Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivviaa

w maju Poród i Matura?! POMOCY

Polecane posty

Gość olivviaa

boze, boje sie ze z chlopakiem zaliczylam wpade ( prawdopodobienstwo 99%) nie robilam testu ani nic, ale czuje to , jesli jestem w ciazy to termin wypadnie mi na maj, a w maju mam mature, boze nie wiem co mam zrobic, jutro zrobie juz na pewno test, ale po objawach jakie mam nie mam watpliwosci juz prawie zadnych

Gość w czym
mamy Tobie pomoc??

Gość callendarioooooop
he?? Jak to czujesz?? Nie rozsmieszaj mnie prosze. Kiedy masz/mialas termin miesiaczki i kiedy sie kochaliscie?

Gość callendarioooooop
i jakie to objawy?

Gość Kafeterianka252
Objawy ciąży występują tak ok 6-8 tygodnia... Co najwyżej możesz mieć inny śluz- taki jak w dniach płodnych. Jakie masz objawy?

Witaj. Ale jak to się stało? Zabezpieczenie zawiodło, czy w ogóle go nie było? Z resztą- nieistotne właściwie.. No cóż, jeśli okaże się, że w ciąży jesteś to jakoś będziesz musiała temu podołać. A chłopak? To coś poważnego? Kochacie się?? Dasz radę.

Gość taka prawda.
dlatego seks powinien być tylko dla dorosłych, którzy są w stanie utrzymać i wychować dziecko w razie ciąży. a nie dla głupich dzieciaków, którym poprzewracało się w dupach i myślą, ze wszystko mogą :O

Gość do autorki....
masz już objawy? Jakie? Spodni nie dopinasz a może żylaki na nogach sie pojawiły?

Trzeba było nie bawić się w słoneczko młodociany kurwiszonie, a tak łajdaczyłaś się po lekcjach, zamiast w książkach siedziec!

Gość ojej ojej ojej
trzeba było myśleć głową a nie dupą. Jeszcze zakładasz o tym temat? Po co?

Gość Kafeterianka252
Oj przestacie głupoty pisać, ona ma już 18 lat jest dorosla, a wy pewnie to cnotę do ślubu trzymaliście?? Połowa ludzkości to efekt wpadki... Najpierw opisz objawy:)

Gość taka prawda.
tylko, że to jest godne potępienia. Osiemnastolatka sie pieprzy z chłopakiem i zachodzi w ciążę. I co? wątpię, czy skończy studia, bo przecież dziecko trzeba za coś utrzymać, ojciec dziecka tak samo. Oczywiście pomogą też rodzice finansowo (a ja bym to nazwała pasożytnictwem - masz swoją rodzinę to ją utrzymaj, a nie ciągnij od rodziców pieniadze). Tylko szkoda tych dzieci, które wychowują nastoletnie matki. Jak ktoś nie może wychowac dziecka ani go utrzymać, to niech nie uprawia seksu, szczegolnie w tym wieku. Zadne zabezpieczenie nie daje 100% pewnosci, i przez to tyle się słyszy o nastoletnich matkach.

Gość w czym
moja mama miala 20 lat jak mnie urodziala i bez niczyjej pomocy skonczyla studia....wiec nie musi zle skonczyc bo jest w ciazy!!!!

Gość kafeterianka252
Godne potępienia jest przemoc czy stawianie innych w złym świetle a nie seks.

Gość jfgdgsdjfhskdjf
Lepiej nie mysl na razie o maturze. Najważniejsze żebyś zdała 3 klase wtedy ze rok będziesz mogła zdawać egzamin.

Gość kafeterianka252
Moja koleżanka z liceum tez była w ciązy w 3 klasie i bez problemu skończyła maturę:) Bo do matury zazwyczaj przygotowuje szkoła, cała 3 klasa liceum jest poświęcona tylko i wyłącznie maturze.

