Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna i załamana ;(

;( ;( ;(

Polecane posty

Życie mi daje strasznie po tyłku. Odeszłam od męża alkoholika i zostałam sama z dwójką małych dzieci. Nie mam pieniędzy, dzieci są głodne, rachunki nie zapłacone. Boję się, co będzie dalej. Na ojca dzieci nie można liczyć. Na nikogo nie mogę liczyć. Nikt się nie interesuje naszym losem. Jestem sama i żal mi moich dzieci. Kiedy na nie patrzę, chce mi się płakać. Chyba już nigdy nie będę szczęśliwa. Jak mam żyć? Ja po prostu nie wiem, co z nami będzie. Moja sytuacja jest tragiczna. I znikąd wsparcia i pomocy ;( Nie wiem dlaczego spotkał mnie taki los. TO NIE JEST ŻADNA ŚCIEMA, więc proszę nie pisać głupich i krzywdzących komentarzy.

Gość ile dzieci mają lat?
dlaczego nie pracujesz?

Gość Zamiń pasję na chwałę
Bierzesz alimenty na dzieci?

Gość aquariuss
Współczuje Rzeczywistość w zakłamanej Katolickiej Polsce, gdzie wszyscy wierzą w Boga a w dupie mają ludzi! Hipokryzja na każdym kroku

Gość wejdz na czaterie
a tam napewno znajdziesz bogatego faceta ktory zechce ciebie i dzieci

Gość esteeeeeee
smutna i załamana ;( - wez sprawy w swoje rece!!! nie jecz, nie uzalaj sie nad soba, idz do pracy!!! malo zarabiasz? zaloz wlasna firme ! masz jakies zainteresowania , hobby? - do dziela!!! nie mozna cale zycie narzekac i biadolic nad soba, trzeba byc twardym :P !

Gość awuariuss
esteeeee nic nie wiesz o życiu.

Przykro mi... Nie możesz liczyć na żadną pomoc od rodziców? Mogłabyś chociaż zostawiać z nimi dzieci, kiedy będziesz w pracy... to już sporo.

Nie pracuję, bo nie mam co z dziećmi zrobić. Mają 2 i 4 latka. Alimentów nie pobieram. Mam gotowy pozew, ale wiem, że ojciec pewnie i tak nie będzie płacić. Osoba, która napisała, że mam sobie poszukać bogatego faceta, niech sobie daruje dalsze komentarze :/

Konsternacja89 mam tylko mamę, a nasze stosunki nie są niestety najlepsze.

Gość cioteczka Jilly
Najważniejszy krok zrobiłas - odeszłas od pijaka. Super :) O alimenty go ścigaj, łaski nie robi. Masz jakieś konkretne wykształcenie ? Może znajdzie się ktoś, kto zaopiekuje się Twoimi dziećmi, a Ty poszłabyś do pracy. Rozejrzyj się dookoła. Idź do opieki społecznej, niech dadzą Ci zapomogę, póki nie staniesz na nogi. Dobrze byłoby, gdybyś poszła na spotkanie do AA dla rodzin alkoholików, bo niestety, ale jesteś współuzależniona. Tam też powinnaś dostać wsparcie. Otrząśnij się, dziewczyno i zacznij żyć.

Gość aquariuss
dom samotnej matki, postaraj się tam. Albo sprobuj nie konwencjonalnych sposobów. Napisz list do ambasady angielskiej/niemieckiej w Polsce, napisz w jakim stanie się znajdujesz i może Ci pomogą. Kto wie warto spróbować! Polska to nie ludzki kraj!

właśnie! idź do opieki... pomogą Ci dopóki nie staniesz na nogi... grunt, że dzieci nie będą patrzeć na ojca pijaka. Bardzo dobrze zrobiłaś moim zdaniem.

Z opieki korzystam, tylko problem polega na tym, że skończył mi się już zasiłek i złożyłam już wniosek o następny, ale trochę to jednak potrwa, zanim będzie decyzja i pieniądze.