Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja Sz

Czopki Viburcol

Polecane posty

Gość Alicja Sz

Mam pytanie moja córeczka weszła właśnie w okres ząbkowania ostatnio podawałam jej na noc viburcol n który można podawać od pierwszego dnia życia.Niestety dziś kupując viburcol zapomniałam podkreślić że ma to być N i zakupiłam zwykły.Czytając ulotkę niby jest napisane że dla niemowląt z kolkami i ząbkujących a z drugiej strony żeby skonsultować się z lekarzem gdy dziecko jest poniżej 6 roku życia.A Wy podawałyście ten zwykły viburcol czy tylko N?

Gość hmmm-pytalam meza starego wyge
podawalam viburcol nawet nie wiedzialam ,ze sa 2 rodzaje a sa?

Gość blushhh
sa 2 rodzaje??????? wydaje mi sie ze nie:O

Gość Alicja Sz
No właśnie są Viburcol i Viburcol N

Gość blushhh
Alicja ja zawsze kupowalam viburcol i nikt nie dopytywal jaki..czekaj zajrze do apteczki:D

Gość blushhh
mam viburcol n...ty masz jaki????

mi sie tez nikt nigdy nie pytał jaki widze w aptekach internetowych wszedzie viburcol n inniego niet

Gość Ćma ćme
Ja stosowałam viburcol N- , nawet nie wiedziałam że jest jakis inny:)

Gość zalezy jak pisze na opakowaniu
jezeli pisze sam vibrukol bez n tzn ,ze sa dwa rodzaje Ja kiedys miałam przepisany i kupowałam vibrukol n Na opakowaniu wyraznie było napisane Jezeli na niektórych nie ma czyli ,ze to jakis inny

Gość no pieknie:D:D:D
ja mysle ze autorka jednak sprawdzila dobrze i okazalo sie ze to jednak viburcol N:D:D:D:

moze n oznacza w skrócie niemowle , a bez n dla dzieci troche starszych ?To by tłumaczyło ulotke

mnie sie wydaje,ze dlatego was nikt nie dopytywał , bo jak się prosi vibrukol to farmaceutka podaje vibrukol , a jak się prosi vibrukol n to podaje ten z n To by było jasne , nie pyta , bo wyraznie słyszy co chce klientka No ,ale ja osobiscie nie wiem czy sa dwa rodzaje , ja kupowałam n!

Gość Ćma ćme
No nie do końca ja prosiłam w aptece Viburcol , a dała mi Viburcol N -teraz się dopiero dowiedziałam że są Dwa

Gość Alicja Sz
Sprawdziłam nawet bardzo dobrze i są dwa rodzaje niestety rano lecę do apteki i kupuję Vib N a o ten drugi zapytam pediatrę na wizycie.

zrob fotke lub znajdz w necie ten bez n

Gość !!!?????????!!!!!!!!!!
nie ma viburcolu bez n!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no wlasnie ja wiem ze nie ma jest jeden rodzaj!!!

http://www.google.pl/images?q=viburcol%20czopki&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=864&bih=591

Gość Alicja Sz
Dziwne bo albo źle zrozumiałam albo powinna mi go sprzedać na receptę

Gość acadalfffo
powinnaś go dostać jedynie z receptą, paniw w aptece musiała się pomylić.

Gość abecadłoaaaaaaaaaa
byłam w aptece dwa dni temu, pani powiedziała, że niestety Vibrocol jest od 3 miesięcy na recepte bo wyprodukowali go o silniejszym działaniu i musi byc juz na recpetę. Powiedziała, że mogę jeszcze poszukac w innych aptekach może maja ta "starą" wersję. Tak wiec moze jest stara wersja i nowe i jedna z nich ma N druga nie?

Gość afadro
Viburcol N jest sprzedawany na receptę tylko dlatego, że UE wprowadziła takie normy, dlatego teraz nazywa się on Viburcol compositum. Skład tego nowego jest taki sam jak viburcolu n, z pewnością nie jest to mocniejszy lek.

Ja też kupiłam dwa dni temu viburkol i jak kupowałam dwa lata temu to bylo napisane ze od 1 dni zycia, a w na tym co mam teraz że po 6 roku życia i troche zgupiałam, ale pediatra powiedział, ze mogę dać (już pomijam fakt, ze nie działa!!! A na "poprzednie" dzieci działał rewelacyjnie)

Gość Agatawiosennie
Nie rozumiem, przecież skład viburcolu jest też sam. Ja mam opakowanie po starym viburcolu N i po Viburcolu C. Niczym się nie różnią i oba dobrze działały na mojego siostrzeńca przy kolkach i ząbkowaniu.

Gość viburcol555
No własnie Viburcol C, to teraz viburcol compositum - zmieniła się tylko nazwa, ale nie skład leku. No i zrobili te czopki na receptę, co według mnie jest dobrym pomysłem - nieroztropne matki nie będą faszerować dzieci bez celu :/

Gość Marinkana
Stosowałam te czopki przy bolesnym ząbkowaniu obojga dzieci. Uspokajały dzieci i widać było, że i ból był mniejszy, tak im nie dokuczało te wzrastanie ząbków. Viburcol podawałam do ustąpienia dolegliwości.

Gość wtrące dwa słowa
Ja mam dwójke dzieci (2 i 5 lat) i także przy jednym i drugim stosowałam viburcol z tym, że u starszego dziecka efekt działania był lepszy, a w przypadku młodszego - gorszy. Przy kolkach u młodszego dziecka oprócz viburcolu wspomagałam się espumisanem. W każdym bądź razie pomagało :)

Gość afadro
W tym viburcolu C w ulotce jest napisane aby podawanie dzieciom poniżej 6 roku życia uzgodnić z lekarzem, a nie że nie wolno podawać go młodszym dzieciom.

Gość do przedmówczyni
A czy viburcol przypadkiem nie jest lekiem od pierwszego dnia życia dziecka? Przecież to lek stosowany głównie w przypadku kolek, a kolki mają maluszki a nie kilkulatki :)