Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spodziewajka

Czy to mogą być sączące sie wody?

Polecane posty

Gość spodziewajka

Witam, jestem w 36tc. , od jakiegos tygodnia zauważyłam, że musze w ciągu dnia często zmieniać wkładkę, bo dośc szybko robi sie mokra (w stosunku do poprzednich tygodni). Czasami w nocy mam też chwilowe bóle podbrzusza przypominające te okresowe, ale nie trwają długo i nie są zbyt intensywne. Czy te objawy mogą jakkolwiek wskazywać na zbliżający się poród? Czy to mogą powoli sączyć się wody płodowe? Do umownego terminu mam jeszcze miesiąc...

Gość koniecznie idź do ginekologa
żeby to zgłosić. Może to nic takiego, ale może tez być objawem infekcji (szkodliwej dla dziecka) albo faktycznie sączenia wód. Tak czy tak - warto zgłosić.

co do wód to nie wiem ale podobno jak zaczynają się sączyć to nie da się tego pomylić z niczym innym. czujesz się jakbyś się posikiwała i nie miała nad tym kontroli :-D co do bóli to mam takie już od ponad miesiąca (jestem w 39tc), organizm przygotowuje się do porodu

Ja tak mialam, ale moj gin powiedzial ze to normalne, po prostu costam sie nawilzalo :) a wody plodwe to na pewno nie byly bo lekarz musial mi mechanicznie przeijac pecherzyk podczas porodu zeby wreszcie odeszly :/