
dziękuję :) no tak ;] jeszcze chce zrobic egzamin zawodowy ;] i tak mam lepiej niz ci po LO :P

Gość 59874163239
No tak więc zawsze masz kilka opcji pracy :) Powodzenia!

Gość ewelinalina
dziekuje ;**

Gość 59874163239
Jakby co to pisz będę tutaj zaglądać :)