Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos wie, proszę??

Infekcja pochwy - co ja mam robic????

Polecane posty

Wspolzylam z facetem pierwszy raz od miesiecy we wtorek. Dwa razy, oba w kondomach, ale drugi rodzaj gum to byly jakiej dajace uczucie zimna czy cos, nie zwykle. Od srody czuje,ze mnie jakby lekko swedzi pochwa.. W czwartek odkrylam, ze jest tam troche bialego nalotu - gesty, suchy, grudkowaty. Troche mnie swedzi,ale juz sama nie wiem czy nie tylko dlatego ze ciagle o tym mysle.. Nie boli; najwyzej ciut swedzi..malo.. Nie ma uplawow, 'nic nie wycieka', nie ma brzydkiego zapachu. Jestem przerazona - nigdy nie mialam zadnej infekcji. Zakladam, ze to -albo uczelnie przez ten inny kondom -albo jakas grzybica:O Jestem zalamana...... Najblizsza wiza u lekarza jest na 15.10....i to u zwyklego lekarza ale ze specjalizacja 'womens health'; do ginekologa moglabym sie zarejestrowac w pon....ale to 200$ :O Mieszkam za granica, daleko, nie mam nawet kogo sie poradzic, nie mam kolezanek.. Nie wiem czy panikuje , wyolbrzymiam, czy to samo zniknie, czy to normalne??? Mam 23 lata ale niewiele seksow za soba.. Wczesniej nie reagowalam zle na lateks czy stosunki... Poradzcie cos:O

sorry: Najblizsza wiza u lekarza jest na 15.09....

Gość mangotango
Clotrimazole jest bez recepty, kremik na takie cos.

Nie mieszkam w polsce i nie mam dostepu do tego leku o ktorym piszesz. Chyba 'wole' wydac majatek na ginekologa i isc szybciej do lekarza, niz czekac tyle na interniste ktory pewnie i tak pewnie odesle do ginekologa..:O Juz sama nie wiem! :(

Gość nininininini
to niech ci ktos z polski priorytetem wysle... na takie objawy Clotrimazol w kremie lub moze aptekarka sprzeda ( ja trafilam na taka miłą)bez recepty clotrimazol w czopkach dopochwowych - na 100% pomoze albo idz do apteki u siebie i popros o clotrimazolum - przeciez leki maja jednakowa łacińską nazwę nieważne w jakim kraju jesteś... ewentualnie popros kogos o przysłanie również takiego proszku do rozrabiania TANTUM ROSA do podmywania lub nadmanganian potasu ( takie fioletowe tabletki do rozpuszzcenia w wodzie)

a to pomoze? zniknie? nie musze isc z tym do lekarza..?

mieszkam w australii wiec priorytet dlugo idzie. znalazlam 'australijski' clotrimazol, rzeczywiscie napisane jest ze na stany grzybiczne m.in pochwy.. kosztuje tylko 8 dolcow , bez recepty:D dzieki, dzieki!! sprobuje, chyba nie zaszkodzi..? jak nie zejdzie, pojde do lekarza..:)

krem clotrimazol smarowac przez 2 tyg vagical lub calendulin ziołowe tabl dopochwowe vagosan zioła do parzenia i nasiadówek dużo czosnku działa przeciwbakteryjnie do mycia tylko woda lub mydło szare

Gość nininininini
http://www.doz.pl/leki/p4280-Clotrimazolum_krem w polsce jak pojdziesz to kazdej apteki i powiesz ze masz uczucie swedzenia pierwsze co daja ci clotrimazol w kremie... smaruj tym kremem dwa trzy razy dziennie. powinno pomóc:) powodzenia ewentualnie pożniej jakieś ziołka zakup nie wiem moze rumianek dziala lagodząco tylko po tym jak juz nie bedziesz smarowac kremem. a clotrizmazolem to smaruj tak jeszcze ze dwa dni po tym jak objawy ustapia... a jak nie pomoże to do lekarza.

Gość mangotango
dlatego podalam ci krem zagraniczny. masz pewnie drozdzyce. mozesz kupic tez test ph na infekcje. Ale jak masz pierwsza infekcje to lepiej isc do lekarza. ale na 99% przepisze ci ten krem albo podobny i jakies pigulki albo czopki.

Gość mangotango
inny z tego tupy ktory mozesz dostac tez zagranica to Miconazole (nie wiem czy jest w pl).

kupilam Canesten - czyli clostrimazole anti-fungal , tu on lezy w kazdej drogerii/aptece , bez recepty, kosztowal 7 dolców :) Posmarowalam juz 2 razy, po kupieniu i teraz na noc, i ....... biale zniklo, swedzenie zniklo.............. hmm :) Na kremie napisane jest ze ma w ciagu 3 dni byc widocznie zlagodzenie a do 7 dni ma zniknac,jak nie - to lekarz. Tak wiec poczekam tydzien, oby zniknelo, skonsultuje to tak czy siak z GP moze. Dzieki Wam........panikara jestem:O