Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaolala

Mam magistra i zapisałam sie do szkoły policealnej

Polecane posty

Gość polaolala

nie wiem czy dobrze robię.. moj kierunek studiow co prawda dał mi pracę ale taką ktorej nie wyobrazam sobie wykonywac do konca zycia. Pracuję od kilku lat- zaczęłam jeszcze na studiach.. już wtedy rzeczywistosc zweryfikowala moj wybor studiow jako błędny - bo praca po nim bardzo mnie męczy. Skonczylam jednak te studia glownie spowodu nacisku rodziny i wlasnej ambicji i coż.. jestem wdzięczna za to ze pracę mam i to w zawodzie ale myslę je jeszcze 2-3 lata i bedzie to definitywny koniec bo zwariuję. Od dluzszego czasu wysylam cv do roznych firm, w odpowiedzi na ogloszenia z ofertami np prostych prac biurowych i nigdy nie otrzymuje ze zadnej odpowiedzi .. a przecież zdarza się, że ludzie po szkole średniej lub jako studenci pracuja w biurach nawet jako sekretarki itd. Nie mialabym nic przeciwko takiej pracy bo w porowaniu do mojej wydaje mi się mniej stresująca i męcząca.. ale co z tego skoro mogę sobie jedynie pomarzyc.. pomyslalam tez o toworzeniu wlasnego biznesu ale przeraza mnie mysl o prowadzeniu ksiegowosci, rachunkach itd. ponieważ nie mam zadnego pojęcia w tym temacie. pomyslalam sobie wtedy ze moze pojde do szkoly policealnej zrobię sobie technika np administracji .. jak mowie o tym znajomym czy rodzinie to mowia ze zwariowalam i ze sie tylko osmieszę ze cofam sie w rozwoju itd. Z jednej strony widzę tu rację- w koncu skoro ludzie z mgr administracji nie maja pracy to co ja tam z tym swoim technikiem zwojuję- raczej nic. ale wydaje mi się ze skoro jest to nauka za darmo to dlaczego nie skorzystac - nie stac mnie na kolejne studia - przeciez na tym kierunku na pewno beda jakies zajęcia z np techniki pracy biurowej , moze poznam obsluge jakis biurowych programow komp. moze dowiem sie chociaz mniej wiecej jak prowadzi sie rachunki i dokumenty we wlasnej firmie, moze kiedys doceni ktos ze mam jakies wyksztalcenie kierunkowe do pracy w biurze- nawet takiej prostej.. zastanawiam sie tez czy w takim wypadku nie lepszy bylby technik ekonomii.. lub moze jakis inny ciekawy zawod.. ehh zapisalam sie niedlugo zaczna sie zajecia a ja przez te watpliwosci mojego otoczenia i przez to moje wlasne nie wiem czy sie w ogole tam pojawię.. :/ myslalam tez o techniku hotelarstwa - ale czy po tym są jakies realne szanse zatrudnienia?? nie mam pojęcia :(

Gość upupupupupupupupupupu
jak za darmo, to zawsze mozesz zrezygnowac jak Ci sie nie spodoba. a co skonczylas? i czym sie obecnie zajmujesz?

Gość polaolala
germanistykę - i uczę w szkole... uhmm..:/ nie kazdy ma do tego powolanie.. ja sie staram jak mogę dac z siebie wszystko.. ale prawda jest taka ze po moich studiach nic oprocz jezyka nie umiem i muszę cos robic innego jesli marzy mi sie inna praca bo jak widac znajomosc samego jezyka nie wystarcza pracodawcom. .

Gość Prażynka_87
w mojej szkole policealnej również byli ludzie z wyższym wykształceniem, jedni byli tam w celach towarzyskich inni chcieli się przebranżowić....zaleta tych szkół jest taka że sa tanie a zawsze jakieś doświadczenie i umiejętności

a co nas to obchodzi pipko durna! Chyba masz za dużo czasu rozkapryszona lalo!

Gość ncnshjddhksdk
no ja tez o tym mysle tylko ze ja jestem po licencjacie :( wyksztalcenie mam w kierunku hotalrstwa wlasnie takze na policealne soboie mozesz isc ale studia w tym kierunku to byl błąd i wybiore sie chyba do jakiejs szkoly policealnej bo zalezy mi na legitymacji i znizkach, czy bede je miala nadal?