Gość olivviaa
Co do scisłosci, mam 19 lat w styczniu bede miala 20. Z chlopakiem moim jestem od pol roku zaręczona a ogolnie jestem z nim od 4 lat. Takze kurwiszonem sie nie czuje. Wpadki sie zdazaja i nie macie co sobie podnosić z tego powodu ciśnienia, wystarczy ze ja sie stresuje. Kochalam sie z nim w dni plodne ale nie doszedł we mnie, niestety pech chcial ze bylismy wtedy po imprezie no i nie mam do niczego zadnej pewnosci. Objawy mam takie ze wlasnie od ok 2 tyg pobolewa mnie brzuch jak na okres, bolą mnie piersi, mam nabrzmiale, temperatura podskoczyla mi do 37,7 a z reguly mam co najwyzej 37,1 , 37,2. Jutro powinnam dostac okres , naj później w poniedziałek. Och skaplikowalam osbie zycie nie ma co

Gość kafeterianka252
* zdała maturę dlaczego ją dołujecie? Teraz zachowujecie się złośliwie a potem będziecie potepiać, sami nie będąc lepszym

Gość kafeterianka252
Kochana- nie stresuj się będzie dobrze- poradzisz sobie, wpadki się zdarzają:) tylko powiedz mi jaki masz śluz( obecnie jestem w 19tc i to był mój jedyny objaw)

Gość olivviaa
kafeterianka252- ja jestem w 4 technikum, szczerze ogolnie nigdy zle sie nie uczylam ani problemow w szkole nie mialam,nigdy. Do matury juz powoli biore sie za nauke, mysle ze sobie poradze, ale matme musze podszlifowac bo ogolnie nigdy nie bylam z niej orłem. Ale na prawde mam ambicje co do nauki. Z jezykow jestem bardzo dobra i chce zdawać rozszerzony angielski. Tylko problem jest nie w przygotowaniu, ale w tym ze np porod wypadnie w dniach matur...nie chce zawalic matury, chce zdac ja w tym roku. Chce isc na studia.

Gość olivviaa
śluz mam taki jak w dni plodne- a przed okresem raczej nigdy nie mialam śluzu, boze strasznie sie denerwuje

Gość kafeterianka252
Normalnie sobie poradzisz- moja znajoma z liceum tez miala termin w okolicach matury- urodziła 2 dni przed, a zdawała 3 tyg. po porodzie- szkoła na prawde idzie na reke:) tym bardziej ze to juz ostatni rok:)

Gość kafeterianka252
No ale czym ty się denerwujesz??? Dziecko to najlepszy dar jaki może cie spotkać:) spokojnie się wyluzuj( objawy mogą byc... urojone ze stresu). Apteki tez w niedziele są otwarte:) polecam bobotest i kosztuje jakieś 9 zł:)

Gość olivviaa
kafeterianka, czyli termin matury moge przesunac troche? Malo sie zawsze tym interesowałam i nie mam pojecia.

Gość olivviaa
kafeterianka- ja nie mam nic przeciwko dziecku, ale no kurde termin porodu mnie dobija :) jutro skocze do rosmanna , ale chyba zawału wczesniej dostane. A jak tam sie czuje Twoja dzidzia? rośnie ? ;)

Gość kafeterianka252
No pewnie, tylko z tego co pamiętam to robota papierkowa jest... Moja znajoma zdawała w domu,. wyobraz sobie jak to smiesznie wyglądało, jak ona siedziała po jednej stronie stołu a 2 egzaminatorów po drugiej:)

Gość kafeterianka252
Rośnie maluszek kochany:) A maturę spokojnie zdasz:) Najpierw sprawdz czy w ciazy jestes:)

Gość olivviaa
no niech rośnie duzy i zdrowy, ja sprobuje sie na razie uspokoic. Modle sie po cichu a noz okresu jutro dostane....

Gość kafeterianka252
życzę ci powodzenia:) ja uciekam, trzymaj się :)