Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nim pseudo

co robicie zeby wlosy byly gladkie i miekkie?

Polecane posty

Gość nim pseudo

bo ja juz nie mam koncepcji :o

Gość ja w koncu znalazlam
dla siebie idealny szampon i odzywke: syoss, choc na poczatku wydawalo mi sie, ze znowu szlag trafil kase wydana na reklamowy produkt, dalam mu szanse i wlosy zaczely sie swietnie ukladac, sa przy tym miekkie, proste i gladkie

Gość Fruktoza_
szampon garnier fructis nutri odbudowa z 3 olejkami, odzywka naprzemiennie Syoss repair therapy i gliss kur shea kaschmir przez wakacje odstawiłam prostownicę... nie farbuję włosów farbą od 6 miesiecy, stosuję co jakiś czas szamponetki

Gość nim pseudo
wiecie ja juz to wszystko wyprobowalam oprocz tego syoss'a.z natury mam szorstkie wlosy,pusza sie i jak jest wilgotno to sie kreca :o farbuje je tak raz na 1,5 miesiaca farba z joanny.uzywam teraz szamponu i odzywek z dove,na poczatku bylo nawet ok ale chyba wlosy sie przyzwyczaily i znowu sa brzydkie.mam tez jedwab w plynie biosilk,ale tez to nic nie daje.a przynajmniej nie daje dlugotrwalego efektu.moze znacie jakies domowe sposoby na gladkie wlosy?

Gość bella panten-provit
na facetów? czy na włosy? czy jedno i drugie? schauma nie działa:):D przerzuciłam się na panten-provit:)

Gość nim pseudo
bella co na facetow? :o bo nie wiem o co chodzi.

Właśnie używacie szamponów których nie powinnyście :o Fructis niszczy i wysusza włosy.. zauważyłam to na sobie i tak również powiedziała mi koleżanka studiująca kosmetologie.. do tego Syoss cholernie uczula :o i też mi niszczył włosy.. Nie używa się 3w1 bo nie ma czegoś takiego... to zlewki mieszanki wszystkiego .. Do autorki: Używaj jak najbardziej delikatne szampony.. może nawet dziecięce;) nie będą Ci się niszczyć. Zainwestuj w dobrą odżywkę nawilżającą :) Mi bardzo pomogła nafta kosmetyczna anna :) na prawdę jest świetna :) włosy miękkie :) http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-20254-opis-Anna-Nafta-kosmetyczna-z-olejem-rycynowym.htm ale ja mam naftę z tej serii z pokrzywą ale z olejkiem jak piszą dziewczyny na forum z linka pomaga również:)

Gość nim pseudo
dzieki,chociaz szczerze mowiac tego tez uzywalam,i oleju rycynowego tez,chociaz moze to bylo za krotko,uzywalam kilka razy doslownie.musze chyba zaczac stosowac systematycznie.jak czesto uzywasz tego preparatu?po kazdym myciu wlosow?

Gość bella panten-provit
czy przyciaga facetów:)?

nim pseudo- ja używałam wcześniej innej nafty i niezbyt pomagała a teraz tą anna i na prawdę mi pomogła. Nakładam ją razem z 2 żółtkami jajka.. trzymam 10-15 min spłukuje 2 razy łagodnym szamponem i nakładam odżywkę nawilżającą i efekt jest zadowalający też miałam sztywne włosy:)

Gość Tez za nia nie przepadam
Ja jestem na etapie zapuszczania wlosow wiec od dobrych 3 miesiecy nie farbuje ich,nie prostuje i ograniczam suszarke(uzywam tylko wtedy kiedy naprawde musze). Wlosy myje szamponem garnier mango i kwiat tiare czy jakos tak + odzywka(bo inaczej ciezko mi rozczesac wlosy) naprzemiennie z szamponem bialy jelen z bawelna. Do ostatniego plukania dodaje napar z pokrzywy lub rumianku. Raz na tydzien odzywka wax. Mam teraz gladziutkie i miekkie wlosy. Lepiej sie ukladaja,koncowki nie sa zniszczone.

Czarna porzeczka* - popieram, nafta czyni cuda :):) dziewczyny a jak dbać o włosy rozjasniane??? i co jest gorsze suszarka, czy prostownica??? czegos musze niestety używać, bo mam włosy do ramion więc odpada opcja powywijanych koncówek w każdą stronę :/

Tez za nia nie przepadam - a co robisz z paskudnymi odrostami??? ja mam na głowie baaardzo jasny blond + 4 cm odrosty (sredni blond), bo też na wakacje odpusciłam farbowanie :/ no ale cóż zbliża się pazdziernik i musze znów je "zmęczyć" farbą :/

Gość GDZIE KUPILAS SZAMPON B.JELEN?
MOZNA GO DOSTAC W ROSSMANIE LUB NAUTRZE?

Gość właśnie odkryłam
"błoto do włosów" Bielendy w Drogerii Natura. Myślałam, że moim zniszczonym włosom potrzebna będzie co najmniej roczna kuracja - tymczasem po pierwszym zastosowaniu zrobiły się miękkie, błyszczące i ładnie sie układają. Aż co chwilę je dotykam - bo takie mięciutkie :-) A było siano!

Gość taka se jedna
Dziewczyny! ja wam polecam szampon i maskę z Loreala te zółtą do wlosow zniszczonych! wlosy są po nich mięciutkie, lśniące i nie wyglaDAJA na zniszczone...a wlosy mam zniszczone po rozjasnianiu! naprawde mega jestem zadowolona! ;))

Gość polecam olejek parafinowy
stosuje sie jak rycynowy koszt 2,5 zł efekt lepszy niz po jedwabiu

Gość styl girly
Według mnie najlepiej spytać się swojego fryzjera, co najlepiej zastosować na konkretne włosy by były gładkie i miękkie. Warto też zainwestować w dobrą prostownicę. Z tego co wiem to hair goddess jest jedną z lepszych i nie "pali" włosów. Ma regulacje temperatury ciepłą by dostosować ją do rodzaju włosów. Ostatnio widziałam ją na kalamis.pl

Gość gość
A ja używam kilku rodzajów szamponów i odżywek, chyba to się podoba włosom, bo kiedyś były raczej suche, takie sianowate, a teraz mam miękkie :)