Gość Prażynka_87
zniżki są chyba do 26 r o ile sie nie myle - jeśli ktoś sie uczy. A w policealnych szkołach dostajesz legitymacje i indeks

Gość ncnshjddhksdk
to swietnie, musze sie zapisac , mam dopiero 23 :) jupi!

Gość polaolala
cux - nie obchodzi cie to nie czytaj.. ja cie nie obrazam wiec po co to chamstwo z twojej strony.

Gość tie tie tie...
Z tymi zniżkami to bym ostrożnie podchodził. Przykładowo w warszawie uczniowie szkół policealnych mają prawo jeździć na ulgowych biletach tylko do 21 roku życia!

Gość polaolala
ncnshjddhksdk - dlaczego towje studia byly blędem? bo to w sumie kolejny bezsens uczyc sie dla technika hotelarstwa skoro np licencjat hotelarstwa tez nie moze pracy znalezc.. ehh dziwne to wszytsko

Gość Kafe Prześmiewca
Ale przecież nie od dziś wiadomo, że szkoła policealna daje większe zatrudnienia i wyższe zarobki, niż większości tych goowno wartych wyższych kierunków humanistycznych. Na forum pracy gazety.pl czytałem opowiadanie nauczyciela w takiej szkole policealnej, jak na zajęcia zapisali się do niego świeży magistrzy socjologii :-D

Gość zawód nauczyciel jest ok
przestań pieprzyć ..można się do tej pracy przyzwyczaić , Ja miałam taką pipkę od j. niemieckiego ,ze nic mnie nie nauczyła przez 3 lata , a kasę bierze !!!!można olewać system i uczniów i wcale nie uczyć tylko rekreacyjnie przychodzic na lekcje ..można mozna ..moja nauczycielka jest przykładem ! zreszta jak sie jest spoko to i z uczniami da sie pracować !!!! trzeba być człowiekiem a nie nadąsanym chamem !!!

Gość zawód nauczyciel jest ok
przestań pieprzyć ..można się do tej pracy przyzwyczaić , Ja miałam taką pipkę od j. niemieckiego ,ze nic mnie nie nauczyła przez 3 lata , a kasę bierze !!!!można olewać system i uczniów i wcale nie uczyć tylko rekreacyjnie przychodzic na lekcje ..można mozna ..moja nauczycielka jest przykładem ! zreszta jak sie jest spoko to i z uczniami da sie pracować !!!! trzeba być człowiekiem a nie nadąsanym chamem !!!

Gość polaolala
no to bardzo mi przykro ze nie olewam swojej pracy i ze nie chce byc nauczycielem ktory nic nie uczy! z takim podejsciem nauczyciela powinno zwolnic sie z miejsca.. nie mam wielkich problemow z uczniami, wiadomo, że zawsze znajdzie sie jakis 'trudny przypadek' ale tu nie o to chodzi.. niewazne jak grzeczni moi uczniowe nie są ja i tak nie czuje powolania do tej pracy. ukrywam to bo nie chce zeby moi uczniowe to odczuwali, ale czuję, że to nie moja działka, ze nie rozwijam sie.. i za takie komentarze jak ten to dziękuję :(

Gość Lub
Osoby które, chcą uzyskać rentę lub zniżki na przejazdy mogą zapisać się do Szkoły Policealnej, dzięki której otrzymają status słuchacza oraz stosowne zaświadczenie, że uczą się i przysługują im zniżki. W Gdyni polecam placówkę NOVA Centrum Edukacyjne. Bardzo fajna szkoła.

Gość gość
ZGARNIJ zniżki w komunikacji miejskiej, PKP, PKS, KINO, BAR, BASEN itp ! Zapisz się do naszej szkoły a otrzymasz legitymację lub potrzebne zaświadczenia do ZUS-u, MOP-su, zakładu pracy. Z nami same korzyści ! Rabaty u partnerów handlowych, zajęcia w centrum, własne pracownie, wykwalifikowana kadra! Ciekawe zajęcia i odpowiednie podejście do słuchacza! Co najważniejsze – BARDZO WYSOKA ZDAWALNOŚĆ EGZAMINÓW! Zacznij naukę już dziś! Zapraszamy do sekretariatu NOVA Centrum Edukacyjne przy ul.Dworcowej 39/1, czynnego od poniedziałku do piątku, w godzinach 10:00 - 18:00. Kontakt możliwy także pod nr telefonu - 883070678, 683070678, lub za pośrednictwem naszej strony internetowej - www.nova.edu.pl Czekamy właśnie na Ciebie!